امید قادری در گفت وگو با ایسنا، از تدوین برنامه های برای توسعه صادرات صنایع دستی استان خبرداد و اظهار کرد: در قالب پروژه اقتصاد مقاومتی برای سال 1400 برنامه ای را با اعتبار مشخص تعریف کرده ایم تا صادرات صنایع دستی استان را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: این برنامه را بزودی در ستاد اقتصاد مقاومتی استان طرح خواهیم کرد و پس از تصویب و اختصاص اعتبار مورد نیاز، آن را از اوایل سال آینده اجرایی خواهیم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در گام ابتدایی اجرای این طرح، در نظر داریم فعالین حوزه صادرات صنایع دستی استان را شناسایی کنیم و آنها را با حمایت دولت، صدور مجوز و اعطای تسهیلات به سمت تشکیل موسسات صادراتی سوق دهیم.
وی افزود: هرچند سال گذشته برای اولین بار چند موسسه صادراتی صنایع دستی در شهرهایی مانند کرمانشاه و پاوه راه اندازی شد، اما برای تحقق تحول در صادرات صنایع دستی استان باید به سمت تاسیس موسسات بیشتری برویم.
قادری اعتبار مورد نیاز در نظر گرفته شده برای اجرای طرح توسعه صادرات صنایع دستی استان را حدود 10 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این اعتبار به شکل تسهیلات به فعالین حوزه صادرات صنایع دستی پرداخت می شود و طبق برنامه ریزی آورده آنها نیز حدود 20 میلیارد تومان خواهد بود.
وی تاکید کرد: دولت هم برای تحول در صادرات صنایع دستی استان، برای موسسات صادراتی این حوزه مشوق هایی همچون عوارض معافیت بیمه ای را در نظرخواهد گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی استان به نقش مرزهای کرمانشاه در صادرات غیرنفتی به کشور عراق هم اشاره ای کرد و گفت: درحال حاضر حجم صادرات غیرنفتی زیادی به کشور عراق از مرزهای کرمانشاه صورت می گیرد و بنا داریم صنایع دستی نیز بخش مهمی از این صادرات را به خود اختصاص دهند.
وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده، موسسات صنایع دستی کرمانشاه نه تنها در حوزه صادرات صنایع دستی استان فعال خواهند بود، بلکه هنرهای دست ساز هنرمندان صنعتگر سراسر کشور را نیز به عراق صادر خواهند کرد.
وی اعلام کرد: با اجرای این طرح، صادرات صنایع دستی استان به خارج از کشور هم شکلی سازمان یافته به خود خواهد گرفت و از پراکندگی دور می شود.
انتهای پیام