بهروز مهدلو امروز (سه شنبه-۲۱ بهمن ماه) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری حمایت از تولید داخل و شعار امسال جهش تولید است، اظهار کرد: به همین منظور اداره مالیات در بیش از یک ماه تلاش و به خصوص با توجه به شیوع کرونا، بسته حمایتی را برای فعالان اقتصادی فراهم کرد.
وی افزود: به دلیل شرایطی که کرونا برای فعالان و کسبه خرد ایجاد کرده، این بسته علاوه بر فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی به سایر کسب و کارها تعلق گرفت.
به گزارش ایسنا، مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه طی ۹ ماه نخست امسال بدهی مالیاتی بیش از ۴۶۰۰ فعال اقتصادی تقسیط طولانی مدت شد، گفت: پرداخت این اقساط تا ۲۵ اسفند سال ۱۴۰۳ خواهد بود تا شرایطی برای حفظ نقدینگی آنها مهیا شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر آن هر ماه بیش از ۱۰۰ مورد از مودیان مالیاتی که نتوانستند بدهی تقسیط شده را پرداخت کنند، بدهی های آنها دوباره تقسیط شد، اظهار کرد: در این مدت بیش از ۱۶ هزار مورد بخشودگی جرایم مالیاتی برای فعالان اقتصادی فراهم شد.
مهدلو همچنین ادامه داد: از ۱۶ دی ماه امسال تا فردا بخشودگی ویژه جرائم مالیاتی معادل ۶ درصد برای فعالان اقتصادی استان در نظر گرفته ایم.
وی با تاکید بر اینکه با فرهنگ سازی و خوداظهاری صورت گرفته بیشترین قبولی دفاتر مودیان و کمترین رد دفاتر را در استان داشته ایم، گفت: پرونده مودیان حقیقق و حقوقی استان ۲۶۵ هزار مورد است که امسال تنها ۸۰۰ مورد دفاتر رد شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان همچنین تشکیل اداره ۲۰۵۰ در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی را از دیگر بندهای این بسته حمایتی عنوان کرد و افزود: پیش از تشکیل این اداره تعداد اعتراضات مودیان استان اصفهان به تهران بسیار زیاد بود که با این اقدام طی سه سال گذشته میزان اعتراضات مودیان ۹۰ درصد کاهش یافت و به نوعی تشکیل این اداره موجب اعتمادسازی، عدالت مالیاتی و کاهش اعتراضات در بین مودیان شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز بی اطلاعی مودیان از وظایف قانونی است، تاکید کرد: سال ۹۷ به ۹۶ میزان آموزش های اداره مالیات ۷ برابر و سال ۹۷ نسبت به ۹۸ میزان آموزش ها ۷ برابر و همچنین در ۹ ماه امسال با وجود شیوع کرونا، از طریق وبینار و فضای مجازی، آموزش های مالیاتی ۷ برابر شد.
مهدلو با بیان اینکه با اجرای قانون امروز شاهد رضایتمندی برای مودیان هستیم و هیچ مالیات و معافیت مالیاتی و نرخ صفری داده نمی شود مگر به موجب قانون، اظهار کرد: امسال حدود ۹۰۰ میلیارد تومان معافیت به مودیان و فعالان اقتصادی استان داده شد.
وی همچنین ادامه داد: طی ۹ ماه اخیر ۲۸۰ میلیارد تومان استرداد مالیاتی در استان داشتیم که بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان استرداد مربوط به عوارض ارزش افزوده و متعلق به صادرکنندگان بود.
مهدلو با تاکید بر اینکه خوشبختانه هیچ واحد تولیدی در استان به دلیل مالیات فعالیتش تعطیل نشده است، اظهار کرد: اداره کل مالیات به غیر از فرار مالیات، از فعالان اقتصادی حمایت می کند.
وی با بیان اینکه امسال استان در تبصره ماده ۱۰۰ رشد قابل توجهی داشت، اظهار کرد: تعداد کل اظهارنامههای اشخاص حقیقی در سال ۹۸، ۲۲۰ هزار و ۹۵۰ بوده که ۱۴۲ هزار و ۳۰۳ هزار مورد آن قطعی شد.
به گفته مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان، از ۱۰۰ درصد اظهار نامههای اشخاص حقیقی ۶۴ درصد آنها قطعی شده که دیگر در فرایند حسابرسی مالیاتی قرار نخواهد گرفت و باید توجه داشت که با افزایش تعداد اظهار نامهها دقت حسابرسی ها کاهش مییابد بنابراین از تبصره ماده ۱۰۰ حداکثر استفاده می شود.
وی با بیان اینکه قطعی شدن اظهار نامهها موجب کاهش میزان تنش بین سازمان امور مالیاتی و مودیان را کاهش داده و مودی خود اظهاری میکند، گفت: در این فرایند حدود ۶۵ درصد پروندهها از پروسه رسیدگی خارج میشود و در اصل موجب رضایت ۹۵ درصدی مودیان شده است.
مهدلو در ادامه به طرح پایش که برای نخستین بار در کشور در اصفهان انجام می شود، اشاره کرد و گفت: این طرح به عنوان طرحی زیربنایی در حوزه مالیات طی ۵ ماه گذشته در اصفهان در حال اجراست که در آن ۲۵۰ هزار پرونده توسط ۵۰۰ نفر نیرو در کل استان رسیدگی می شود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰۰ هزار پرونده از بین این پرونده ها رسیدگی می شود که به طور متوسط هر نفر ۵۰۰ پرونده را باید رسیدگی کند، تصریح کرد: در طرح پایش، یک درصد از پروندههای مالیاتی مهم استان اصفهان در اشخاص حقیقی و حقوقی انتخاب شده و توسط ۲۰۰ نفر از پرسنل رسیدگی شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان یادآور شد: طی پنج ماه گذشته در قالب این طرح حدود ۲۰۰ مورد پرونده رسیدگی شد که منجر به شناسایی درآمدهای واقعی و درآمدهای غیرواقعی شده است.
وی گفت: این طرح موجب آزاد شدن ۲۰۰ نفر نیروی انسانی و حضور آنها در سایر بخش های مالیات برای خدمات رسانی بهتر شده است که از این نیروها در بحث کوچک سازی و پاکسازی پرونده بهره برده ایم و تاکنون ۲۰۰ کمد را تخلیه پرونده کرده و تا پایان امسال بیش از ۵۰۰ کمد خالی خواهد شد و در مجموع پروندههای راکد و قدیمی حذف میشود.
مهدلو همچنین بروزرسانی رسیدگی به پروندههای ارزش افزوده را از اقدامات مهم اداره مالیات استان اعلام کرد و گفت: طی سالهای گذشته بیشتر بودجه دولت از محل فروش نفت بود در حالیکه پاکترین درآمد و سود اقتصادی در دنیا از محل مالیات است و در کشور نیز نیمی از حقوق پرداختی به کارکنان دولت از محل مالیاتها تأمین میشود.
وی همچنین گفت: یک درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده در حوزه بهداشت و ۳ درصد آن در شهرداری و دهیاری ها هزینه می شود و در سال گذشته از محل عوارض ارزش افزوده، ۱۶۰۰ میلیارد تومان بودجه به شهرداریها پرداخت شد.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در ادامه به بحث فرارهای مالیاتی اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی چهار اداره امور مالیاتی در استان اصفهان تشکیل شده که در کل کشور بی سابقه است.
وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح جامع نظام مالیاتی، امروز بیش از ۸۰ درصد درآمدهای افراد قابل شناسایی است و افرادی که کتمان درآمد دارند مشخص هستند، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان از محل فرار مالیاتی در استان وصول و به خزانه واریز شده است و برخی از افراد حتی پرونده مالیاتی نداشتند، در حالیکه مالیات آنها ۶۰ یا ۴۰ میلیون تومان است.
مهدلو تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد استان وفاق در جهت جلوگیری از فرارهای مالیاتی دارند و دستگاه های امنیتی و ملی با ما همکاری دارند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۸۵۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی استان وصول شد، تصریح کرد: رویکرد ما در سال آینده بیشتر تمرکز بر پرونده های و همچنین جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.
در این نشست از گزارش مصور هزینه کرد عوارض مالیات بر ارزش افزود توسط ۲۴ فرمانداری، ۱۰۷ شهرداری و ۸۷۰ دهیاری سطح استان اصفهان رونمایی شد.
انتهای پیام