به گزارش ایسنا، بنابر اعلام رهرو، کسب درآمد از رشته گرافیک و طراحی گرافیک بسیار هیجان انگیز است، چرا که با مقدار کمی مهارت و اندکی خلاقیت می توان درآمدزایی کرد.
میزان درآمد متخصصین طراحی گرافیک با توجه به کارمندی یا مستقل بودن شغلشان و نیز انواع پروژه ها متغیر می باشد. یک گرافیست بسته به توانایی، دانش فنی و میزان تخصص خود می تواند از کارفرما هزینه کار خود را دریافت کند و کارفرما هم با توجه به میزان تخصص و کار حرفه ای طراح، حقوق او را متقبل شود.
البته این نکته را نیز باید در نظر داشته باشد که با این که امروزه بسیاری از کارها بصورت اتوماسیون و خودکار انجام می شود هیچ وقت از اهمیت یک طرح گرافیکی خوب و طراح گرافیست کاسته نمی شود چرا که کامپیوتر نمی تواند خلاقیت داشته باشد.
سوال مهمی که کسانی که در رشته های گرافیک مثلا در دوره فتوشاپ، یا مثلا دوره کورل شرکت کرده اند دارند، این است که بعد از اتمام آموزش چه کار باید کنند؟
اگر بخواهیم بگوییم کدام مشاغل به طراح گرافیک نیاز دارند باید تقریباً تمامی بازار را نام ببریم چرا که دایره ی علوم طراحی گرافیکی بسیار گسترده است و می توان گفت که تمام مشاغل چه فیزیکی و چه اینترنتی را شامل می شوند. برای مثال:
. چاپ خانه ها و کانون های تبلیغاتی
. شرکت های طراحی سایت انواع شرکت های آنلاین و وبسایت های اینترنتی
. ارگان های دولتی، مانند بانک ها و صدا و سیما، بیمه و …
. دفاتر مجله ها و روزنامه ها یا آگهی
. آژانس های مسافرتی و شرکت های حمل ونقل
. صفحات و پیج ها و کانال ها در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و...
طراح گرافیست فریلنسر
فریلنسری به کاری گفته می شود که برای انجام آن نیاز به وابستگی به شرکت یا ارگانی نیست و به صورت مستقل انجام می شود. فریلنسر کسی است که به واسطه تخصص و مهارت خود برای دیگران کار یا پروژه انجام داده و در ازای آن هزینه دریافت می کند. فریلنسری در مقایسه با کارمندی مزیت ها و تفاوت هایی دارد که به بررسی آن ها می پردازیم.
کسی که به صورت فریلنس کار می کند در مقایسه با کارمند آزادی عمل بیشتر و همچنین زمان بندی بهتری دارد. اول اینکه فریلنسر می تواند در هر زمان که بخواهد کار کند یا کار نکند اما کارمند باید طبق ساعات مشخص و چهارچوبی که توسط شرکت مشخص می شود، به کار بپردازد.
دوم این که فریلنسر در طول کار تجربه و مهارت بیشتری نسبت به کارمند کسب می کند زیرا شرکت ممکن است در هر زمان کارهای مختلف و با درجه سختی بسیار پایین تری نسبت به مهارت کارمند به اون محول کند که باعث خستگی کارمند و صرف زمان او شده و کارمند در طول پروژه نسبت به ارتقاء مهارت خود اقدامی نمی کند، همچنین انجام زیاد پروژه های سطح پایین کم کم باعث تنبلی کارمند برای کسب مهارت بیشتر می شود.
اما در مورد فریلنسینگ این امر صدق نمی کند زیرا فریلنسر کار خود را خودش انتخاب کرده و چهارچوب انجام آن نیز بر عهده خود گرافیست می باشد. سوم اینکه درآمد متوسط یک طراح گرافیک فریلنس از یک کارمند بیشتر است. کارمند باید به حقوق شرکت قانع باشد اما در فریلنسری کل هزینه پروژه برای خود طراح است.
اما در مورد معایب می توان به این مورد اشاره کرد که کارمند نگرانی از بابت پروژه بعدی و حقوق خود ندارد و همچنین معمولا با مشتری ارتباط مستقیم ندارد اما گرافیستی که به صورت فریلنسری کار می کند باید همیشه قبل از اتمام پروژه فعلی به فکر پروژه بعدی باشد و همچنین مجبور است با مشتریان و اخلاق های متفاوت کنار آمده و ارتباط برقرار کند.
سطح درآمد گرافیست در ایران
یک طراح گرافیک که با فتوشاپ کار می کند به صورت فریلنس می تواند درآمدی ۳ تا ۵۰ میلیونی در ماه داشته باشد. البته با این شرط که رضایت مشتریان را کسب نماید. یک فریلنسر باید با عضویت و فعالیت در پلتفرم های فریلنسری و شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام برای خود پروژه پیدا کند.
میزان حقوق یک طراح گرافیک بسته به سطح مهارت و نوع شرکتی که در آن کار می کند، می تواند بسیار متفاوت باشد. بطور متوسط گرافیست حقوقی بین ۳ تا ۲۰ میلیون تومان بسته به سمت خود در شرکت دارد.
سطح درآمد گرافیست در جهان
حداکثر حقوق برای متخصصان طراحی گرافیک تا ۲۰۰ هزار دلار در سال نیز متغیر است. البته در صورت فعالیت فریلنسری معمولا بین ۱۰ هزار تا ۳۰۰ هزار دلار در سال درآمد خواهید داشت.
. میانگین دستمزد سالانه برای طراحان گرافیک آمریکا در سال ۲۰۱۸ ۵۸,۰۰۰ دلار
. میانگین درآمد طراحان گرافیک کانادا ۵۱,۶۷۵ دلار
. میانگین درآمد گرافیست های استرالیا ۶۲,۵۶۵ دلار
. متوسط درآمد سالیانه طراحان انگلستان ۲۵,۰۰۰ پوند
. میانگین درآمد سالیانه طراح گرافیکی در ترکیه ۳۰,۵۰۰ لیر
دیگر راه های کسب درآمد در زمینه گرافیک
همانطور که گفتیم راه برای کسب درآمد و مشاغل گرافیک زیاد است. اما یکی از راه هایی که به تازگی بسیار طرفدار پیدا کرده تدریس است.
با توجه به تقاضای سرسام آور بازار کار و نیاز بسیار بالا به گرافیست ها، طراح ها برای کسب درآمد بیشتر در زمان های آزاد خود به تدریس هم مشغول می شوند. حتی اگر هیچ چیز در زمینه طراحی نمی دانید می توانید بعد از گذراندن دوره های گرافیک مشغول به تدریس آموخته های خود شوید.
اگر تمایل به شرکت در دوره های گرافیکی دارید می توانید به وبسایت مجتمع فنی رهرو مراجعه کرده یا با شماره های ۰۲۱۷۷۲۱۲۷۰۹، ۰۲۱۷۷۲۱۲۷۱۰ یا ۰۹۱۲۳۳۸۶۵۸۰ تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
انتهای رپرتاژ آگهی