به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در بیانیه "جنبش نوپای نافرمانی مدنی میانمار" آمده که ارتش این کشور منافع خود را بر جمعیت آسیب پذیر که در جریان پاندمی کرونا دچار سختی شدهاند، مقدم میداند. ویروس در کشور بیش از ۳۱۰۰ تن را به کام مرگ کشانده و این یکی از بالاترین میزان مرگهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در جنوب شرق آسیا محسوب میشود.
در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: ما از پیروی از قوانین و مقرراتی که از جانب رژیم نامشروع نظامی وضع شده، اجتناب میکنیم چون آنها هیچ توجهی به بیماران فقیر ندارند.
چهار پزشک تایید کردهاند که در اعتراض به رویدادهای اخیر در میانمار کارشان را متوقف کردند و یکی از آنها گفت: من میخواهم سربازان به پادگانهای خودشان برگردند چون اگر این اتفاق نیفتد پزشکان هم به بیمارستانها برنمیگردند. اصلا نمیدانم تا چه مدت این اعتراضات ادامه دارد چون به شرایط بستگی دارد.
دانشجویان و گروههای جوان میانماری نیز به این جنبش نافرمانی مدنی ملحق شدهاند.
کودتای روز دوشنبه در میانمار از سوی ارتش این کشور به برکناری و زندانی شدن آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور و جمعی از قانونگذاران میانماری منجر شده است.
بسیاری از کشورهای غربی این کودتا را محکوم کرده و خواستار آزادی قانونگذاران شدهاند.
در همین حال، گروه هفت امروز کودتای نظامی در میانمار را محکوم کرده و گفت، به شدت نگران آینده و سرنوشت رهبران سیاسی این کشور از جمله سوچی است.
این گروه در بیانیهای اعلام کرد: ما وزرای خارجی گروه هفت از کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکا به همراه نمایندگانی از اتحادیه اروپا به صورت واحد کودتا را در میانمار محکوم میکنیم.
در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: ما به شدت نگران بازداشت رهبران سیاسی و فعالان جامعه مدنی از جمله آنگ سان سوچی و وین مینت، رئیس جمهوری میانمار و هدف قرار دادن رسانهها در این کشور هستیم.
انتهای پیام