محمدرضا اعیان فرد، در نشست مشترک با برخی مدیران رسانه ها و مسئولان روابط عمومی دستگاههای اجرایی خراسان شمالی، اظهار کرد: این طرح در مساحت ۶.۷ هکتار اجرا می شود و فعلا ۱.۵ هکتار از این میزان که مربوط به علوم پزشکی و اوقاف است با تاکید بر حفظ منظر شهری جداسازی شده و به سرعت عملیات اجرایی طرح توسعه مفخم آغاز خواهد شد.
وی افزود: مقرر شده است دانشگاه علوم پزشکی استان برای الحاق بیمارستان امام رضا(ع)، با وزارت بهداشت مذاکره کند و با اخذ موافقت وزارتخانه، طرح در قالب فاز دوم اجرا می شود.
اعیان فر با بیان اینکه طرح توسعه آیینه خانه مفخم بجنورد طرحی توسعه ای و ملی و تاریخی است، خواستار همکاری اصحاب رسانه و دلسوزان استان و ایجاد موج همگانی برای اجرای موفق این طرح شد و ابراز امیدواری کرد بتوان تاریخ خراسان شمالی را در سطح ملی و بین المللی عرضه کرد.
اثرات مثبت اجرای طرح توسعه مفخم اطلاع رسانی شود
حامد مسعودی فر، معاون روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی نیز گفت: اجرای طرح توسعه مجموعه مفخم بجنورد موجب توسعه استان در حوزه های مختلف فرهنگی، گردشگری و اقتصادی خواهد شد و به توسعه استان و معرفی آن کمک شایانی خواهد کرد.
وی افزود: اثرات مثبت این طرح باید به نحو شایسته به عموم مردم اطلاع رسانی شود و به اجرای سریع و موفق آن کمک شود.
طرح توسعه مجموعه مفخم بجنورد در دهه فجر کلنگ زنی می شود
حبیب یزدانپناه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینکه طرح توسعه مجموعه مفخم، طرحی کلان با پیوست فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است، افزود: این طرح در دهه مبارک فجر کلنگ زنی خواهد شد.
وی افزود: بخشی از حریم این طرح، پنج مالک شامل ساختمان شهرداری، منازل سازمانی راه و شهرسازی، مالکان شخصی و اوقاف و بیمارستان دارد که زمین شهرداری و راه و شهرسازی در حال آزادسازی است همچنین برای تملک ۲۰ واحد واقع در کوچه اطلسی و خیابان شریعتی اقدام شده که زمین های معوض با ارزش روز به مالکان واگذار خواهد شد.
وی تاکید کرد: در عرصه اثر تاریخی هیچ مالکی چه شخصی و چه دولتی نمی تواند ساخت و ساز کند مگر ضروریاتی وجود داشته باشد که آن ضروریات هم باید با تایید میراث فرهنگی باشد.
یزدان پناه در خصوص بیمارستان امام رضا(ع) نیز با تاکید بر اینکه دکتر شجاعی، استاندار خراسان شمالی همواره دغدغه داشته است که تخریب بیمارستان آخرین گزینه باشد، در خصوص پیگیری های انجام شده در این خصوص افزود: استاندار با حجت الاسلام خاموشی، رییس سازمان اوقاف و امورخیریه در این خصوص، رایزنی نموده و مشکلات وقفی نیز حل شد اما در ادامه اطلاعات غلطی به وزیر بهداشت داده شد که فعلا ۱.۷ هکتار از پروژه(بیمارستان امام رضا(ع)) از طرح توسعه خارج شده است تا تعیین تکلیف شود و البته در این بیمارستان که ساختمانی قدیمی دارد هیچگونه ساخت و سازی ممکن نیست.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیمارستان در شمال شهر واقع شده است شهرداری واگذاری سه زمین در همین محدوده را پیشنهاد داده است، از جمله پیشنهاد اعطای زمین ۸ هزار مترمربعی با مجوز ساخت در طبقات، ارایه شده حال آنکه اکنون بیمارستان مام رضا(ع) در مجموع ۱۷۰۰ مترمربع زیربنا دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی با بیان اینکه برای اجرای این طرح بر روی ۶.۷ هکتار کار شده است، افزود: طرح میدان نقش جهان اصفهان ۷ هکتار است و اختلاف زمین مجموعه مفخم بجنورد با میدان نقش جهان ۵ هزار متر مربع است البته گنجایش عرصه و حریم طرح مفخم بیشتر از اینهاست اما تملک باقی املاک دشوار و هزینه بر است.
یزدان پناه در ادامه تاکید کرد: حتی اگر سرمایه گذار نیاید در دهه مبارک فجر طرح توسعه مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم کلنگ زنی خواهد شد و میراث فرهنگی در عرصه و شهرداری در حریم، با اعتبارات خود، بخشی از کار را انجام خواهند داد.
وی گفت: در این طرح فضای گالری و نمایشگاه، فضاهای اقامتی، پذیرایی و رستوران سنتی، فضای نمایش و مراسم روباز، پارک و فضای سبز، و آب نما،حوض خانه، غرفه های میراث فرهنگی، یادمان شهدا، و آثاری بر آمده از مستندات عکاسان دوره قاجار اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به برخی مخالفان با اجرای این طرح، با بیان اینکه آراء منتقدان، مخالفان و موافقان محترم است، افزود: اجرای این طرح برندی برای استان، مردم و مسافران خواهد بود و پروژه ای است که شکوه و تحسین همگان را برخواهد انگیخت، همانگونه که مسجد گوهرشاد، میدان امام اصفهان و تخت جمشید و دیگر آثار تاریخی در جای جای ایران بیانگر تمدن این سرزمین است، امروز نیز که ما میراث دار گذشتگان هستیم باید تلاش کنیم به سهم خود نقش خود را در این زمینه ایفا کنیم.
عمارت مفخم بزرگترین و شاخص ترین اثر معماری دوره قاجار در خراسان شمالی است.
در دوره قاجار این عمارت همراه با بناهای دیگری از جمله آیینهخانه، کلاه فرنگی، حوضخانه و سردر در باغ بزرگی قرار داشته که مجموعه دارالحکومه مفخم را تشکیل میدادهاند.
بنای عمارت در دهه ۱۳۰۰ هجری قمری، همزمان با دوره حکومت ناصرالدین شاه به دستور یارمحمدخان شادلو معروف به سردار مفخم ساخته شده و محل سکونت خانواده وی و پذیرایی از میهمانان دولتی و رجال سیاسی بوده است.
انتهای پیام