پیگیری توقیف نفتکش ایرانی در اندونزی

وزیر نفت گفت: موضوع نفتکش ایرانی که در آبهای اندونزی توقیف شده در حال پیگیری است.

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه در حاشیه جلسه با اعضای انجمن سازندگان تجهیزات نفت، در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه این نفتکش حامل نفت ایران بوده است، اظهار کرد: این موضوع در حال پیگیری است.


وزیر نفت با اشاره به حضور  شرکت های خارجی در ایران گفت: این شرکت ها همیشه دعوت شده بودند و مشکلی برای حضور آن ها در ایران نیست.

وی درباره شرایط ورود شرکت‌های خارجی نیز گفت: شرایط برای هر یک از کشورهای خارجی متفاوت خواهد بود.

وزیر نفت همچنین در این جلسه پس از شنیدن سخنان سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت در خطاب به سازندگان داخلی گفت: دلتان قرص باشد ما محکم از شما حمایت می‌کنیم.

زنگنه اظهار کرد: ظرفیت‌های داخلی سازندگان تجهیزات صنعت جزو ثروت‌های ملی است. ثروت‌های داخلی و انسانی ما را قادر ساخت در سخت‌ترین شرایط بایستیم و مقاومت کنیم.

وی خطاب به سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت گفت: اصلا قانع نشوید بازارتان فقط ایران باشد، باید تلاش کنید بازار محصولات‌تان متنوع شود و تعامل بین‌المللی داشته باشید. دل‌تان قرص باشد ما محکم از شما حمایت می‌کنیم.

به گفنه وزیر نفت برخی از تجهیزات صنعت نفت اکنون وارداتی است اما در بازدیدی که از نمایشگاه داشتیم توانایی به فعلیت رسیدن این تجهیزات وجود دارد.

وزیر نفت با بیان اینکه در بخش ساخت پمپ‌ها مشکل پیچیده و حل‌نشده‌ای وجود ندارد و پمپ‌ها در سه شرکت پمپ‌ساز داخلی ساخته می‌شود، افزود: موضوع توربین کمپرسورهای بزرگ هم مدنظر من نیست و در این بخش نیز مشکل خاصی وجود ندارد، اکنون بیشتر واردات ما تجهیزاتی است که در بالا عنوان شد.

زنگنه ادامه داد: در بازدیدی که از نمایشگاه داشتم و صحبت‌های مطرح‌شده مشخص شد توانایی‌هایی در ساخت این تجهیزات وجود دارد، بنابراین ما باید تلاش کنیم این توانایی‌ها به فعلیت برسد. همسو با این موضوع می‌توانیم از قوانین و مقرراتی که داریم برای انجام آن کمک بگیریم. منتها ریسک دوطرفه دارد؛ برای ساخت این تجهیزات بخشی را ما می‌پذیریم و بخشی از آن را هم سازندگان باید بپذیرند.

وی با بیان اینکه همه تلاشمان را برای حمایت از سازندگان داخلی به‌منظور ساخت تجهیزات عنوان‌شده به‌کار می‌گیریم، نظام کنترل کیفیت هم برای این تجهیزات تعیین شده و استاندارد IPI هم می‌توانیم به این تجهیزات بدهیم، گفت: درهای همکاری برای شرکت‌هایی که می‌توانند همکاری کنند باز است و ما این در را روی کسی نمی‌بندیم.

وزیر نفت افزود: البته نباید برای ساخت تجهیزات و کالاهای مورد نیاز صنعت نفت کار غیراقتصادی انجام داد و باید در نشست‌های متعدد به تیراژهای اقتصادی رسید.

زنگنه به موضوع خرید تضمینی کالاهای موردنیاز صنعت نفت هم اشاره و تصریح کرد: هر سازنده‌ای که بتواند کالای مورد نیاز صنعت نفت را بسازد و استانداردهای آن را از انجمن نفت که متولی این موضوع است دریافت کند، خرید از آن شرکت را تضمین می‌کنیم. این شرکت‌ها می‌توانند با اتکا به این تضمین، از بانک تسهیلات هم دریافت کنند.

وی با بیان اینکه در صورت تحقق ساخت چنین کالاهای کیفی، هم‌زمان خرید خارجی آن کالاها را ممنوع خواهیم کرد و پیمانکاران موظف‌اند از این شرکت‌ها خریداری کنند، تأکید کرد: باید ریسک دوطرفه باشد. این‌طور نباشد که ما پول زیادی بدهیم و بعد کالای مطلوبی بیرون نیاید. باید دو طرف ریسک آن را بپذیرند، بیشتر هم بحث تجهیزات دوار است.

وزیر نفت گفت: همچنین در موضوع تعمیرات و نگهداری ماشین‌های دوار هم با هدف کاهش تصدی در شرکت‌های تابع و بهبود بهره‌برداری از تأسیسات شیوه‌نامه‌ای با هدف حمایت از سازندگان داخلی ابلاغ کردیم که اجرایی شده است.

ثروت‌های انسانی ما را قادر ساختند در سخت‌ترین شرایط سرپا بایستیم

زنگنه پس از شنیدن سخنان سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت با حمایت از تصمیم‌هایی مانند ورود شرکت‌های خارجی به ایران با همکاری شرکت ایرانی، اظهار کرد: یکی از دلایلی که در سال‌های اخیر در انتقال گاز مشکل نداشتیم استفاده از ۱۵۰ توربین داخلی در شبکه گاز بوده است.

وی تصریح کرد: بدانید ظرفیت‌های سازندگان ایرانی جزو ثروت‌های ملی است و مهم‌تر از ثروت نفت و گاز، ثروت ظرفیت‌های انسانی است که به‌وجود آمدند. ثروت‌های انسانی ما را قادر کردند در سخت‌ترین شرایط سرپا بایستیم و زندگی کنیم.

وزیر نفت بر همکاری بین‌المللی شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های خارجی تأکید کرد و با بیان اینکه اگر همکاری بین‌المللی به‌درستی شکل بگیرد سبب رشد می‌شود، گفت: شما (سازندگان داخلی) به‌هیچ‌وجه قانع نباشید که بازار هدفتان تنها ایران باشد، به‌طور حتم باید وارد بازارهای دیگر شوید.

زنگنه گفت: این موضوع در ذهنم وجود دارد که اگر می‌خواهیم با شرکت‌های خارجی‌ همکاری کنیم باید از آنها بازار هم مطالبه کنیم، حضور در بازار اکنون یک فناوری است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99110603944
  • خبرنگار : 71498