به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در حاشیه بازدید از نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بمباران مسائل منفی قرار داریم، اظهار کرد: از بیرون کشور سعی میشود همواره پمپاژ منفی نسبت به آینده کشور و دستاوردهای کشور انجام شود و از داخل کشور هم متاسفانه گاهی اوقات به دلیل بدسلیقگی نسبت به مسائل کشور تلاش میشود، فضای منفی ایجاد شود.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: همین نمایشگاه برای کسانی که به آینده و توسعه و پیشرفت ایران فکر میکنند، کفایت میکند؛ کسانی که به آینده، پیشرفت و توسعه ایران فکر میکنند، ببینند که فرزندان ایران در زیر مجموعه شرکتهای مرتبط با مهمترین بخش اقتصادی یعنی نفت، گاز و پتروشیمی چه کارهایی بزرگی انجام دادهاند و چه کارهای بزرگتری را در دست اجرا دارند.
جهانگیری با یادآوری اینکه پس از تحریم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی ما کاهش یافت، تاکید کرد: اما وزارت نفت با اقدامهای شجاعانه توانست رکورد صادرات نفت و فراوردههای نفتی را بشکند به طوری که صادرات فراوردههای نفتی بیش از چهار برابر افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: زمستان تمام شد و روسیاهی آن میماند برای کسانی که با دولت همراهی نکردند و چوب لای چرخ ما گذاشتند. این روزهای زمستانی تمام خواهد شد و ملت ایران روزهای خوبی در پیش خواهد داشت.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه ما در دوران تحریم صادرات نفت را داشتیم، اظهار کرد: در دیماه سال جاری که همچنان دونالد ترامپ در مسند ریاست جمهوری بود، وزارت نفت با روشها و اقدامات شجاعانه موفق شد به این رکورد در صادرات دست یابد و به بزرگترین رقم صادرات نفت خام، میعانات و فراوردههای نفتی دست یافتیم.
جهانگیری با تاکید بر اینکه به اعتقاد من ما در پایانیترین روزهای تحریم هستیم، تصریح کرد: روزهای خوشی برای هفتهها و ماههای آینده کشور میبینم. پس تاکید میکنم که زمستان تمام شد و رو سیاهی به کسانی ماند که به جای آنکه دولت را در مقابله با آمریکا کمک کنند با زبان و اقدام خود، چوب لای چرخ دولت گذاشتند و تلاش کردند یأس ایجاد کنند. به فضل الهی اما این روزهای زمستانی در حال پایان است و روزهای بهاری در پیش راه مردم ایران قرار دارد.
وی ادامه داد: آن کسی که آرزو داشت فروش نفت ایران را به صفر برساند باید بداند که در همین ماههای اخیر وزارت نفت رکوردهایی در تاریخ صادرات میعانات نفتی، نفت خام و فرآوردههای نفتی برجای گذاشت که در تاریخ بیسابقه است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: شاید کسی تصور نمیکرد کشوری که درگیر سختترین و شدیدترین تحریمهای آمریکا قرار گرفته، حتی قادر باشد پروژههای توسعهای متوسط را اجرا کند، اما در همین دوره، شاهد راهاندازی پالایشگاه بیدبلند بودیم که نمادی از کارهایی بود که در دوره تحریمهای آمریکا در کشور انجام شد.
جهانگیری با بیان اینکه وزارت نفت و صنعت نفت کشور به معنای واقعی کلمه کارآمدی، توانمندی و «ما میتوانیم» را نه در حرف و شعار، که در عمل اجرا کردند.
وی تصریح کرد: یک عدهای مدعی «ما میتوانیم» هستند اما در کارنامهشان که نگاه میکنیم، کوچکترین کاری از «ما میتوانیم» در پروندهشان دیده نمیشود. فقط فکر میکنند این چون شعار زیبایی است تکرارش کنند!
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: اما آنچه امروز از کارآمدی میبینیم به این دلیل است که مصداق کارآمدی این است که یک مجموعهای از کارهای بزرگ که پیش از این در اختیار کشورهای خارجی بوده است را امروز در کشور اجرا کردند؛ بدون اینکه متهم به زدوبند و فساد و اینجور کارها شوند. در حالی که اگر بخواهیم کارهای کوچکی که برخی در تشکیلاتشان انجام دادهاند را رسیدگی کنیم، متاسفانه دهها مورد فساد پیدا میشود. اما کارآمدی به معنای یک کار بزرگ، موفق و در سطح بینالمللی اینجا اتفاق افتاده است.
جهانگیری با تاکید بر اینکه این کارهای بزرگ، نماد کارآمدی سیستم است که در دوره تحریم به معنای واقعی کلمه تحریمها را بی اثر کرده و نگذاشتند پروژهها تعطیل شود، اظهار کرد: کشور ما با اجرای اقدامات بزرگ به زودی صاحب دانش فنی در بخشهای مختلف میشود که توسط دانشمندان کشورمان تولید شده و پیش از این در انحصار چند کشور بود.
وی افزود: ساخت انواع کمپرسور و توربین که با استانداردهای معتبر بین المللی ساخته شده و در بخشهای مختلف صنعت نفت و گاز استفاده میشود، نشاندهنده توانمندی کشور در ارائه خدمات بزرگ در صنعت نفت است.
معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: یکی از مهمترین ویژگیهای بخش نفت که گاهی اوقات بعضیها به عنوان منفی تلقی میکردند این بود که تجهیزات و لوازم و ابزاری که استانداردهای معتبر بینالمللی نداشته باشد در این بخش استفاده نشود و حتما تولیدات شرکتها با استانداردهای معتبر بینالمللی باشد. اما امروز در این نمایشگاه کمپرسورهایی دیدیم که در خط راهبردی انتقال نفت از گوره به جاسک استفاده میشود.
جهانگیری اظهار کرد: طرح انتقال گوره -جاسک یکی از بزرگترین، راهبردیترین و اساسیترین طرح های کشور است که در یک مقطع زمانی تصمیم گرفته شد که فروش نفت ایران غیر از خارک و داخل خلیج فارس به یک نقطه خارج خلیج فارس منتقل شود. در این زمینه یک طرح بسیار بزرگی شروع شد و وزارت نفت ایستادگی کرد و شرکت فولاد مبارکه و شرکتهای نوردسازی ورقهایی را در داخل کشور تولید کردند که بتواند گاز ترش جابجا کند که هم دانش و هم محصول آن کار بزرگی است.
وی با اشاره به اقدام وزارت نفت برای همکاری با دانشگاهها، گفت: روزی که وزیر نفت اعلام کرد دانشگاهها وارد صنعت نفت خواهند شد، ریسک بالایی داشت و فکر میکردیم این امر زمان زیادی میبرد، اما امروز اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاههای زیادی درگیر صنعت نفت و تولید تجهیزات فنی و مهندسی و دانش این صنعت شده است.
انتهای پیام