به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این نشست خبری گفت: ما شاهد این بودیم که چطور آنها درباره اخبار بازگشت الکسی ناوالنی به روسیه گزارش میدادند. احساس میکنم آنها چطور درباره اظهارنظر در این مورد خوشحال میشوند. آنها خوشحال هستند چون سیاستمداران غربی فکر میکنند که میتوانند توجه را از عمیقترین بحرانها در الگوی توسعه لیبرالی که خودشان ایجاد کردهاند، منحرف کنند.
این دیپلمات روسی همچنین گفت که غرب باید بازی منصفانهای را تضمین کند و تلاش کند تا مشکلات داخلی را از طریق همکاری بینالمللی قابل قبول به جای رسیدگی به دلایل خارجی به منظور توجیه چنین اقداماتی حل و فصل کند: هیچکس نمیتواند مشکلات را بدون دخیل کردن و به کار بردن فرمتهای چند جانبه بینالمللی حل و فصل کند.
لاوروف همچنین گفت، روسیه از واکنش آلمان درباره تحقیقات بازرسان این کشور مربوط به مسمومیت ادعایی ناوالنی، منتقد کرملین راضی نیست و احتمالا یک درخواست دیگر مطرح خواهد کرد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اوایل روز یکشنبه گفته بود که پاسخ برلین درباره این پرونده چیزی در بر نداشته است.
لاوروف ادامه داد: درخواستهای ارسال شده برای دفتر دادستانی کل آلمان حق ماست. فکر میکنم یک درخواست دیگر باید ارسال شود چون همکاران آلمانی ما نباید احساس کنند که به وظایف خود عمل کردهاند. این پاسخ از سوی دفتر دادستانی آلمان قابل قبول نیست.
او تاکید کرد که پرونده جنایی الکسی ناوالنی تنها پس از دریافت نتایج تجزیه و تحلیل درباره مسکو ، ممکن است در روسیه تشکیل شود. من هرگز نمی توانم باور داشته باشم که همکاران غربی ما تا این اندازه مغرور و متکبر باشند که از روسیه توضیح بخواهند بدون اینکه هیچ مدرکی به ما ارائه دهند. و در غرب میگویند شواهدی دارند که ناوالنی مسموم شده و در این شکی نیست ، اما وقتی می گویند "اما ما این مدارک را به روسیه ارائه نخواهیم کرد" ، بگذارید حداقل در مورد پرونده ناوالنی عدم اطمینان را حفظ کنیم.
لاوروف با ابراز حیرت از رفتار غرب ، که هیچ مدرکی ارائه نمی دهد در حالی که ادعا می کند از قرار دادن حقیقت روی میز نمی ترسد و چیزی برای پنهان کردن ندارد ، تأکید کرد که "به محض مشاهده این موضوع ، و اگر تأیید شود که تلاش برای مسموم کردن او با مواد مورد استفاده در زمینه نظامی وجود داشته است" سپس ما یک پرونده جنایی را تشکیل خواهیم داد. " وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت که در یک معاینه پیش تحقیقات انجام شده در روسیه هیچ دلیلی برای شروع یک پرونده جنایی بدست نیامده است.
فهرست افراد برای تبادل اسرا میان ارمنستان و آذربایجان مشخص شده است
سرگئی لاوروف در ادامه این کنفرانس خبری گفت: ارتشهای روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حال حاضر فهرستی از بازداشتیهایی را که باید پس از درگیریهای قرهباغ تبادل شوند، مشخص کردهاند. هم ارمنستان و هم جمهوری آذربایجان مشکلاتی را در دسته بندی این فهرست از بازداشتیها و افراد مفقود تجربه کردهاند. دو طرف اما آغاز تبادل را مدیریت کردهاند.
لاوروف ادامه داد: وظیفه اصلی حل این مشکل است که در دسامبر ۲۰۲۰ در استان هادروت رخ داد، جایی که گروهی بزرگ از سربازان وظیفه ارمنستان در اواخر نوامبر سال گذشته میلادی مستقر شده بودند. ۶۲ تن برای یک هفته یا ۱۰ روز در آغاز دسامبر به گروگان گرفته شدند. دولت باکو مدعی است که مساله تبادل بالقوه باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد، چون آنها پس از آتش بس در این استان مستقر شدهاند.
وزیر خارجه روسیه همچنین تاکید کرد: ما بر ادامه گفتگوها به منظور رسیدگی به این مشکل بر اساس اولویتهای اصول مورد نظر تاکید داریم. من با وزیر خارجه ارمنستان گفتگو داشتم و تلاش میکنیم تا فهرستی را از افراد مفقود نهایی کنیم. ارتش روسیه اکنون با ارتشهای دولتهای ایروان و باکو به منظور تعیین فهرستهای اسامی و اینکه این افراد کجا هستند، ارتباط دارد. نیروهای صلحبان روسی در این روند تبادل به جمهوری آذربایجان و ارمنستان کمک میکنند.
مسکو به دنبال رابطه با نخست وزیر ژاپن است
لاوروف در ادامه نشست خبری خود گفت: روسیه نگرانیهای امنیتی خود در ارتباط با منطقه آسیا-پاسیفیک را با ژاپن در میان گذاشته اما هنوز جوابی نگرفته است. ما فهرستی از این نگرانیها را به دست توکیو دادهایم.
وی همچنین درباره این مساله نیز گفت که هدف رزمایشهای روسیه و چین اصلا ژاپن نیست و پکن و مسکو تنها به دنبال تضمین آمادگی ضربتی نیروهای هوایی هستند تا از مرزهای خود دفاع کنند. ما در انجام اقدامات مشترک در چارچوب تمرینات نظامی با چین همکاری می کنیم. چنین تمریناتی دیگر چیز جدیدی نیست در اصل ، اجرای آن چندین بار در نیروی زمینی دو کشور و در چارچوب سازمان شانگهای و همچنین در یک چارچوب دو جانبه انجام شده است. و اکنون این مانورها در سطح نیروهای هوافضا انجام شده است.
دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه همچین روابط دوستانهای را که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با رهبران ژاپنی دارد، مورد استقبال قرار داد و همچنین عنوان کرد که مسکو به دنبال ایجاد روابطی با یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن است که در سپتامبر گذشته میلادی در این سمت منصوب شد.
کرونای خفیف گرفتم
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت، در پی ابتلا به کروناویروس آنتی بادی آن را در بدن دارد و تصمیم دارد پس از مشورت با پزشکان واکسن را تزریق کند.
وی ادامه داد: من به نوع خفیفی از ویروس کرونا مبتلا شدم و آنتی بادی آن را دارم. حالا باید برای آنکه واکسن را بزنم، با یکسری پزشک و متخصص مشورت کنم. من همین دیروز متوجه شدم که آنتی بادی در بدنم وجود دارد.
سوریه نباید به محل درگیری بین ایران و اسرائیل بدل شود
وزیر خارجه روسیه در ادامه نشست خبری خود گفت، کشورش از اسرائیل خواسته تا درباره تهدیدهای احتمالی امنیتی از جانب سوریه گزارش دهد و تاکید کرد: سوریه نباید به محل درگیری بین ایران و اسرائیل بدل شود.
وی ادامه داد: شاید اسرائیل مجبور شده تا به تهدیدهایی از سوریه پاسخ دهد، ما چندین بار به همتایان اسرائیلی خود گفتهایم که اگر چنین تهدیدهایی را میبینید، به ما اطلاع دهید.
لاوروف همچنین تاکید کرد که روسیه نمیخواهد قلمروی سوریه علیه اسرائیل یا به سکویی برای درگیریهای ایران و اسرائیل بدل شود. بنابراین، اگر مدارکی وجود دارد که نشان میدهد اسرائیل با تهدیدهایی از سوی سوریه روبروست، باید فورا گزارش دهند تا روسیه اقدامات لازم را برای خنثی کردن آن تهدیدها انجام دهد.
با آمریکا در سوریه درگیر نخواهیم شد
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تاکید کرد، روسیه هرگز وارد درگیری با آمریکا در سوریه نخواهد شد.
او تصریح کرد، مسکو از طرف آمریکایی میخواهد از زور علیه مواضع وابسته به نیروهای سوریه استفاده نکند.
لاوروف خاطرنشان کرد: ما با آمریکا به واسطه کانالهای نظامی ارتباطی داریم، خب این ارتباط به لحاظ دیپلماتیک نیست زیرا ما مشروعیت حضور آمریکا در سوریه را به رسمیت نمیشناسیم. اما به هر حال آمریکا باید در چارچوب مشخصی عمل کند. ما طبعا نمیتوانیم آنها را از سوریه بیرون کنیم همچنین هرگز با آنها وارد درگیری مسلحانه نخواهیم شد. با توجه به حضور آنها در سوریه ما مذاکراتی با آنها درباره عدم درگیری و تنش داریم. از بین مسائل دیگر این است که به جد خواستاریم آمریکا از زور علیه مواضع نیروهای سوریه استفاده نکند.
انتقاد از برخوردهای بی قاعده و قانون در نحوه رأیگیری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا
وزیر خارجه روسیه همچنین از برخی برخوردهای بی قاعده و قانون در نحوه رأیگیری در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا انتقاد کرد.
لاوروف گفت: محال است که به یاد نیاوریم که چگونه شبکههای ارتباط اجتماعی با رأیگیری در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا همراه شدند و افکار عمومی در داخل و جهان را به سمت یک هدف واحد پیش بردند. کارت رأیگیری از دو ماه قبل انتخابات برای برخی ایالتها از طریق پست فرستاده شد. حدود ۹۵ میلیون کارت رأیگیری ارسال شد که مشخص شد حدود دو سوم آن پر شده است. یک سوم باقیمانده نیز به سادگی به مردم تحمیل شد اما مردم هیچ واکنشی نشان ندادند. این توزیع اجباری کارت رأیگیری با معیارهای انتخاباتی آمریکا متناسب نبود. وقتی بیش از ۴۰ درصد آرای دو نامزد از طریق پست بود این مسئله بسیار جدی است. کارتهای رأیگیری چندین هفته قبل از روز انتخابات از طریق پست ارسال شده بود.
وی گفت: شبکههای اجتماعی این مسئله را پوشش دادند. مردمی با این مسئله موافقت کردند که به شدت از رأیگیری ما درباره اصلاحات قانون اساسی روسیه انتقاد کردند.
انتهای پیام