«سیدرضا بهادری» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این که ۲۶ دی ماه سالروز انتخاب یزد به عنوان شهر پایدار جهان توسط بنیاد جهانی انرژی بود، اظهار کرد: سومین سالروز این رویداد مهم نیز در مظلومیت تمام و بیتوجهی مسئولان مختلف به دومین افتخار بینالمللی یزد سپری شد.
وی در پاسخ به این سوال که «داستان پایداری یزد و انتخاب آن توسط بنیاد جهانی انرژی از کجا آغاز میشود؟» گفت: قصه پایداری جهان از بادگیرهای یزد شروع میشود و این جمله تاریخی و زیبایی بود که دکتر «ولفگانگ نویمن» رئیس بنیاد جهانی انرژی در مورد پایداری یزد در بازدید از بافت تاریخی و بادگیر باغ دولت آباد در سال ۹۶ عنوان کرد.
وی افزود: ارزیابان بنیاد جهانی انرژی در آذر ماه ۱۳۹۶ از بافت تاریخی یزد بازدید کردند و تحت تاثیر معماری اصیل و همزیست با محیط زیست یزد قدیم قرار گرفتند، این که سازهای به نام بادگیر بدون مصرف برق و آب تنها با انرژی پاک بادی کار میکند و سالها بخش تابستانه خانههای یزدیها را خنک میکرده است.
این مسئول با بیان این که فصلهای جداگانه خانههای قدیمی و معماری درونگرا و ملات کاهگل گواه پایداری آنهاست، گفت: شبکه عظیم قناتها در زیر شهر یزد و سیستم صحیح آبرسانی بدون تبخیر و اتلاف انرژی و طراحی آب انبارها، ساباطها، طاق و طویزهها همه گواه هزاران سال پایداری یزد است.
وی در مورد دیگر وقایع ثبت یزد به عنوان شهر پایدار، تصریح کرد: سپس در شهرداری یزد حضور یافتند و در جریان ۵۲ طرح و ۱۱ برنامه کلان شهرداری یزد برای رعایت اصول پایداری یزد جدید برای نسلهای آینده قرار گرفتند.
به گفته بهادری، پیشینه عظیم یزد در رعایت اصول پایداری و نظر مثبت و تاییدیه رئیس بنیاد جهانی انرژی منجر به انتخاب یزد به عنوان شهر پایدار جهان در کنفرانس بینالمللی بنیاد جهانی انرژی در سال ۱۳۹۶ شد.
وی با بیان این که پایدار بودن شهر یزد افتخاری بزرگ برای همه شهروندان و ملت ایران است، گفت: یزد همچنین در بهمن ماه ۱۳۹۷ به عنوان پایتخت تاریخی شهرهای پایدار جهان در سال ۲۰۱۹ لقب گرفت و roll modeling شهرهای دنیا لقب گرفت.
مسئول کمیته گردشگری پایدار استان از زحمات شبانهروزی برای دستیابی به برند شهر پایدار جهان یاد کرد و گفت: انجمن مدیریت سبز ایران دفتر یزد، کمیته گردشگری پایدار استان یزد، شورای شهر و مجموعه معاونتهای مختلف شهرداری و همچنین اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری با تلاش و همدلی چند ماهه خود موفق شدند که این عنوان بینالمللی را برای یزد کسب کنند.
بهادری با اشاره به لازمه حفظ پایداری و توسعه معیارهای پایداری یزدف خاطرنشان کرد: رعایت اصول ساخت و ساز سبز، تفکیک زبالههای خشک و تر، هوشمندسازی شهر و حرکت به سمت شهر هوشمند و دولت الکترونیک، بالابردن کیفیت آموزش و بهداشت عالی به حداقل رساندن استفاده از پلاستیک و ظروف یکبارمصرف از جمله این معیارهاست.
عضو کارگروه مرکزی یزد شهر پایدار جهان در خصوص دیگر معیارهای پایداری نیز تصریح کرد: توانمندسازی جوامع محلی و ایجاد فرصتهای کارآفرینی و شغلی مساوی و عادلانه برای همه شهروندان، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و مشارکت فعال شهروندان در تصمیمات شهری و رعایت اصول گردشگری پایدار توسط همه ذینفعان گردشگری یزد از جمله دیگر موارد مهمی هستند که خواستار عملیاتی شدن آنها توسط مسئولان و شهروندان در سالروز انتخاب یزد به عنوان شهر پایدار جهان هستیم.
انتهای پیام