به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، سازمان «بتسلم» (BT Selem) که نقضهای حقوق بشری را ثبت میکند، اعلام کرد: یک اصل سازمانی که اساس طیف گستردهای از سیاستهای اسرائیل است، پیشرفت و تداوم برتری یک گروه –یهودیان- بر دیگران –فلسطینیها- است.
سخنگوی سفارت رژیم صهیونیستی در انگلیس این گزارش را به عنوان "یک ابزار پروپاگاندا" رد کرد. او ادعا کرد: «اسرائیل این ادعاهای نادرستی که در این به اصطلاح گزارش آمده، رد میکند چون بر پایه واقعیت نیست و یک دیدگاه ایدئولوژیکی تحریفشده دارد.»
سازمان حقوق بشری بتسلم همچنین اعلام کرد، این فرض غالب را که اسرائیل همزمان با دو سیستم جداگانه حاکمیت کار میکند –یک دموکراسی در قلمرو حاکمیت خود و در عین حال نیم قرن تسلط نظامی خود بر فلسطینیان در سرزمینهای اشغالی- رد میکند.
حجای العاد، مدیر اجرایی این نهاد گفت: اسرائیل یک دموکراسی نیست که یک اشغال موقت به آن چسبیده باشد. این یک رژیم بین رود اردن تا دریای مدیترانه است و ما باید به تصویر کامل نگاه کنیم و ببینیم که چیست؛ آپارتاید.
یک گروه حقوق بشری اسرائیلی دیگر موسوم به "ییش دین" تابستان گذشته با انتشار یک بیانیه حقوقی استدلال کرد که آپارتاید در کرانه باختری تحمیل میشود.
با این حال، گزارش بتسلم فراتر رفته و تاکید میکند که اسرائیل یک سیستم روی کل اراضی که شهروندان یهودی حقوق کامل دارند، ایجاد کرده است. در همین حال، بتسلم استدلال میکند که فلسطینیان به چهار لایه با سطوح مختلف حقوقی بسته به جایی که زندگی میکنند، تقسیم میشوند اما همواره پایینتر از مردم یهودی هستند.
براساس این گزارش، در پایینترین سطح حدود دو میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه هستند که تحت محاصره اسرائیل قرار دارند و این "کنترل اثرگذار" را در اختیار تلآویو قرار میدهد.
طبق گزارش بتسلم، بالاتر از آن حدود ۲.۷ میلیون فلسطینی قرار میگیرند که در کرانه باختری ساکن هستند و در دهها منطقه تحت محاصره جداگانه تحت حاکمیت نظامی سفت و سخت و بدون حقوق سیاسی زندگی میکنند. براساس این گزارش، تشکیلات خودگردان "هنوز تابع اسرائیل است و تنها با رضایت اسرائیل میتواند از اختیارات محدود خود استفاده کند."
در دسته بعدی، حدود ۳۵۰ هزار فلسطینی ساکن شرق قدس جای میگیرند. این رژیم به سکنه آنجا پیشنهاد شهروندی داده است؛ گرچه بسیاری آن را رد کردهاند اما برای کسانی که آن را بخواهند، احتمال مردود شدن آن بالاست.
در بالاترین لایه از دستهبندی بتسلم، شهروندان فلسطینی اسرائیل موسوم به عربهای اسرائیلی جای میگیرند که شهروندی کامل دارند و حدود یک پنجم اسرائیلیها را تشکیل میدهند. با این حال، گروه بتسلم تاکید دارد که آنها هم پایینتر از شهروندان یهودی هستند و به "تبعیض در زمین، قوانین مهاجرت به نفع یهودیان و قانونی که به مردم یهود حقوق سیاسی بیشتری میدهد" اشاره میکند.
سال گذشته، پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از برنامههایش برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری خبر داد، ۴۷ کارشناس سازمان ملل هشدار دادند که "این تبلور یک واقعیت از قبل ناعادلانه خواهد بود؛ دو گروه از مردم در یک فضا زندگی میکنند، تحت حکومت یک دولت هستند اما با حقوق عمیقاً نابرابر. این چشماندازی از یک آپارتاید قرن بیست و یکمی است."
انتهای پیام