به نقل از ارث، دکتر اندرو تی چان، متخصص گوارش و مدیر بخش اپیدمیولوژی بالینی بیمارستان عمومی ماساچوست و استاد پزشکی دانشکده پزشکی هاروارد گفت: نتایج این بررسی ارتباط آشکار بین گونههای میکروبی خاص روده، غذاهای خاص و خطر ابتلاء به برخی بیماریهای شایع را نشان میدهد. امیدواریم، بتوانیم با استفاده از آن به افراد کمک کنیم تا با تغییر رژیم غذایی برای شخصیسازی میکروبیوم روده خود از مشکلات مهم سلامتی جلوگیری کنند.
محققان عادات غذایی، ترکیب میکروبیوم روده و سلامت متابولیسم را در بیش از ۱۱۰۰ نفر بررسی کردند و شواهد زیادی یافتند که میکروبیوم با مواد غذایی و رژیمهای غذایی خاص در ارتباط است. همچنین میکروبهای روده نشانگرهای زیستی متابولیک بیماری را تحت تاثیر قرار میدهد. علاوه بر این، نتایج تحقیق نشان داد که نسبت میکروبیوم به ژنتیک ارتباط بیشتری با این نشانههای بیماری دارد.
محققان اظهار کردند: یافتن میکروبهای جدیدی که با غذاهای خاص و همچنین سلامت متابولیک مرتبط باشد، هیجانانگیز است.
دکتر سارا بری از کالج کینگ لندن افزود: نتایج تحقیقات نشان میدهد که با توجه به ترکیب بسیار شخصی میکروبیوم افراد، ممکن است بتوانیم میکروبیوم روده خود را اصلاح کنیم تا با انتخاب بهترین مواد غذایی، بیولوژی منحصربهفرد سلامتی خود را بهینه کنیم.
به گفته دکتر چان، نقاط قوت این آزمایش، تعداد شرکتکنندگان و اطلاعات دقیق جمعآوریشده هستند.
دکتر چان گفت: مطالعه رابطه متقابل بین میکروبیوم، رژیم غذایی و بیماری، متغیرهای بسیاری دارد، زیرا رژیمهای غذایی افراد بهصورت شخصی تنظیم میشوند و ممکن است با گذشت زمان کاملا تغییر کنند.
محققان دریافتند: در افرادی با رژیم غذایی غنی از غذاهای سالم و گیاهی میکروبهای خاص رودهای زیاد است.
تیم اسپکتور، متخصص اپیدمیولوژی، تحقیق PREDICT را آغاز و عنوان کرد: هنگام غذا خوردن، نهتنها بدن، بلکه تریلیون میکروب در روده را تغذیه میکنید. برخی از میکروبها با سطح مطلوبی از قند خون بعد از غذا و برخی دیگر با کاهش سطح چربیخون و نشانههای التهابی مرتبط هستند.
محققان بر این باورند که از دادههای آنان در مورد میکروبیوم میتوان برای تعیین خطر بیماری متابولیک قلبی در میان افرادی که هنوز علائمی ندارند، استفاده کرد.
محققان ۱۵ میکروب روده کشف کردند که با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای شایع مانند دیابت و بیماریهای قلبی در ارتباط هستند. بعضی از این میکروبها بسیار جدید هستند که معرفی نشدهاند.
دکتر نیکولا سگاتا از دانشگاه ترنتو ایتالیا گفت: «از دیدن چنین گروههای بزرگ و مشخصی از میکروبهای «خوب» و «بد» که از این بررسی بهدستآمده، متعجب شدیم و بسیار جالب است که بدانیم میکروبشناسان در مورد بسیاری از این میکروبها که نام آنها هنوز مشخص نیست، اطلاعات اندکی دارند.»
این بررسی در مجله Nature Medicine منتشرشده است.
انتهای پیام