به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، در حالی که پیش از این از فناوری در جهت ارتقای تجهیزات دوچرخهسواری استفاده شده است، شلوارکهای دوچرخه سواری بدون تغییر ماندهاند به جز در برخی موارد مانند تغییر جنس پارچه.
اما اکنون یک استارتاپ بریتانیایی به نام ایمپالس(Impulse) شلوارکی تولید کرده که با استفاده از حسگرهای الکتریکی و هوش مصنوعی عضلات دوچرخه سواران را هنگام انجام این ورزش تحریک کرده و شکل میدهد.
این شرکت قصد دارد این فناوری را برای سایر فعالیتها مانند دوندگان و کسانی که در باشگاه ورزش میکنند نیز به کار بگیرد.
دوان لوئیس(Devon Lewis) دانشجوی دکتری در رشته علوم اعصاب دانشگاه ساوتهمپتون(Southampton) این شلوارکها را طراحی کرده است.
این کار به وسیلهی حسگرهایی که دائما فعالیت عضلات را بررسی میکنند انجام میشود. این اطلاعات به هوش مصنوعی تعبیه شده در شلوارک ارسال میشود و در نتیجه این هوش مصنوعی بررسی میکند که کدام عضلات نیاز به تحریک بیشتر برای بهتر شدن عملکرد فرد دارند. این جریانهای الکتریکی توسط سیمهای تعبیه شده در شلوارک به عضلات دوچرخه سوار منتقل میشوند.
ایده ساخت این شلوارکها کمی بعد از مطالعهی مبحث تماس عصبی –ماهیچهای به ذهن لوئیس رسید. سیناپسهای شیمیایی در میان نورونهای حرکتی و تارهای ماهیچهای قرار دارند.
این اتصال به نورونهای حرکتی کمک میکند تا سیگنالی به تارهای ماهیچهای بفرستند که باعث انقباض عضلات میشود. شلوارکهای ایمپالس این کار را با استفاده از جریانهای الکتریکی انجام میدهند بدون نیاز به آن که مغز فرمان این کار را بدهد.
لوئیس میگوید: ما برای کنترل ماهیچههای خود محدودیتهایی داریم. اما با استفاده از الکتریسیته میتوان آنها را با دقت بیشتری کنترل کرد و باعث انقباض شدیدتر آنها شد.
وی به کسانی که نگرانند هنگام دوچرخه سواری احساس شوک الکتریکی کنند میگوید که این حس بیشتر شبیه به احساس سوزن سوزن شدن است و شبیه به شوک نیست. مانند زمانی که چیزی تند میخوریم. شاید در ابتدای استفاده از آنها احساس عجیبی داشته باشید اما به سرعت به آن عادت میکنید.
ایده اقای لوئیس قرار است توسط شرکتی به نام Future Worlds در دانشگاه Southampton مورد حمایت قرارگیرد که باعث جلب توجه سرمایهگزاران خواهد شد.
همچنین این محصول قرار است در نمایشگاه فناوری CES ۲۰۲۱ که در روزهای آینده برگزار میشود نمایش داده شود.
انتهای پیام