شناسایی و اکتشاف فلزات گران‌بها با روش استاندارد زیست محیطی محققان

تیمی فناور با رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی محیط‌ زیستی به حوزه فعالیت‌های معدنی برای اکتشاف مواد فلزی و غیرفلزی ورود کرد و توانستند با رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی نسبت به شناسایی و استخراج معدن طلا کوه زر در نزدیکی شهر مشهد اقدام کنند.

 به گزارش ایسنا، سیدرضا زیارت‌نیا، مدیر عامل این مجموعه، با بیان اینکه کارخانه استحصال فلزات گرانبهای این مجموعه فناور سال۸۴ وارد فاز ساخت و نصب ماشین‌آلات شد، گفت: در این کارخانه شمش طلا و نقره پس از طی مراحلی فناورانه و با کمک دستگاه‌های مدرن و به روز استخراج می‌شود.

وی افزود: برای تولید طلا پس از عملیات استخراجی در معدن و حمل کانسنگ حاوی طلا و نقره، آنالیز این مواد در آزمایـشگاه انجام می‌شود. سنگ شکنی مرحله بعدی کار است. در این مرحله توسط سنگ‌شکن‌های فکی و مخروطی سنگ‌ها از ۴۰ سانتیمتر به ۱۲ میلی‌متر تبدیل می‌شوند. مواد حاصل وارد آسیاب گلوله‌ای می‌شود.

این فعال فناور ادامه داد: ورود خروجی آسیاب به سیستم جداسازی اتوماتیک مرحله بعدی است و ذرات با ابعاد ۷۵ میکرون جداسازی و به مخازن لیچینگ ارسال می‌شوند. بقیه ذرات مجدد برای خرد شدن به آسیاب باز گردانده می‌شوند. در داخل تانک‌های لیچینگ با اضافه شدن آهک هیدراته و سیانید و همچنین دمیدن هوا به داخل تانک طی زمان مشخص، قطعات کربن فعال، طلا را به خود جذب می‌کنند.

زیارت‌نیا با بیان اینکه پس از تایید آزمایشگاه، وزن مشخصی از کربن اکتیو از تانک لیچینگ گرفته شده و وارد فاز الوشن(شست و شوی شیمیایی) می‌شود، گفت: کربن‌ها توسط آب و اسید کلریدریک در چندین مرحله شستشو شده و به ستون جداسازی می‌رسد. در این ستون تحت فشار بسیار زیاد و حرارت غیر مستقیم، طلا از کربن جدا شده و به فاز محلول می‌رود. سپس محلول برای جداسازی طلا وارد اتاق فرآوری طلا و طی پروسه‌ای تبدیل به طلای ناخالص می‌شود.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: در مرحله پالایش طلا، با تجهیزات مدرن، طلا، نقره و ناخالصی‌های آن توسط تجهیزات بسیار پیشرفته جدا شده و طی پروسه‌ای طلا به عیار ۹۹۹.۹ می‌رسد و توسط کوره‌های القایی با فناوری بالا ذوب و توزین و عیارسنجی می‌شود. همچنین نقره نیز با خلوص ۹۹.۹ تولید شده و برای ریخته‌گری به واحد واحد ذوب می‌رسد.

وی افزود: ما در تلاشیم تا با رعایت استانداردهای محیط‌زیستی حین کار، آسیبی به این دارایی طبیعی و خدادادی وارد نشود. گروه ما با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی و استانداردهای ملی و بین‌المللی به حفظ و به‌سازی محیط‌زیست منطقه کمک می‌کند.

این فعال دانش‌بنیان ادامه داد: کانسار طلای کوه زر در ۱۸۰ کیلومتری جنوب شهر مشهد و در ۴۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان تربت حیدریه واقع شده است. این معدن با بیش از ۱۷ کیلومتر مربع دربرگیرنده مجموعه‌ای از زون‌های کانی‌سازی است که در تمام سطح محدوده پراکنده و تاکنون ۳۳ زون‌کانی‌سازی در این منطقه شناسایی شده است.

بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زیارت نیا همچنین بیان کرد: آزمایشگاه گروه صنعتی ما نخستین آزمایشگاه اکرودیته اندازه‌گیری عیار طلا و نقره در کانسنگ معدنی در کشور است. همه آزمایش‌های مرتبط با آنالیز کانسنگ معدنی طلا در این آزمایشگاه انجام می‌شود. عیارسنجی شمش طلا تا دقت ۹۹۹.۹ و شمش نقره تا دقت ۹۹,۹ در این آزمایشگاه میسر است.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۲۰ دی ۱۳۹۹ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99102015067
  • خبرنگار : 30057