"پویا" حال مجرمین فضای مجازی را گرفت/ انهدام 6 باند "کلاهبرداری اینترنتی" در کرمانشاه

رییس پلیس فتا استان کرمانشاه از کاهش چشمگیر برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی افراد طی امسال به دنبال الزام استفاده از رمز "پویا" خبر داد.

علی عباسی کسانی با حضور در دفتر ایسنای کرمانشاه، با اشاره به روند رو به رشد جرائم در حوزه فضای مجازی، گفت: متاسفانه آگاهی و دانش و فرهنگ مردم در خصوص فضای مجازی همپای رشد تکنولوژی در این حوزه ارتقا پیدا نکرده و همین امر موجب شده که روز به روز شاهد افزایش جرائم در این فضا باشیم.

کوچِ "مجرمینِ حرفه‌ای" به فضای مجازی

وی با اشاره به سخت شدن وقوع جرم در فضای واقعی جامعه، گفت: در همین راستا شاهد کوچ جرائم به حوزه فضای مجازی هستیم و عمده مجرمین حرفه‌ای در حال کوچ کردن به سمت این فضا هستند.

عباسی کسانی افزود: نظریه ای با نام "انتخاب عقلانی" وجود دارد که افراد گزینه ای که بیشترین منفعت را برای آنها داشته باشد انتخاب می کنند و مجرمین هم بر اساس همین نظریه با توجه به اینکه این امکان هست که در این فضا با ارتکاب جرم های گسترده و سوء استفاده از سادگی و دانش پایین مردم منفعت بیشتری کسب کنند، به سمت این فضا کشیده شده اند.

وی یادآور شد: در حالی مجرمین حرفه ای به سمت فضای مجازی آمده اند که دانش مردم در استفاده از این فضا هنوز در سطح پایینی قرار دارد و روز به روز هم شاهد افزایش کاربران فضای مجازی هستیم و همین امر بستر جرم را برای مجرمین حرفه ای فراهم می کند.

"پویا" حالِ مجرمینِ فضای مجازی را گرفت/ کاهش 69 درصدی برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی در کرمانشاه

رییس پلیس فتا استان کرمانشاه در ادامه در تشریح آمار جرم در فضای مجازی استان گفت: خوشبختانه با تعریف "رمز" پویا امکان برداشت غیرمجاز از حساب بانکی افراد تا حد چشمگیری کاهش یافته و همین امر موجب شده تا در مجموع جرائم فضای مجازی استان روند کاهشی داشته باشیم.

وی افزود: برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب های بانکی که عمده ترین سهم را در جرائم فضای مجازی استان به خود اختصاص داده، در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل استفاده از "رمز پویا" حدود 69 درصد کاهش داشته و همین کاهش چشمگیر موجب شده علی رغم روند افزایش در سایر جرائم فضای مجازی، در مجموع شاهد کاهش 39 درصدی جرائم فضای مجازی استان در سال جاری باشیم.

وی افزود: در 9 ماهه امسال برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب های بانکی سهم 37 درصدی از جرائم فضای مجازی داشته و پس از آن کلاهبرداری اینترنتی با سهم 25 درصدی قرار دارد و این امر نشان دهنده این است که در مجموع 62 درصد جرائم فضای مجازی استان در سال جاری مربوط به جرائم اقتصادی است.

وی خاطرنشان کرد: مزاحمت های اینترنتی با سهم یازده درصدی و انتشار فیلم های خصوصی و خانوادگی با سهم شش درصدی در رتبه های بعدی قرار دارند.

رییس پلیس فتا استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: خوشبختانه در 9 ماهه امسال با تلاش پلیس فتا استان، 94.8 درصد جرائم فضای مجازی استان کشف شده است.

انهدام 6 باند "کلاهبرداری اینترنتی" در کرمانشاه

این مسئول با اشاره به افزایش کلاهبرداری اینترنتی در سال جاری گفت: پلیس فتا عملکرد خوبی در بحث کشف کلاهبرداری اینترنتی داشته، بطوریکه امسال شش باند کلاهبرداری اینترنتی را در استان منهدم کردیم.

کسانی افزود: یکی از این باندهای کلاهبرداری مربوط به جوانی 18 ساله بود که از سن 15 سالگی این باند را تشکیل داده و حدود سه هزار کارت بانکی را در سراسر کشور هک کرده و اطلاعاتشان را به سرقت برده بود.

وی افزود: در خصوص این باند فعلا 140 پرونده در سراسر کشور تشکیل شده و اعضای یازده نفره این باند هم همگی دستگیر شده اند.

کسانی در ادامه در تشریح روش های کلاهبرداری اینترنتی گفت: در حال حاضر یکی از عمده روش های بکار رفته در این فضا جهت کلاهبرداری استفاده از روش "رجیستری" است، در این روش مجرمین به کاربران پیام می دهند که گوشی آنها رجیستری شده و برای اینکه گوشی آنها غیرفعال نشود باید به آدرس سایتی که آنها می دهند مراجعه کنند که با مراجعه به همین سایت اطلاعات آنها به سرقت می رود.

وی افزود: روش عمده دیگر برای کلاهبرداری اینترنتی روش "فیشینگ" است که در این روش با ساخت یک درگاه جعلی اینترنتی، اطلاعات کاربران به سرقت می رود.

کسانی خاطرنشان کرد: استفاده از روش "اسکیمر" یکی دیگر از روش ها برای کلاهبرداری اینترنتی است که با استفاده از دستگاه "اسکیمر" از روی کارت های بانکی کپی برداری شده و امکان برداشت از حساب افراد فراهم می شود.

وی یادآور شد: برای پیشگیری از سرقت اطلاعات کارت در این روش، توصیه می شود افراد حتما هنگام خرید خودشان کارت بانکی را بکشند و از دادن کارت به دست فروشنده خودداری کنند.

این مقام انتظامی روش دیگر کلاهبرداری اینترنتی را روش "تلفنی" عنوان کرد و افزود: در این روش مجرمین با افراد تماس گرفته و با عناوین مختلف از جمله برنده شدن در یک مسابقه یا قرعه کشی، اطلاعات حساب بانکی افراد را گرفته و بصورت اینترنتی پول را از حساب وی جابجا می کنند.

وی افزود: در روش "پیامکی" هم مجرمین به کاربران پیامک داده که برنده جایزه یا قرعه کشی شده اید و از فرد اطلاعات حساب بانکی را گرفته و به صورت اینترنتی پول را از حساب فرد برداشت می کنند.

رییس پلیس فتا استان کرمانشاه در پایان از مردم خواست هرگونه پیشنهاد، انتقاد و گزارش جرائم را با شماره تماس 08321823177 در میان گذاشته و یا به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir مراجعه نمایند

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99101309297
  • خبرنگار : 50182