به گزارش ایسنا، در این مطالعه تحقیقاتی دکتر امین عبدالهی تحت سرپرستی دکتر حسین روغنی ممقانی و با همکاری مهندس بهاره رضوی و دکتر مهدی سلامی کلجاهی از دانشگاه صنعتی سهند تبریز موفق به چاپ این مقاله مروری ۷۶ صفحه ای در مجله معتبر ACS Nano در پایگاه انجمن شیمی آمریکا شدند.
نگارش و چاپ مقاله مروری به مدت دو سال به طول انجامید که منجر به ارایه یک مطالعه جامع روی انواع مواد پیشرفته فلوئورسانس، فسفرسانس و فوتوکرومیک برای استفاده به عنوان جوهرهای ضدجعل شد که درواقع روشهای تهیه، تکنولوژی تولید و روشهای چاپ این جوهرها روی اسناد امنیتی مورد بحث قرار گرفته است.
جوهرهای فلوئورسانس و فوتوکرومیک دسته جدیدی از مواد پیشرفته هستند که به منظور چاپ علائم امنیتی بر روی اسنادی از قبیل اسکناس، گذرنامه، کارت ملی و دیگر اسناد امنیتی مورد استفاده قرار می گیرند که با توجه به اهمیت آنها برای سازمانهای دولتی، در سالهای اخیر تحقیقات گستردهای بر روی آنها انجام شده است. این جوهرها میتوانند بر پایه مواد فلوئورسانس و فوتوکرومیک معدنی، آلی و همچنین پلیمری تهیه شوند که میتوان به مواردی از قبیل نقاط کوانتومی، نقاط پلیمری، نقاط کربنی، نانوذرات پلیمری، ابرمولکولها و دیگر مواد نوری اشاره کرد. در این مطالعه به بررسی نقش نانوتکنولوژی در آینده جوهرهای فلورسانس و فوتوکرومیک ضدجعل پرداخته شده است که می تواند آینده روشنی از این زمینه تحقیقاتی بسیار مهم را ترسیم کند.
در سال ۱۳۹۵ پروژه تحقیقاتی جوهرهای فلوئورسانس و فوتوکرومیک ضدجعل برای اولینبار در کشور آغاز شد و این پروژه در مقیاس آزمایشگاهی موفقیت آمیز بوده است و در حال حاضر وارد فاز نیمه صنعتی شده است که در صورت پشتیبانیهای لازم می تواند منجر به تولید محصول تجاری قابل استفاده در داخل کشور و حتی سایر کشورها شود.
طبق اعلام ستاد نانو، این مقاله حال حاضر نیز به طور اختصاصی بر فناوری ها و مواد قابل استفاده در تهیه جوهرهای ضدجعل معطوف بوده است و می تواند در پیشرفت های این زمینه تحقیقاتی در آینده تاثیر گذار باشد.
انتهای پیام