به گزارش ایسنا، صبح شنبه در آئین اختتامیه سومین جشنواره ملی زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی) که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معصومه ابتکار معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده، در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، از ۱۶ چهره علمی، ۵ بانوی فعال اجتماعی و نیز ۳ تن از برجستگان و سرآمدان علمی کشور تجلیل شد.
جشنواره ملی زن و علم رویدادی با هدف تجلیل از زنان نخبه و فعال است. هدف این جشنواره شناسایی و معرفی ظرفیتها، استعدادها و توانمندیهای زنان در حوزههای علمی، فرهنگی و اجتماعی بهمنظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد اهداف توسعهای کشور و همچنین شناسایی سهم تولیدات علمی زنان پژوهشگر در پیشبرد علم در جمهوری اسلامی ایران از اهداف این جشنواره ملی عنوان شده است.
در این دوره از جشنواره، رقابت در دو بخش علمی و اجتماعی و در ۳ رده سنی زیر ۴۰ سال، ۴۰ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال صورت گرفت. بانوان نخبه ایرانی در بخش علمی در ۶ گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، علوم پزشکی، هنر و معماری با یکدیگر به رقابت پرداختند. همچنین در بخش اجتماعی جشنواره سوم بانوان دانش آموخته دانشگاهی که اکنون در محیطهای غیر از دانشگاه مشغول خدمت رسانی هستند امکان رقابت وجود داشت. برگزیدگان این جشنواره مشمول امتیازات مندرج در آئیننامه ارتقاء اعضای هیئت علمی دانشگاهها میشوند.
مریم میرزاخانی فارغالتحصیل رشته ریاضی دانشگاه شریف بود و برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد رفته بود و از این دانشگاه دکترا گرفته بود. وی در سال ۱۳۷۸ زمانی که در دانشگاه پرینستون مشغول تحقیق و تدریس بود، موفق شد راهحلی برای یک مساله مشکل ریاضی پیدا کند.
مریم میرزاخانی نخستین زن و نخستین ایرانی است که مدال فیلدز، بالاترین جایزه در ریاضیات را از آن خود کرده است.
انتهای پیام