رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان:

کمبود کود در استان کرمان نداریم/باید به سمت کشاورزی قراردادی برویم

رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمان با تاکید بر اینکه باید به سمت کشاورزی قراردادی برویم اظهار کرد: کشاورزی قراردادی اطمینان خاطر به کشاورز و مصرف‌کننده می‌دهد ضمن آنکه دست دلالان نیز کوتاه می‌شود و به دنبال این هستیم که محصولات گلخانه‌ای را نیز به این سمت سو ق دهیم.

"عباس سعیدی" صبح امروز اول دی‌ماه در جمع خبرنگاران گفت: یکی از سیاست‌های جهادکشاورزی در بخش جهش تولید، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای است که برای توسعه کشت گلخانه‌ای در سال گذشته از محل تبصره ۱۸ و امسال از محل ماده ۵۲ به کشاورزان تسهیلات داده شده است.

وی با بیان این مطلب که کشت گلخانه‌ای محاسن زیادی دارد بنابراین کشاورزان به سمت این نوع کشاورزی بروند، ادامه داد: به تناسب افزایش هزینه‌های امکانات و تجهیزات مورد استفاده در گلخانه‌ها، قیمت احداث گلخانه نیز نسبت به سنوات گذشته افزایش یافته است اما ما به تناسب این افزایش، تسهیلات کشاورزی را نیز افزایش داده‌ایم و از محل ماده ۵۲ تسهیلات با نرخ ۱۴ یا ۱۵ درصد به کشاورزان داده می‌شود البته در مناطق کمتر برخوردار نرخ این تسهیلات کمتر است به طوری که در گذشته تسهیلات گلخانه حدود ۴ میلیارد تومان بود اما اکنون به حدود ۸ میلیارد تومان رسیده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی شمال استان کرمان مهمترین گرفتاری کشاورزان در دریافت تسهیلات را تامین وثیقه دانست و بیان کرد: بانک کشاورزی محل اجرای طرح را نیز به عنوان وثیقه قبول دارد.

وی با تاکید برآنکه گلخانه‌ها می‌توانند ۱۰ برابر تولید محصول داشته باشند، تصریح کرد: محصول گلخانه‌ای صادراتی است و ضایعات کشاورزی در این نوع کشت نیز کمتر می باشد گفتنی است که اکنون استقبال خوبی از کشت گلخانه‌ای صورت می‌گیرد و ما اشتغال خوبی در این بخش توانسته ایم ایجاد کنیم.

سعیدی درباره افزایش قیمت کود و سم در استان گفت: با توجه به افزایش قیمت ارز، قیمت کودها وارداتی نیز افزایش داشته‌ به‌طوری که کودهای فسفات و پتاس که از خارج کشور تامین می‌شود، افزایش قیمت قابل ملاحظه ای داشته  اما کودهای تولیدی داخلی کشور هیچ افزایش قیمتی پیدا نکرده‌اند ضمن آنکه در سم نیز به دلیل همین افزایش قیمت نرخ ارز با افزایش قیمت روبرو هستیم.

وی افزود: کمبود کود در استان نداریم و حتی به دلیل گران بودن کودهای خارجی کشاورزان استقبال زیادی از آنها نکرده لذا مقداری از این کودها در انبارهای ما دپو شده اند.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمان درباره خرید تضمینی محصولات کشاورزان نیز اظهار کرد: در برخی از محصولات زراعی مانند گندم، جو و ذرت خرید تضمینی داریم به طوری در سال گذشته ۴۰ هزار تن گندم کارخانه های ماکارونی از کشاورزان به صورت قراردادی خریداری کردند که این نوع خرید به نفع کشاورز است زیرا کارخانه‌ها ۱۰ درصد گران تر از دولت محصول گندم کشاورز را خریداری می کند ضمن آنکه ظرف ۲۴ ساعت نیز پول محصول به حساب کشاورز واریز می شود.

وی با بیان اینکه امسال نیز قرارداد خرید ۶۰ هزار تن گندم بین کشاورز و کارخانجات ماکارونی بسته شده است، اظهار کرد: در محصولات ذرت نیز خرید تضمینی داریم ولی در محوصلاتی مانند سیب زمینی، گوجه و پیاز در جنوب استان که با کشت بالایی روبرو هستیم دچار مشکلاتی هستیم که سازمان جهاد کشاورزی برای حل این مشکل و حمایت از کشاورز ورود پیدا کرده است.

سعیدی با تاکید بر اینکه باید به سمت کشاورزی قراردادی برویم اظهار کرد: کشاورزی قراردادی اطمینان خاطر به کشاورز و مصرف‌کننده می‌دهد ضمن آنکه دست دلالان نیز کوتاه می‌شود و به دنبال این هستیم که محصولات گلخانه‌ای را نیز به این سمت سو ق دهیم.

وی با اشاره به اجرای طرح "یاوران تولید" تصریح کرد: طرح یاوران تولید با هدف بهره‌مندی حداکثری از ظرفیت اعضاء هیات علمی و محققان موسسات مراکز تحقیقاتی برای تسهیل انتقال دانش به عرصه‌های تولیدی در حال اجراست. همچنین تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی در راستای نظام نوین ترویج و مدیریت دانش و اطلاعات و با هدف دسترسی ساده و سریع کشاورزان، دامداران و تمامی تولیدکنندگان بخش کشاورزی و مروجان به جدیدترین یافته‌های علمی کشاورزی راه‌اندازی شده است.

رییس جهادکشاورزی استان کرمان با اعتقاد به اینکه هرچه دانش به کشاورزی ورود پیدا کند کشاورزی ما پررونق‌تر خواهد شد، اظهار کرد: کشاورزی قراردادی تنها راهکاری است که می‌توانیم مسایل همچون ضرر کشاورز و بازار را کنترل کنیم و همچنین یک الگوی کشت برای هر استانی وجود دارد که متاسفانه کشاورزان از این الگو تبعیت نمی‌کنند و باعث بروز مشکل برای خود و بازار می‌شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99100100123
  • خبرنگار : 50189