قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل عنوان کرد

روند رو به رشد همکاریهای بین المللی دانشگاه های ایران

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل روند همکاری های های بین المللی دانشگاه های ایران طی سال های اخیر را رو به رشد دانست و گفت: باید در دوره کرونا برنامه ای برای ترسیم نقشه راه در اجرای همکاری‌های علمی بین‌المللی تدوین شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سالار آملی در نشست مجازی تعاملات بین‌المللی پژوهش و فناوری در گسترش همکاری‌های ایران و ایتالیا با اشاره بر روند رو به رشد تولیدات مشترک ایران با سایر کشورها و تعاملات علمی محققان  با پژوهشگران و و دانشمندان برجسته جهان ذرا دو سیاست کلان این وزارتخانه در انتقال نتایج حاصل از تحقیق به جامعه و بین‌المللی‌سازی آموزش عالی دانست، اظهار کرد: در زمینه بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها، بخش دانشگاهی و فناوری و نوآوری در کشورمان، طی۵و ۶  سال اخیر پیشرفت‌های بسیار خوبی وجود داشته است.

قائم مقام وزیر در امور بین الملل با تاکید بر موضوع بین‌المللی‌سازی، به تعداد مقالات بین‌المللی مشترک که حاصل کار پژوهشی مشترک، دانشجویان مشترک و استفاده از تبادل فناوری‌های مشترک کشورهای مختلف و نیز ۴۶۶ پروژه مشترک با دانشگاه‌های خارج از کشور اشاره کرد.

وی، ضمن ارائه توضیحاتی در مورد تحقق نظام ملی دیپلماسی علم و فناوری در کشور گفت: گسترش ارتباطات بر پایه توسعه همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های علمی، فناوری و نوآوری در راس تمام فعالیت‌های بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد، نیاز به داشتن برنامه و نقشه راه در اجرای همکاری‌های علمی بین‌المللی به ویژه در شرایط بحران کرونا  اجتناب‌ناپذیر است.

دکتر سالار آملی در ادامه بر بهبود ارتباط دانشگاه و جامعه، از طریق مدیریت راهبردی با برنامه‌ریزی موثر و کارا بر پایه سناریوی آینده‌ای متفاوت و مبتنی بر اصول معین چون تولید دانش و اطلاعات و درک صحیح از شرایط روز و پیوند آنها با یکدیگر در عصری نوین فراصنعتی با ساختار اقتصادی دانش بنیان تاکید کرد.

وی همچنین یادآور شد: درعصر جدید همه چیز اعم از اطلاعات، دانش، مهارت، استاندارد، تولید، تحقیقات، پژوهش و مدیریت، جهانی است، که برای حفظ بقای آنها، ناگزیر نقش مراکز آموزش عالی، موسسات تحقیقاتی و پژوهشگاه ها، هم به واسطه تولید نوآوری‌های فناوری و محصولات جدید دانش بنیان و آموزش مهارت های فنی، پژوهش بیش از بیش ظاهر می‌شود.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در ادامه تصریح کرد: همکاری دانشگاه و صنعت فاقد نگاهی محلی، بلکه دیدگاه منطقه‌ای است. ارتباط صنعت و دانشگاه، ارتباطی دوجانبه و متقابل است؛ که در چارچوب یک مدل که همانا نظام ملی نوآوری است، به همکاری و رقابت می‌پردازند.

 ترسیم نقشه راه همکاری علمی ایران و ایتالیا

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در ادامه این نشست دکتر عبدالساده نیسی، مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تبیین اهداف این نشست به عزم کارگروه تعاملات ایران و ایتالیا بر گسترش روابط علمی و فناوری دو کشور اشاره کرد. این نشست آغازی تازه برای گسترش پیوندهای علمی و فرهنگی میان این دو ملت بزرگ است.

وی جمع‌بندی این وبینار را در دو محور برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت و در واقع نقشه راه همکاری با کشور ایتالیا اعلام کرد و گفت: برنامه کوتاه مدت، شامل تقویت و ادامه همکاری‌هایی که با ایتالیا شکل گرفته و عملیاتی کردن پروژه‌ها و تفاهم نامه‌های همکاری بین موسسات علمی دو کشور می‌باشد.

به گفته  نیسی، برنامه‌های بلند مدت نیز به رویکرد برد-برد؛ ترکیبی از رویکرد بالا به پایین و پایین به بالا برای تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌ریزی منسجم برای اجرای آنها، از جمله تاسیس انجمن علمی ایران و ایتالیا که می‌تواند شبکه علم و فناوری دو کشور ذیل آن تعریف و کارهای پژوهش و فناوری دنبال کند، راه‌اندازی روز علم و فناوری ایران و ایتالیا و راه‌اندازی دومین فروم فناوری دو کشور می‌پردازد.

همچنی در پایان این نشست مقرر شد، موضوعات مطرح شده از طریق کارگروه تعاملات ایران ایتالیا (IIAC Leading House) مستقردر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری برخی از شرکای ایتالیایی از جمله موسسه SPICI برای برنامه‌ریزی بیشتر در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 99093023393
  • خبرنگار : 71567