به مناسبت روز پرستار

زندگی روی خط نبرد

در ایران روز ولادت حضرت زینب(سلام الله علیها) به عنوان روز پرستار نامگذاری شده و برخی سبب این نامگذاری را پرستاری وی از امام سجادعلیه السلام و دیگر بیماران و اسیران کربلا دانسته‌اند.

پرستار یکی از اعضاء کلیدی در گروه مراقبت های بهداشتی و درمانی و یک عضو مهم در تیم مراقبت بهداشتی است که دارای نقش های گسترده ای می‌باشد.

کار یک پزشک خوب زمانی به حد مطلوب می رسد که یک پرستار خوب و ورزیده مسئولیت بیمار او را بر عهده داشته باشد و باید توجه داشت که وظیفه یک پرستار تنها مراقبت از بیمار در بیمارستان نیست بلکه یک پرستار با مراقبت از افراد در تمام مراحل زندگی آنها از پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا مراقبت در هنگام بیماری و توانبخشی پس از بیماری سر و کار دارد.

جدا از اهمیت شغل پرستاری در حال حاضر که تمام دنیا درگیر بیماری کروناویروس است، نقش این عزیزان بیش از پیش اهمیت پیدا کرده و چه بسیار مدافعان سلامت از جمله پرستاران در این راه جان خود را تقدیم کردند.

این روزها زندگی همه ما با کرونا گره خورده است. با آمارهای مرگ و میری که هر روز یک بار اعلام می‌شود، تعداد مبتلایانی که هر روز بیشتر یا کمتر می‌شوند و افرادی که همچنان در خطر ابتلا قرار دارند و جامعه‌ای که انگار نمی‌خواهد یا نمی‌تواند عمق فاجعه کرونا را درک کند.

در این بین اما مساله مهم خستگی و بیماری کادر درمان است، همان‌ها که ۱۰ ماه تمام از جان و دل مایه گذاشتند و از بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها پرستاری کردند تا بهبود پیدا کنند. همان‌ها که جانشان را کف دست گرفتند و بی‌چشمداشتی برای بیماران تلاش کردند، همان‌ها که حتی حقوقشان را هم به موقع نگرفتند، مجبور شدند ماه‌ها از دیدن عزیزانشان محروم شوند تا به آنها گزندی نرسد و از طرفی بیماران را تنها رها نکرده باشند.

خیلی از این پرستاران در این راه جان باختند و در تمام این مدت تنها خواسته‌شان از مردم این بود که از رفت و آمدهای غیر ضروری پرهیز کنند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و برای جان خود و عزیزانشان ارزش قائل شوند

به مناسبت روز پرستار با یکی از پرستاران کرمانی به گفت و گو نشستیم؛ "مریم" که در بخش کرونای یکی از بیمارستان های شهر کرمان مشغول به خدمت است می گوید: من کارم را خیلی دوست دارم اما اکنون شرایط خیلی سخت است و بیماران کرونائی خیلی بدحالی داریم؛ تا جایی که کار از دستمان بربیاید برایشان انجام می دهیم و وقتی مریض از دست می رود خیلی ناراحت کننده است.

وی با اشاره به اینکه اعمال محدودیت های دو هفته ای خیلی موثر بود، افزود: تعداد فوتی های کرونا کمتر و اوضاع بهتر شده اما نباید دوباره شروع کرد و مثلا دورهمی یلدا و ... برگزار کرد که باعث افزایش بیماری می شود.

این پرستار بخش کرونا با بیان اینکه اگر رعایت کنیم و وضعیت به همین روال کنونی پیش برود خیلی بهتر می شود، تصریح کرد: ما شیفت های خیلی سنگین داریم و بعضا نیروها استعلاجی رفته و مجبور شدیم شیفت های فشرده و صبح و شب و چند شیفت پشت سر هم بیاییم.

وی بیان کرد: متاسفانه آنطور که باید به پرستاران توجه نمی شود و وعده هایی که به پرستاران داده شده در حد حرف باقی مانده و همکارانی داریم که با گذشت پنج ماه هنوز اضافه کارش را دریافت نکرده است.

مریم که هفت سال سابقه کار دارد با بیان اینکه پرستاری را خیلی دوست دارم گفت: پدر من راضی نبود من پرستاری بخوانم و زمانی که قبول شدم به من تبریک نگفت اما من خیلی کارم را دوست دارم.

وی با اشاره به مهاجرت برخی از پرستاران در شرایط کنونی اظهار کرد: در هر شغلی اگر جای دیگر مورد استقبال قرار بگیرند، مهاجرت می کنند اما کسانی هستند که به خاطر تعهد به مردم، عشق به وطن و وابستگی به خانواده می مانند.

این پرستار درباره تلخ ترین خاطره کاری اش در چند ماه گذشته از شیوع کرونا بیان کرد: موردی داشتیم که پدر، مادر، دختر و خاله به دلیل ابتلا به کرونا بستری بودند و متاسفانه مادر جلوی چشم دخترش فوت شد.

وی گفت: یک مادر و پسر ۲۱ ساله اش کرونا گرفته بودند و مادر بدحال و به آی سی یو منتقل شد که خوشبختانه خوب و ترخیص شد. پسرش خیلی بدحال بود و بعد از ۲۰ روز در حالی که فکرش را هم نمی کردیم بماند و شرایط بدی داشت، بهبودی پیدا کرده و ترخیص شد و خاطره خوبی برای ما به جا گذاشت و در کل بهبودی بیماران برای ما خیلی شادی آفرین است.

مریم در ادامه درخواستش از مردم را اینگونه بیان می کند: چند وقت دیگر رعایت کنند تا از این شرایط عبور کنیم و من تاکید دارم حتی خرید منزل را برای یک هفته انجام دهند و تا حد امکان از خانه خارج نشوند که این کار در مهار کرونا خیلی تاثیر دارد.

وی می گوید: دختر سه ساله ای دارم که از شیفت های زیاد کاری من شاکی شده و متاسفانه به دلیل حجم کار و خستگی بعضا روزی دو ساعت را با دخترم می گذرانم.

این پرستار بخش کرونا افزود: شرایط خیلی سختی است و باید همه دعا کرده و دست به دست هم بدهیم تا از وضعیت کنونی که جنگ با کروناست با همکاری هم عبور کنیم.

به گزارش ایسنا، این پرستارها بودند که در تمام این ماه‌ها هر روز مرگ بیماران را دیدند، شیون بازماندگان را شنیدند و خستگی‌ها را به جان خریدند اما خم به ابرو نیاوردند، پس به احترام شما می ایستیم و برای شما، برای کار شما و برای همه شماهایی که به عنوان مدافعان سلامت روی خط نبرد زندگی می کنید دست می زنیم و سر تعظیم فرود می آوریم....

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ آذر ۱۳۹۹ / ۰۷:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99093022746
  • خبرنگار : 50187