شهرام احمدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به حادثه شکستگی لوله نفت انتقال نفت مارون در منطقه میانکوه شهرستان اردل، اظهار کرد: تلاشهای بسیاری برای جلوگیری از ورود نفت به منابع آب سطحی، زیر زمینی و خاک صورت گرفت، اما باوجود این تلاشها بخشی از این آلودگی وارد منابع آبی و خاک در منطقه شد.
مدیرکل محیطزیست چهارمحال و بختیاری گفت: از ساعات اولیه نفت جاری شده توسط مکندهها جمعآوری و به تلمبهخانه منتقل شد، همچنین مسیر رودخانه فصلی گندمکار نیز تا حدودی لایروبی شد، اما مواد نفتی با اولین بارش وارد منابع سطحی و زیر زمینی میشود.
وی با بیان اینکه جابجایی خاک آلوده به نفت در این منطقه در حال انجام است، عنوان کرد: تا قبل از آغاز بارندگی دو روز گذشته حجمی از خاک آلوده از منطقه جابجا شد، اما نفت به لایههای زیرین نفوذ کرده است و امکان جابجایی تمام خاکهای آلوده وجود ندارد.
احمدی تاکید کرد: تیمهای کارشناسی محیطزیست از ساعات اولیه در منطقه میانکوه برای برآورد میزان خسارت وارده به محیطزیست حضور دارند، شرکت خطوط لوله نفت نیز باید از لحاظ علمی بررسی کند کند که نشت نفت تا چه شعاعی منطقه را آلوده کرده است.
مدیرکل محیطزیست چهارمحال و بختیاری در پایان یادآور شد: ترکیبات نفت بسیار پیچیده است، زمانیکه با خاک و منابع آبی ترکیب شود، رفع کامل آلودگی به راحتی قابل انجام نیست و کار بسیار پیچیدهای است، آلودگی هوای ناشی از حریق در منطقه میانکوه پس از بارش تا حد زیادی رفع شد.
انتهای پیام