عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان:

ارائه آمار در ایران به لحاظ وضعیت اپیدمی کرونا نا مطلوب است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:بر اساس اعلام آمار، کشور ایران به لحاظ وضعیت اپیدمی کرونا حتی نسبت به کشورهایی که اعلام آمار مطلوب‌تری دارند وخیم تر و در رتبه 32 قرار دارد.

قباد مرادی امروز چهارشنبه (26 آذر ماه) در یازدهمین نشست انجمن علمی اپیدمدولوژیست های ایران که به صورت مجازی و به همت دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد، در خصوص استدلال سیاست‌های سفید پوستان اظهار کرد: متاسفانه ایران به لحاظ آمار مرگ و میرهای کرونایی در دنیا در رتبه هشتم قرار دارد این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پرجمعیت دنیا و یا حتی کشورهای مجاور ایران این آمار به نسبت کمتر است، در این راستا این سوال مهم است که به چه دلیل رنج میزان مبتلایان به کرونا در ایران با کشورهای توسعه یافته و پیشرفته که از جمعیت نسبتا زیادی برخوردار هستند بیشتر است؟

وی عنوان کرد: طبق مطالعات انجام گرفته در آمریکا سیاه پوستان و آسیایی تبارها بیستر از سایر نژادها به کرونا مبتلا می‌شوند این در حالی است  که موج‌های کرونایی همه‌گیر هستند و همان موج‌هایی که ما با آن درگیر هستیم در کشورهای دیگر نیز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

مرادی بیان کرد: بر اساس اعلام آمار، کشور ایران به لحاظ وضعیت اپیدمی کرونا حتی نسبت به کشورهایی که اعلام آمار مطلوب‌تری دارند وخیم تر و در رتبه 32 قرار دارد.

وی تصریح کرد: گرچه سیاست ما از اول مبنی بر انجام تست از بیماران کرونایی با وضعیت حاد یا بستری بود و عملکرد ما به این لحاظ مطلوب نبود و رتبه 124 را در دنیا داشتیم، اما به چه دلیل و با کدامین استدلال باید آمار اعلام شده در کشورهایی که شاخصه مطلوب‌تری نسبت به ایران ندارند حتی در کشورهای مجاور این آمار نسبت به ایران کمتر باشد؟

به گفته این استاد دانشگاه تاکنون 3 موج از کرونا را در کشور تجربه کرده‌ایم که در موج اول بسیار مقتدرانه عمل کردیم و توانستیم بیماری را کنترل کنیم و بازگشایی‌ها سریع‌تر انجام گرفت و همه دنیا متوجه این عملکرد شدند و در موج سوم که موج بسیار سهمگینی هم بود عملکرد بسیار مطلوبی از خود در برابر کرونا ارائه کردیم.

وی با اشاره به ارائه غلط اطلاعات تاکید کرد: گاهی در برنامه‌های دیداری و رسانه‌های شنیداری و برخط و ... اطلاعاتی بیان می‌شود که به هیچ‌وجه صحیح نیست و همین ارائه اطلاعات غلط از سوی متخصصان سبب کاهش اعتماد عمومی به متخصصان حوزه سلامت خواهد شد.

قباد مرادی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه دادن اطلاعات غلط سبب ایجاد ترس و اضطراب در فرد می شود؛ اعلام کرد: در کل مجموع بستری‌های زیر بیست سال 2.2 دهم بوده و بهتر است با بزرگ‌نمایی و اغراق بیش از حد در ارائه آمار تشویش ایجاد نشود و همچنین این آمارهای اغراق آمیز به غلط به شبکه‌های اجتماعی کشیده نشود.

وی با اشاره به اینکه دادن آمار غلط سبب ایجاد فشار و اضطراب در کادر درمان و پزشکان می‌شود خاطرنشان: تا آنجایی که لازم است از دادن اطلاعات غیرواقعی جلوگیری و از ایجاد فشار و اضطراب در کادر درمان و پزشکان جلوگیری شود.

مرادی خاطرنشان کرد: برخلاف روزهای اول شیوع بیماری که به نظر می‌رسید درصد احتمال مرگ و میر ابتلا به کرونا بالا است امروزه طبق آمار صورت گرفته تنها نیم درصد از میزان ابتلایان آن هم در سنین نسبتا بالا به مرگ و میر می‌انجامد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99092620602
  • خبرنگار : 50294