به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا شهیدی در جلسه کمیته منابع غیرزنده دریایی با بیان اینکه افزایش جمعیت جهان میزان مصرف منابع طبیعی را افزایش میدهد، گفت: بر اساس پیشبینیها جمعیت جهان از میزان ۷ و نیم میلیارد نفر درحال حاضر به بیش از ۸ و نیم میلیارد نفر در سال ۲۰۳۰ و نزدیک به ۱۰ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.
شهیدی با تاکید بر اینکه نیاز به انرژی و غذا طی سالهای آینده افزایش پیدا میکند، اظهار کرد: کمبود و عدم دسترسی، اتمام منابع طبیعی همچون نفت خام موجب چالشهای جدید میشود و از سویی دریاها و اقیانوسها یکی از منابعی هستند که تاکنون تمامی پتانسیلهای آن ناشناخته مانده است.
وی با بیان اینکه مرزهای آبی سهم زیادی از مرزهای ایران را تشکیل میدهند، خاطر نشان کرد: دریای کاسپین در شمال و دریای عمان و خلیج فارس در جنوب، ایران را به کشوری دریایی تبدیل کرده است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین فعالیتهایی که ما میتوانیم در کمیته منابع غیر زنده دریایی انجام دهیم، موضوع زیرساختهای آموزشی و پژوهشی است؛ زیرا مزیت نیروهای آموزشدیده و متخصص و همچنین تاسیس و تجهیز آزمایشگاهها و اعتلای سطح دانش و ارتباطات میان پژوهشگران از طریق چاپ و انتشارات مقالات است.
شهیدی ضمن تاکید بر توجه به موضوع پارکهای علم و فناوری که نقش مهمی در افزایش سطح علمی دارد، افزود: در این کمیته همچنین باید به موضوعات سیاستگذاری در حوزه منابع غیرزنده دریایی، ایجاد و بهبود زیرساختهای تحقیق و توسعه همکاریهای بینالمللی، ایجاد بانکهای اطلاعاتی و مشارکت ذینفعان در سیاستگذاری آمایش سرزمین و از همه مهمتر تامین مالی تحقیق و توسعه پرداخته شود.
بر اساس اعلام روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، وی خاطرنشان کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور توسط مدیریت زمینشناسی دریایی یک برنامه ۱۰ ساله را جهت فعالیت و شناسایی منابع اقتصادی غیرزنده دریایی در پهنههای آبی کشور در شمال و جنوب تهیه کرده است.
انتهای پیام