با انگیزه به جنگ کرونا برویم

یک روانشناس در چهارمحال و بختیاری گفت: افرادی که از نظر ذهنی و روانی قوی هستند و با انگیزه و شادی زندگی می‌کنند، بدن آن‌ها در مقابله با انواع بیماری قدرت بیشتری خواهد داشت.

امین مختاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اثرات بیماری کرونا بر روان افراد و نحوه برخورد آن‌ها با بیماری‌های واگیر در گستره وسیع مانند کرونا، اظهار کرد: افراد در برابر پاندمی ویروس کرونا واکنش‌های روانی و رفتاری متفاوتی از خود نشان می‌دهند.

این روانشناس خانواده با اشاره به اینکه پاسخ  متفاوت افراد  به بیماری ریشه در شخصیت و پیشینه آن‌ها دارد، گفت: در گروه اول افراد در مواجه با بیماری با موضوع ساده‌انگارانه برخورد و احساس می‌کنند اخبار منتشر شده در رسانه‌ها در خصوص بیماری بزرگ‌نمایی شده است و اهمیت چندانی ندارد.

وی افزود: این افراد عامل انتشار افسارگریخته ویروس در جامعه هستند و به خود و دیگران آسیب می‌رسانند، بسیاری از این افراد در صورت ابتلا به کرونا قرنطینه را رعایت نمی‌کنند و مانند یک بمب ویروس در جامعه آزادانه تردد می‌کنند و می‌توان گفت عامل اصلی استمرار زنجیره ویروس هستند.

این روانشناس خانواده بیان کرد: گروه دوم در مواجه با بیماری‌های پاندمیک کاملا منطقی با موضوع برخورد و به توصیه‌های وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی برای رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی عمل می‌کنند، دچار عارضه ترس از بیماری نمی‌شوند و به سایر افراد جامعه نیز برای حفظ سلامتی و عبور از شرایط  یاری می‌رسانند.

وی در خصوص رفتار گروه سوم در برخورد با بیماری‌های پاندمی مانند ویروس کرونا، ادامه داد: افرادی هستند که در مواجه با چنین شرایطی دچار وحشت‌زدگی می‌شوند یا دارای پیشینه عارضه نوسوفوبیا با ترس از بیماری واگیر هستند و واکنش‌های وسواس‌گونه همراه با اضطراب فراگیر از خود بروز می‌دهند، در چنین افرادی ترس موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن آن‌ها شده و مستعد ابتلا به کرونا می‌شوند، همچنین در صورت ابتلا شرایط دشوارتر و پیچیده‌تری را نسبت به سایر مبتلایان در روند درمان خواهند داشت.

وی بیان کرد: در بیماری کرونا افراد باید پروتکل‌های بهداشتی را برای حفظ سلامت خود و سایر افراد جامعه رعایت کنند، اما دچار ترس و وحشت ناشی از همه‌گیری ویروس نشوند، زیرا ترس به‌شدت سیستم ایمنی بدن انسان را تضعیف و فرد را آماده ابتلا می‌کند.

مختاری با اشاره به افرادی که از نظر روانشناختی دچار ترس از ابتلا به بیماری هستند، گفت: اگر این افراد در زمان شیوع بیماری‌های پاندمی دچار ترس‌های عمیق اجتماعی شوند، نیازمند خدمات روانشناختی هستند، اما در موارد خفیف‌تر این افراد برای غلبه بر ترس‌های خود با افراد امیدوار، شاد و باانگیزه مصاحبت کنند.

وی اضافه کرد: این افراد در وهله اول از پیگیری اخبار ناگوار و  نگران‌کننده از بیماری پرهیز کنند و در خانه با انجام ورزش‌های هوازی و کششی، توان بدنی و تمرکز خود را افزایش دهند، همچنین این افراد به علاقه‌مندی‌های خود مانند مطالعه بپردازند و معنویت را در خود تقویت کنند، این مسئله موجب ارتقای سطح ایمنی بدن می‌شود.

مختاری با بیان اینکه سبک زندگی افراد در دوران کرونا تغییر کرده است، عنوان کرد: باوجود کاهش ارتباط‌های اجتماعی و برای جبران این خلاء به کرونا به‌عنوان یک فرصت جهت ارتقای ارتباط با افراد خانواده بنگریم و اوقات بیش‌تری را با همسر و فرزندان سپری کنیم، همچنین افراد در این ایام به تغذیه خود اهمیت بیش‌تری بدهند و با افراد امیدوار، شاد و با انگیزه گفت‌وگو کنند.

این روانشناس خانواده یادآور شد: براساس نظریه " بالندگی پس از آسیب" بسیاری از مردم در مواجه با بیماری کرونا در محافظت از خود و دیگران اقدامات سنجیده‌ای انجام می‌دهند و توانایی‌های خود را به منصه ظهور می‌گذارند و حس رضایتمندی در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: افرادی که از نظر ذهنی و روانی قوی هستند و با انگیزه زندگی می‌کنند، همچنین این افراد زندگی امیدوارنه و شادی دارند بدن آن‌ها در مقابله با انواع بیماری قدرت بیش‌تری خواهد داشت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ آذر ۱۳۹۹ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99091611803
  • خبرنگار :