تاریخ سازی هوانیروز

هنگامی که صدام با حمایت کشورهای غربی و شرقی جنگ تمام عیاری را با همه امکانات خود علیه کشورمان به راه انداخت. همه مردم ما و عناصر نظامی به مقابله با آن پرداختند. در این میان اما، هوانیروز به عنوان یکی از کارآمدترین و مؤثرترین یگان‌های تخصصی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تحرک و عکس العمل سریع وارد عمل شد و قلب دشمن را نشانه گرفت.

سرهنگ محمدتقی قاسمی از همرزمان شهید احمد کشوری در ایلام است. این پیشکسوت ارتشی ضمن گرامیداشت روز «هوانیروز» در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: در اوایل جنگ تحمیلی، جبهه ایلام از یک مظلومیت برخوردار بود چرا که امکانات دفاعی چندانی در اختیارمان قرار نداشت به همین دلیل یک آشفتگی هم در این جبهه به وجود آمده بود. در مقابل، امکانات نیروهای زرهی و مکانیزه دشمن در تمام بخش‌های جبهه فراوان بود.

وی افزود: هوانیروز به عنوان یکی از یگان‌های نیروی زمینی ارتش به دلیل در اختیار داشتن بالگردهای متنوع، از ساختار ویژه‌ای برخوردار است. توانمندی در تحرک سریع، سرعت عمل درجابجایی نیروها، حمل مهمات، تدارکات و قدرت آتش در جنگ بخشی از توانمندی‌های هوانیروز است. هیچ عملیاتی در دوران دفاع مقدس نداشتیم که هوانیروز در آن نقش آفرینی نکرده باشد.

این پیشکسوت ارتشی گفت: جبهه ایلام ۴۲۵ کیلومتر وسعت داشت. از منطقه فکه و شرهانی آغاز می‌شد و تا رودخانه تلخاب امتداد می‌یابد. اما با ورود تیم هوانیروز که شهیدان احمد کشوری و شیرودی و دیگر خلبانان هوانیروز در آن حضور داشتند فرشته نجات ما در مناطق عملیاتی شدند. خلبانان هوانیروز عقابان تیرپروازی بودند که در آسمان جبهه‌های ما وقتی حضور می‌یافتند امید در دل‌ها ایجاد می‌کردند. شهدای هوانیروز خستگی را خسته کردند؛ یعنی در هرجا که نیاز بود از رزمندگان پشتیبانی هوایی کردند. آنها از طلوع تا غروب آفتاب در حال نبرد با دشمن بودند.

وی با اشاره به اینکه خلبانان هوانیروز بسیار شجاع و توانمند بودند و در یک سال نخست جنگ تحمیلی بسیار خوش درخشیدند، توضیح داد: حضور و واکنش سریع آنها موجب می‌شد تا سایر یگان‌ها با ذهن باز و شجاعت بیشتر با دشمن مبارزه کنند. در میان شهدای هوانیروز دلاورمردانی وجود دارند که حتی نام‌شان را کسی نشنیده است. در تاریخ نبرهای ایلام هم شهیدان کشوری و شیرودی نامشان جاودانه است. شهید کشوری روز ۱۵ آزماه سال ۱۳۵۹ در میمک به شهادت رسید و محل شهادتش یک یادمان است.

قاسمی در پایان یادآور شد: روحیه خطرپذیری هوانیروز باعث تاریخ‌سازی شد. آنها مثل نیروهای «تک‌ور» یا یک تک‌تیرانداز به قلب دشمن می‌زدند و مواضع دشمن را مورد حمله راکتی قرار می‌دادند. ورود هوانیروز به صحنه جنگ در مناطق جنوب و غرب و انهدام تعدا زیادی از نیروها و ادوات نظامی دشمن، سبب تحول خوبی در جبهه‌ها شد. اوج کار هوانیروز بخصوص دسته‌های آتش را در ماه‌های اول جنگ باید مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. جایی که هوانیروز به عنوان یک یگان مستقل و بدور از مأموریت اصلی خودش که پشتیبانی از تک‌ور روی زمین است، انجام وظیفه کرد و جاهایی برای مقابله با دشمن رفت که هیچگونه نیروی تک‌ور روی زمین وجود نداشت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ آذر ۱۳۹۹ / ۰۷:۰۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 99091510886
  • خبرنگار : 71451