شب‌های خاموش، روزهای شلوغ

محدودیتهای کرونایی تا چه اندازه در اصفهان کارساز شد؟

ساعت ۷ صبح یک روز پاییزی در اصفهان، اگرچه معابر و خیابان های سطح شهر نسبت به دو هفته قبل کمی خلوت تر شده، اما رفت و آمد شهروندان در معابر و خیابان های شهر همچنان در جریان است.

کارگران روزمزد سر چهارراه ها و میادین شهر ایستاده و کارگران کارخانه ها و شهرک های صنعتی منتظر سرویس های محل کارشان هستند. بیشتر خودروهای سطح شهر تک سرنشین اند و اتوبوس های شهر نیز اگرچه نسبت به قبل خلوت تر شده، اما خالی از مسافر نیستند.

این روزها کرکره بسیاری از اصناف پایین و درب بیشتر مغازه ها بسته است و ادارات نیز با حضور حداقلی نیروها دایر هستند، اما حجم رفت و آمد و حضور مردم در سطح شهر حکایت دیگری دارد. هنوز افراد زیادی مجبورند به سر کار بروند و در عین حال از خود در برابر خطرات رفت و آمد با حمل و نقل عمومی تا محیط های سربسته کاری شرکت ها و کارخانه ها محافظت کنند.

همه رفت و آمدهای این روزهای سطح شهر اما به افراد شاغل محدود نمی شود، در ساعات نزدیک به ظهر جلوی مغازه های میوه و تره بار، مواد غذایی، فروشگاه های بزرگ و حتی فست فود و فلافل فروشی  ها صفوف طولانی و به هم فشرده مردم به چشم می خورد که اگرچه این روزها بیشترشان ماسک به صورت دارند، اما هنوز هم فاصله اجتماعی ایمن را رعایت نکرده اند.

هرچه به ساعات بعد از ظهر نزدیک می شویم، خیابان های مرکزی شهر به ویژه خیابان آمادگاه، شمس آبادی و توحید که به عنوان مراکز اصلی استقرار مطب پزشکان، داروخانه ها، آزمایشگاه ها و تجهیزات پزشکی شناخته می شوند، مثل همیشه مملو از بیماران و مراجعانی است که حالا به خاطر محدودیت تردد شبانه با عجله و سرعت تلاش می کنند تا پیش از ساعت مقرر کارشان در مطب دکتر و داروخانه تمام شود و به خانه بازگردند.

کمی آن طرف تر و در خیابان چهارباغ عباسی، سی و سه پل و چهارباغ بالا با فضای کاملا متفاوتی نسبت به محیط پرتنش خیابان های اصلی شهر روبرو می شویم؛ شهروندانی که بیشترشان جوان و نوجوان هستند مشغول گشت و گذار و گرفتن عکس های یادگاری با طبیعت پاییزی و زیبای این روزهای شهر هستند، بیشترشان به خاطر گرفتن عکس ماسک را از روی صورت بر می دارند و یا مشغول خرید و خوردن خوراکی های گرم از اغذیه فروشی های نسبتا شلوغ هستند.

با گذشت ۱۰ روز از اعمال محدودیت های کرونایی که قرار بود از اول آذرماه چهره متفاوتی به شهرهای وضعیت قرمز بدهد، نمی توان به آنچه در سطح شهر اصفهان با روزانه بیش از ۲۰۰ بیمار بستری و ۴۰ فوتی  ناشی از کرونا دیده می شود چندان خوشبین و راضی بود.

هزینه و همت و زحمت به خرج داده شده، اما ...

دکتر کمال حیدری- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی به ایسنا، گفت: در حال حاضر همه جا ماسک در دسترس است، در ورودی هر مغازه ای نوشته بدون ماسک وارد نشوید، در ادارات و اماکن عمومی مواد ضدعفونی کننده در دسترس است و تذکرات لازم به ارباب رجوع داده می شود، برای رعایت فاصله اجتماعی علامت گذاری شده و ... ولی در عمل آنچه می خواهیم، نیست.

وی افزود: متاسفانه همه زحمات کشیده شده، ابزارها و الزامات فراهم شده، اما در اجرا به کسی که به پروتکل های بهداشتی پایبند نباشد تذکر داده نمی شود که چرا بدون ماسک آمده ای؟ چرا فاصله را رعایت نمی کنی؟ چرا با وجود اینکه در ورودی ماده ضدعفونی کننده وجود دارد دست ها را ضدعفونی نمی کنی؟ و ...

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: مشکل اینجاست که سرسری با قضیه برخورد می کنیم، درحالی که هزینه و همت و زحمت به خرج داده شده، اما متاسفانه برای اجرای درست پروتکل ها پیش بینی نشده است.

لزوم برنامه ریزی، مدیریت و برخورد با عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی

وی با بیان اینکه در بیش از ۸۵ درصد موارد می بینیم که بسترهای لازم در جامعه فراهم شده اما در عمل و اجرا متاسفانه این طور نیست، گفت: یکی از نگرانی های اصلی حضور مردم در مراکز مختلف و حمل و نقل عمومی بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی است، در حالی که برنامه ریزی، مدیریت و برخورد لازم در این زمینه صورت نمی گیرد.

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه بسیجیان در قالب طرح حافظان سلامت محله به کمک ما آمده و برای آموزش، غربالگری و شناسایی بیماران به درب منازل شهروندان مراجعه می کنند، از مردم خواست در این حرکت منسجم همکاری لازم را با حافظان سلامت داشته باشند و افزود: به غیر از حافظان سلامت محله، آمران به معروف و نهی از منکر نیز در اماکن پرتردد حضور ارشادی دارند و رعایت پروتکل های بهداشتی را به مردم تذکر می دهند. نیروهای هلال احمر نیز قرار است در مکان های پرتردد و حمل و نقل عمومی رعایت پروتکل ها را مدیریت و نظارت کنند.

ادارات و دستگاه ها برای برخورد با تخلفات وارد عمل شوند

حیدری با اشاره به گذشت ۱۰ ماه از اپیدمی کرونا، گفت: پس از این مدت از ادارات و سازمان ها انتظاراتی که داریم و در جلساتی که در استانداری داشته ایم مطرح کرده ایم که باید دستگاه ها وارد عمل شوند. در بسیاری از موارد مردم با حوزه بهداشت تماس می گیرند و اعلام می کنند که مدرسه، ورزشگاه و یا صنفی باز است، یا پروتکل ها را رعایت نمی کنند، درحالی که ما نباید پاسخگو باشیم و هر دستگاهی باید بر زیرمجموعه خودش نظارت کند و پاسخگو باشد و اگر تخلفی اتفاق افتاد با آن برخورد کند.

وی با بیان اینکه نهادینه شدن این موضوع انتظار ما است، تصریح کرد: ادارات و سازمان ها و اصناف آنچه لازم است می دانند، اما برای اجرایی شدن آن باید جدیت به خرج دهند تا اگر قرار است تا سال دیگر این شرایط داشته باشیم، آسیبی نبینیم و بتوانیم زندگی خودمان را داشته باشیم در عین حال که مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به جای خودش باشد.

محدودیت های کرونایی و خالی شدن ۴۰۰ تخت بیمارستانی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با قدردانی ویژه از همکاری اصناف اصفهان در رعایت محدودیت های کرونایی با وجود شرایط اقتصادی کنونی، گفت: البته غیر از این هم از اصناف انتظار نمی رفت چون سلامت خود، خانواده و جامعه شان را به همراه دارد. همین محدودیت ها در هفته گذشته باعث شد ۴۰۰ تخت بیمارستان خالی شود و روزانه ۴۰ تخت کمتر اشغال شود. وقتی ورودی بیماران به بیمارستان ها کاهش یابد به تبع مرگ و میر پایین تر می آید و حوزه بهداشت و درمان بهتر می تواند به بیماران خدمت رسانی کنند.

وی همچنین به فعالیت تیم نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی اشاره و تصریح کرد: اگر قرار باشد بعد از اتمام محدودیت ها، دوباره همان رفتارها صورت گیرد و پروتکل ها رعایت نشود این چرخه ادامه دارد و دوباره این وضعیت در چند هفته آینده تکرار خواهد شد و باید تعطیلی های بعدی را اعمال کنیم.

حیدری با بیان اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی اعلام شده سخت نیست و اگر مراقب خودمان باشیم می توانیم این وضعیت را پشت سر بگذاریم، از مردم خواست در صورتی که بیمار شدند از خود درمانی بپرهیزند و به مراکز بهداشتی درمانی، به ویژه مراکز منتخب کووید مراجعه کنند به ویژه گروه های پرخطر در صورت داشتن علائم کرونا حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند تا فرصت طلایی از دست نرود و دچار عارضه و مشکل جدی نشوند.

پایبندی به پروتکل های بهداشتی ۸۵ درصد، تعطیلی اصناف ۹۵ درصد

سیدمهدی میرجهانیان- مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان نیز به ایسنا، گفت: درحال حاضر بازرسی های مشترک از سوی مرکز بهداشت و سازمان صنعت، معدن و تجارت و بازرسی اصناف در حال انجام است، ضمن اینکه مرکز بهداشت استان بازدیدهای انفرادی از مراکز تهیه و توزیع و مراکز حساس نیز انجام می دهد.

وی با بیان اینکه طی این مدت رعایت پروتکل های بهداشتی بیش از ۸۵ درصد و تعطیلی اصناف غیرضرور ۹۵ درصد بوده، افزود: همکاری اصناف در اجرای محدودیت های کرونایی طی این مدت فوق العاده بوده و تجمعات غیرضروری کم شده ولی هنوز نقاط خطر وجود دارد.

برخورد با فعالیت مخفیانه باشگاه های ورزشی و چایخانه ها

میرجهانیان برگزاری میهمانی ها و دورهمی ها و حضور در اماکن تفریحی به ویژه منطقه ناژوان را از نقاط خطر در گسترش بیماری دانست و افزود: در مورد حمل و نقل عمومی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته اما بیش از این باید رعایت کنند تا خطر سرایت بیماری به حداقل برسد.

وی با بیان اینکه طی این مدت گزارش های مردمی زیادی در سامانه های ۳۱۱۳ و ۱۹۰ ثبت شده و تماس های تلفنی و مراجعه حضوری به مرکز بهداشت داشته ایم، گفت: متاسفانه برخی باشگاه های ورزشی و چایخانه ها باوجود محدودیت های تعیین شده به صورت مخفیانه فعالیت دارند و همینطور برخی اصناف و چند مهدکودک که با این تخلفات برخورد شده است.

کاهش ۳۵ درصدی تردد در جاده های استان

منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز از استقرار ماموران پلیس راه با همکاری اداره راه و بخش های دیگری همچون بسیج، ارتش و شهرداری ها در ۱۰ محور جاده ای استان و ممانعت از تردد خودروهای پلاک غیربومی به شهرهای قرمز به ایسنا خبر داد و گفت: همچنان ترددهای شبانه از ۲۱ تا ۴ صبح در شهرهای قرمز ممنوع است و خوشبختانه همکاری مردم در اجرای این محدودیت ها بسیار خوب بوده است.

وی همکاری مردم استان در استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت محدودیت های کرونایی را رضایت بخش دانست و افزود: طی این مدت بیش از ۳۵ درصد ترددها در جاده ها کاهش یافته است. همچنین اصناف همکاری بسیاری خوبی داشته اند که امیدواریم بهره آن را مردم ببرند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به فعالیت یک هزار تیم حافظان سلامت در محلات شهر با محوریت شبکه بهداشت و درمان و همکاری تمام بخش ها از جمله سپاه و بسیج اشاره و خاطرنشان کرد: حافظان سلامت محله به محله آموزش و بیماریابی و کمک به افراد نیازمند را انجام می دهند تا در کنار اعمال محدودیت ها بتوانیم در راستای کنترل بیماری اقدام کنیم.

کاهش ۹۰ درصدی ترددهای شبانه در سطح شهر

سرهنگ محمدرضا محمدی، رئیس پلیس راهور استان اصفهان پیش از این در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به کاهش ۹۰ درصدی ترددها در سطح شهر اصفهان از زمان اجرای محدودیت های کرونایی، از برخورد قاطع با رانندگان قانون‌گریز و رانندگان پلاک ناخوانا و مخدوش برای فرار از چنگال دوربین‌ها در اجرای طرح محدودیت های کرونایی خبر داده بود.

وی با اشاره به رعایت قانون و همکاری شهروندان اصفهانی در اجرای طرح های ترافیکی مربوط به محدودیت های کرونایی در اصفهان، گفت: شاهد کاهش ۹۰ درصدی ترددهای شبانه در سطح شهر هستیم، مگر اندک ترددهای ضروری سازمان ها و ارگان‌های خدماتی.

رئیس پلیس راهور استان اصفهان با بیان اینکه تعداد اندک رانندگان قانون گریز نیز با برخورد قاطع پلیس مواجه شدند، افزود: ترددهای غیرمجاز از ساعت ۲۱ شب تا ۴ بامداد در شهرهای قرمز توسط دوربین ها ثبت شده و به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان اعمال قانون می شوند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99091108518
  • خبرنگار :