دکتر مجتبی خاکساریان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کلروکین و هیدروکسی کلروکین داروی استاندارد درمان مالاریاست و در اختلالات دیگر آرتریت روماتوئید(روماتیسم) و لوپوس اریتماتوز استفاده میشود و برای درمان کمککننده است.
وی بیان کرد: با شروع کرونا یکی از پروتکل های درمانی پیشنهادی برای اثرات ضدویروسی استفاده توام کلروکین یا هیدروکسی کلروکین همراه با آزیترومایسین بود و چون هنوز داروی قطعی برای کرونا وجود ندارد این دارو و داروهای دیگری در پروتکل درمانی بسیاری از کشورها وارد شدند که نتایج مطالعات بالینی متعدد در سراسر دنیا استفاده از کلروکین و هیدروکسی کلروکین رو غیر موثر دانستند و حتی در دورهای بالا باعث طولانی شدن موج QT قلبی گزارش کردند.
این متخصص علوم اعصاب افزود: این داروها ( کلروکین و هیدروکسی کلروکین) نه تنها بر درمان کرونا اثر مطلوبی ندارد بلکه میتواند روی سیستم عصبی اثربگذارد و اختلالات روانی در دوزهای متداول ایجاد کند و همانطور که بیان شد در دوزهای بالا اثرات منفی بر روی کارکرد قلب دارد.
خاکساریان اضافه کرد: نهایتا براساس نظر آژانس پزشکی اروپا در هفته گذشته اعلام شد استفاده از این دارو در دوزهای بالا ودوزهای معمول برای کرونا مفید نیست و حتی در دوزهای پایینی که برای بیماریهای آرتریت روماتوئید(روماتیسم) و لوپوس اریتماتوزاستفاده میشود هم می تواند سبب ایجاد افکار تحریککننده، اضطراب، توهم، احساس گیجی، افسردگی و خودکشی شود.
این پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: در بحران کرونا در دنیا استرس وافسردگی زیاد شده است کلروکین و هیدروکسی کلروکین برای بیماران توصیه نمی شود.
انتهای پیام