مدیریت بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان اعلام کرد؛

باز بودن بانک‌ها چالش اصلی اصناف در محدودیت های کرونایی

مدیریت بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان با اشاره به پلمب ۹۱ واحد صنفی طی چهار روز از اجرای طرح محدودیت های جدید کرونایی در اصفهان، گفت: باز بودن بانک ها یکی از چالش های اصلی اصناف در اجرای محدودیت های دو هفته ای کروناست، اما با وجود ایرادات این طرح، بالای ۷۵ درصد اصناف اصفهان نسبت به تعطیلی واحد صنفی خود تمکین کرده اند.

جواد محمدی فشارکی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص طرح محدودیت های جدید کرونا و تعطیلی دو هفته ای اصناف، اظهار کرد: در آسیب شناسی این طرح، شاید بیشترین ضرر از لحاظ اقتصادی متوجه اصناف می شود و به طور قطع کارمندان دولت از این طرح آسیب نمی بینند، اما اگر به کارمند دولت گفته شود دو هفته بدون حقوق در خانه بمانید، معترض می شوند.

وی گفت: متاسفانه در این طرح به کسبه می گوییم دو هفته باید تعطیل کنند، اما در ماه صاحب واحد صنفی ناچار به پرداخت اجاره منزل، مغازه و هزینه های زندگی است و در پایان سال باید مالیات خود را به طور کامل پرداخت کند، از سوی دیگر پرداخت حقوق کارگران و بیمه آنها باید پابرجا باشد که این شرایط سختی را برای آنها ایجاد کرده است.

مدیریت بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان با بیان این‌که متاسفانه شیوع کرونا و مشکلات ناشی از آن موجب شده تا بسیاری از واحدهای صنفی پروانه های خود را در اتحادیه ها باطل کنند، گفت: شاید بهتر بود محدودیت های کرونایی در هر استانی بومی سازی و از سوی دیگر روش های دیگری برای این موضوع پیش بینی می شد.

وجود ۱۲۰ هزار واحد صنفی در شهرستان اصفهان

وی در خصوص طرح دو هفته ای تعطیلی اصناف برای مقابله با شیوع بالای کرونا، اظهار کرد: اگرچه به این طرح ایراداتی وارد است، اما اکنون این طرح از سوی ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا به عنوان یک قانون در حال اجراست و کسبه ناچار به تکمین آن هستند.

محمدی فشارکی با بیان این‌که به غیر از بازرسی اصناف، بازرسین اداره بهداشت، سامان صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی برای اجرای بهتر این طرح ورود کرده اند، افزود: از سوی دیگر طی تفاهم نامه ای با مجمع رهروان امر و به معروف و نهی از منکر ۵۰۰ نفر از بازرسین آنها بعد از آموزش به این طرح ورود کردند و از روز گذشته آنها نیز با رصد واحدهای صنفی، گزارش لازم را در کانال مربوطه ارسال می کنند و بعد از تذکر آنها، بازرسان اصناف با مراجعه دوباره برخوردهای لازم را انجام می دهند.

وی با اشاره به اینکه ۱۲۰ هزار واحد صنفی در شهرستان اصفهان فعالیت می کنند، گفت: اگر بخواهیم نظارت دقیق بر این طرح داشته باشیم نیازمند ۱۲۰ هزار بازرس هستیم که این کار منطقی نیست، اما بازرسان ما نظارت های خود را به صورت منطقه ای انجام می دهند.

پلمب 91 واحد صنفی در اصفهان

مدیریت بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان اظهار کرد: از اول تا چهارم آذر ماه امسال در راستای بازرسی هایی که در اجرای طرح جدید محدودیت های کرونایی در اصفهان در حال اجراست، ۲۳ هزار و ۳۴۵ اخطار شفاهی و ۳۶۱ اخطار کتبی صادر شد و در این چهار روز ۹۱ واحد صنفی پلمب شدند.

وی گفت: در دسته بندی گروه یک واحدهای زیادی اجازه فعالیت دارند و به نوعی تنها ۴۰ درصد مشاغل در سه دسته دیگر قرار دارند و باید تعطیل کنند و در یک نگاه شاید به نظر می رسد اصناف به طرح تمکین نکرده اند در حالی که این گونه نیست.

محمدی فشارکی با بیان اینکه راه های دیگری برای اجرای چنین محدودیت هایی وجود دارد، پیشنهاد داد به عنوان مثال، امکان باز بودن تمام مشاغل وجود داشته باشد، اما اگر واحدها صنفی پروتکل ها را رعایت نکردند با آنها برخورد شده و به مدت یک یا دو ماه پلمب شوند و یا به جز مشاغل مربوط به تمام کالاهای اساسی، در این دو هفته تمام مشاغل تعطیل می شدند و در پایان سال معافیت های مالیاتی برای آنها در نظر گرفته می شد.

باز بودن بانک ها چالش های اصلی اصناف

وی با اشاره به اینکه باز بودن بانک ها یکی از چالش های اصلی اصناف در اجرای محدودیت های دو هفته ای کروناست، گفت: تا زمانی که بانک ها باز باشند، چک واحد صنفی برگشت می خورد به این دلیل مغازه داران بعضا در برابر تعطیلی مقاومت می کنند.

مدیریت بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان تصریح کرد: در اجرای این گونه طرح‌ها و محدودیت ها باید آسیب شناسی های لازم صورت گیرد و مشخص شود به چه دلیلی اصناف نسبت به اجرای طرح مقاومت می کنند.

وی گفت: به جرات می‌گویم با وجود ایرادات این طرح، بالای ۷۵ درصد اصناف اصفهان نسبت به تعطیلی واحد صنفی خود تمکین کرده اند، اما باید توجه داشت که بیشتر واحدهای صنفی اجاره ای هستند، به این دلیل در اجرای چنین طرح هایی، بیشترین آسیب و ضرر را متحمل می شوند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99090504071
  • خبرنگار :