محمدرضا امیری شنبه یکم آذرماه در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها، متناسب با روند بیماری کرونا تنظیم و به سراسر کشور ابلاغ شده است، از اجرایی شدن آن در فارس خبر داد و یادآور شد که شیراز نیز با توجه به وضعیت قرمز شیوع کرونا، مشمول اجرای این طرح شده است.
امیری با بیان اینکه محور اجرای این طرح شهرستانها است و هدف کاهش تجمع، تردد و افزایش حداکثری رعایت پروتکلهای بهداشتی است، توضیح داد: در این طرح صنوف به چهارگروه تقسیم شدهاند و در مناطق با وضعیت قرمز، تنها گروه اول امکان فعالیت را با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی خواهند داشت.
رئیس ستاد شهرستانی مدیریت بیماری کرونا در شیراز همچنین به شهروندان توصیه کرد که تا پایان اجرای این طرح ضمن همکاری با عوامل اجرایی و رعایت دقیق دستورالعملها، از تردد برونشهری جدا پرهیز کنند، در خصوص فعالیت برخی افراد که به دلیل موقعیت مکانی باید روزانه به خارج از محدوده شیراز سفر کنند، گفت: در خروج محدودیت زیادی اعمال نمیکنیم اما برای ورود به شهرستان شیراز در تمام ساعات شبانه روز، محدودیتها را با جدیت کامل مد نظر داشته و اجرایی خواهیم کرد.
فرماندار شیراز ادامه داد: ممنوعیت تردد درونشهری نیز از ساعت ٢١ شب تا ٤ صبح روز بعد برای همهی شهروندان و مشاغل به استثنای شاغلان مشاغل ضروری گروه یک، اعمال شده است و این موضوع با شدت و جدیت ادامه دارد.
پایش تصویری تردد خودروها
امیری در خصوص وضعیت رفت و آمد خودروهای با پلاک غیربومی که در شیراز تردد میکنند، گفت: اساس این کنترل متکی بر پایش تصویری است و به همین دلیل دوربینها خودروهای غیرمجاز را شناسایی کرده جریمه را اعمال میکنند و در ساعات منع تردد هم ثبت دوربینها ملاک عمل است، هرچند پلیس راهور منع فیزیکی برای تردد اعمال نخواهد کرد.
او با بیان اینکه برای متخلفان به ازای هر ٢٤ ساعت یک جریمه اعمال میشود، در خصوص تردد بین شهرهای شیراز-زرقان و شیراز- صدرا که بخشی از جمعیت شهرستان شیراز مداوم بین این مقاصد در تردد هستند نیز گفت: پلاک خودروهای ساکنان این شهرها، با پلاک شیراز یکی است، اگرچه امکان دارد خودروهایی با پلاک سایر نقاط نیز وجود داشته باشد، لذا منعی برای تردد شهروندان بین این نقاط اعمال نشده و افراد در صورت ارائه مستندات قانونی، امکان تردد خواهند داشت و از جریمه معاف هستند.
فرماندار شیراز اضافه کرد: اگر پلیس جلوی خودروهای افراد را بگیرد، مستندات ارائه میشود اما اگر دوربین جریمه کند پس از پایان اجرای طرح، نحوه مراجعه برای معافیت افراد از جریمه اعلام خواهد شد.
رئیس شورای تامین شهرستان شیراز با تصریح اینکه به هیچ وجه مصوبات ستاد ملی کرونا، تغییر نمیکند، خاطرنشان کرد که بنایی برای صدور کارت تردد وجود ندارد اما لیست کارکنان مشاغل ضروری و لیست خودروهای آنها از سوی اداره مربوطه به فرمانداری ارسال شده و پس از تایید فرمانداری به پلیس راهور اعلام میشود.
امیری همچنین در پاسخ به سئوال ایسنا در خصوص اینکه چرا فعالیت دوایر مختلف اداری در شهرستان شیراز علیرغم شیوع بالای بیماری و ابتلای شمار زیادی از کارکنان این دوایر، ادامه دارد، گفت: نمیتوانیم ادارات را تعطیل کنیم، آیا فرمانداری تعطیل بردار است؟ اگر فرمانداری یا پلیس را تعطیل کنیم، طرح چگونه باید اجرا شود. لذا تنها راه، نظارت بیشتر و جدیتر بر روند رعایت شیوهنامهها انجام خواهد شد.
فرماندار شهرستان شیراز با تاکید براینکه در ارائه اعلام وضعیت آماری مبتلایان، بستریها و تعداد فوت شدگان کرونایی پنهان کاری نداریم، گفت: بسیاری تلاش میکنند که بیمار کرونایی جزو آمار نرود اما محال است که با توجه به ضوابط موجود در علوم پزشکی از لیست خارج شود.
رئیس ستاد مدیریت کرونای شهرستان شیراز در خصوص لزوم حمایتهای دولتی از مردم در بازه زمانی اعمال محدودیتها، گفت: آنچه که دولت میتوانسته با ارائه تسهیلات برای مشاغل آسیب دیده اعمال کند، به خوبی انجام داده است.
امیری بیان کرد: دولت به دستگاههای اجرایی، ارائه بستههای حمایتی را تکلیف کرده که در دست تهیه است. کمکهای معیشتی هم از سوی دستگاههای حمایتی و هم مشارکتهای مردمی، در حال انجام است.
او همچنین خاطرنشان کرد: اجرای این طرح الزاما دو هفته نیست و متناسب با وضعیت تغییر پیدا میکند اما به هیچ عنوان متوقف نمیشود.
رئیس ستاد مدیریت بیماری کرونای شهرستان شیراز همچنین گفت: در این طرح خط کش نمیگذارند که همه خودروها را جریمه کنند، بلکه اعلام طرح ابتدا با هدف فرهنگسازی اجرایی میشود تا مردم رعایت کرده و به کنترل بیماری کمک کنند.
امیری تاکید کرد: اجازه فعالیت به هیچ واحدی برای برگزاری تجمعات و مراسمهای عزاداری و عروسی نمیدهیم و در صورت اعلام گزارش، برخورد خواهد شد.
انتهای پیام