رئیس کرسی مولوی پژوهی:

اندیشه های مولانا، او را جهانی کرده است

رئیس کرسی مولوی پژوهی با بیان اینکه مولانا یک سرمایه جهانی برای بشر است، گفت: یکی از دلایل اثبات جهانی بودن مولانا، اندیشه های شخص اوست.

علی اصغر میرباقری فرد امروز (دوشنبه- ۲۶ آبان ماه) در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان، با بیان اینکه مولانا یکی از سرمایه های فکری، علمی، معنوی و فرهنگی برای بشر است، اظهار کرد: مولانا در عرضه فکر، اندیشه و فرهنگ سرمایه بزرگی است که محدود به فارسی زبانان و کشور ایران نیست، بلکه یک سرمایه جهانی و برای آحاد بشر است.

وی با تاکید براینکه برای استفاده از این سرمایه جهانی، نیاز است ظرفیت های این شخصیت به درستی شناسایی، استخراج و محصولات علمی آن فرآوری شود، تصریح کرد: مولانا به دو دلیل در شمار کسانی است که پیام متعالی برای بشر دارد و نیاز است تا همه جهانیان از این سرمایه بهره مند شوند. دلیل اول اینکه مولانا در جای جای مثنوی معنوی به صراحت ادعا می کند که دامنه فکر و اندیشه خود را محدود به ظواهر مادی نمی داند و می گوید: همزمانی به نوعی خویشی و پیوندی است.

میرباقری فرد، ادامه داد: از نظر مولانا نباید در قید و بند ظواهر باشیم و باید با کنار زدن حجاب ها به حقیقت دست یابیم. مولانا در چارچوب فکری خود، عالم را جدا از ظواهر و دارای حقیقتی می داند که همه انسان ها ورای تفاوت های ظاهری می توانند به آن دست یابند.

به گفته رئیس کرسی مولوی پژوهی اگرچه از نظر مولانا انسان ها دارای تفاوت هایی هستند، اما این به معنی نفاق نیست و مولانا برای خود رسالتی جهانی قائل است.

مدیر قطب علمی مطالعات بنیادی و کاربردی ادب عرفانی با تاکید براینکه یکی از دلایل اثبات جهانی بودن مولانا، اندیشه های خود شخص اوست، تصریح کرد: از سده هفتم تاکنون شخصیت مولانا در عالم بشر و جهان بسیار تاثیرگذار بوده است و بسیاری از شخصیت های بزرگ دنیا تحت تاثیر او و اندیشه هایش قرار گرفتند.

عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان اضهار کرد: نفوذ و جاذبه مولانا مرزها را در نوردیده و این سرمایه محدود به زمان و یا مکانی خاص نیست و پیام او برای همه انسان هاست.

میرباقری فرد با طرح این پرسش که چگونه می توان از این سرمایه در جهت مثبت استفاده کرد، گفت: در عرصه فکری و فرهنگی نیز باید همچون عرصه های مادی سرمایه گذاری کنیم.

وی افزود: گرچه کرسی های مثنوی خوانی، حافظ خوانی و ... در نقاط مختلف ایران برگزار می شود، اما هنوز برای شناخت کامل از این ذخایر معنوی راه درازی داریم و باید این سرمایه ها را شناسایی و به خوبی محصولات علمی آن را استخراج کنیم و متناسب با نیاز جامعه معرفی سازیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه جامعه امروز تشنه و مشتاق این دست تفکرهاست، خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات مختلف خوانش شعر شعرای بزرگ گواه این است، اما باید در حوزه آموزش تعامل بیشتری داشته و مبانی فکری و اندیشه های مولانا را بیشتر و بهتر دسته بندی کنیم.

به گفته میرباقری فرد این مهم مگر با همکاری و هم افزایی تمام نهادها در داخل و خارج به دست نمی آید و باید گفت که این دست همایش ها نقطه آغازی در جهت اعتلای فرهنگی جامعه خواهد بود.

به گزارش ایسنا، سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی با همکاری گسترده متخصصان زبان و ادبیات فارسی و اعضای هیأت علمی دانشگاه های مختلف در سه حوزه کلی نوآوری های علمی، پژوهش های کاربردی حوزه مولوی پژوهی و مولوی پژوهی در حوزه بین الملل از ۲۶ آبان تا ۲۶ آذر ماه به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار می شود.

نوآوری های علمی شامل مبانی اندیشه های مولوی، نسخه شناسی آثار مولوی، مولوی و شمس، نقد و تحلیل شرح های آثار مولوی، پژوهش های کاربردی حوزه مولوی پژوهی شامل هنر، ادبیات کودک و نوجوان، روانشناسی و مشاوره و  مولوی پژوهی در حوزه بین الملل شامل مولوی پژوهی در ترکیه، چین، بنگلادش، هندوستان، منطقه بالکان و کشورهای عرب زبان است.

حضور مجازی برای عموم آزاد است و علاقه مندان می توانند روزهای دوشنبه و سه شنبه از ساعت ۱۵ الی ۱۷ برای مشاهده سخنرانی ها به نشانی ‌Https://skyroom.ui.ac.ir/ch/mvp مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ آبان ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99082617888
  • خبرنگار :