با کاهش 26 درصدی

امسال 120 هکتار از منابع طبیعی کرمانشاه در آتش سوخت

مدیرکل‌منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه گفت: امسال 120 هکتار از منابع طبیعی استان در آتش سوخت.

انشاءالله کولانی با اشاره به اتمام وقوع حریق در منابع طبیعی استان با آغاز بارش‌های پاییزی، اظهار کرد: سال ۱۳۹۹ تعداد ۳۰ فقره آتش سوزی مهم در سطح جنگلها و مراتع استان داشتیم که در جریان این آتش‌سوزی‌ها 120 هکتار از منابع طبیعی استان طعمه حریق شد.

وی با اشاره به کاهش میزان وقوع حریق هم از نظر سطح و هم از نظر تعداد در منابع طبیعی استان در امسال، گفت:  سال گذشته ۶۲ فقره حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان به وقوع پیوست که در نهایت ۱۶۴ هکتار از منابع طبیعی استان در آتش سوخت، لذا امسال در مقایسه با سال گذشته از نظر سطح ۲۶ درصد و از نظر تعداد ۵۲ درصد کاهش حریق داشتیم. این در حالی بود که بارش نزولات آسمانی در ماه‌های آخر سال 1398 و اوایل امسال باعث رشد چند برابری پوشش گیاهی و در حقیقت عوامل گسترش حریق در ماه‌های گرم شده بود.

مدیرکل‌منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه در ادامه آغاز بارش های پاییزی در سطح استان را نویدبخش پایان وقوع حریق در منابع طبیعی استان عنوان کرد و افزود: بارش باران همیشه لذت بخش بوده واین لذت برای جنگل وجنگلبانان دوچندان است، چرا که اتمام روزهای پر استرس از بیم حریق را برای آنها رقم می‌زند.

وی ادامه داد: امسال برای جنگلهای استان کرمانشاه، جنگلبانان و دوستداران طبیعت سال خوبی از نظر حریق نبود، چرا که چهار یار جنگل و یاور جنگلبانان جان خود را فدا کردند و چهار جنگلبان مجروح شدند تا نگذارند جنگلهایی که حیات بخش انسانها هستند، بمیرند.

کولانی در تشریح چگونگی حریق‌های حادث شده در استان گفت: انتظار داشتیم با وجود موضوع کرونا کاهش حضور مردم را در دل طبیعت داشته باشیم و خود منابع طبیعی هم محدودیت‌هایی را اعمال کرد، اما باز هم ۶۵ درصد حریق ها ناشی از حضور و بی توجهی گردشگران بود.۱۴ درصد حریق‌ها در نتیجه سرایت از آتش‌زدن پسچر مزارع، ۱۵ درصد ناشی از اختلافات قومی قبیله ای، چهار درصد ناشی از سرایت حریق از جنگل‌های کشور همسایه و نهایتا دو درصد عوامل طبیعی بود که عمدتا منابع طبیعی شهرستانهای پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی، گیلانغرب وکرمانشاه را درگیر کرد. 

کولانی عوامل کاهش حریق امسال را هم عمدتا نشات گرفته از اقدامات مرتبط با  فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، همکاری همه جانبه رسانه‌ها،  فرمانداری‌ها، بخشداری ودهیاری‌ها و مسئولیت پذیری نیروهای نظامی وانتظامی والبته تجهیز وتدارک نیروها عنوان کرد و افزود: تشکیل ۱۷ پایگاه موقت اطفای حریق، تشکیل ۴۰ اکیپ واکنش سریع در سطح ادارات متشکل از ۱۶۵ گروه ۱۰ نفره با نظارت نیروهای یگان متشکل از افراد بومی ومحلی، برگزاری ده‌ها کارگاه آموزشی و تجهیز گروه ها به دستگاههای دمنده اطفای حریق( ۲۴۰ دستگاه خریداری شده از سوی اداره کل، بخشداریها وخیرین)و... از مهمترین اقدامات امسال در حوزه تجهیز نیروها برای کاهش وقوع حریق در منابع طبیعی استان بود.

وی در خاتمه ابرازامیدواری کرد: این همبستگی و همراهی همچنان پایدار بوده و نهادینه شود.


انتهای پیام


 

  • چهارشنبه/ ۲۱ آبان ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99082114269
  • خبرنگار : 50180