محمدامین افرا در گفتوگو با ایسنا در خصوص تاثیرات نحوه پخت غذا در سلامتی انسان، اظهار کرد: در کنار موادغذایی مرغوب، نحوه و ظروف مورد استفاده در طبخ غذا برای حفظ سلامتی حائز اهمیت است و این مسئله از هزاران سال قبل نیز مورد توجه بوده است.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ظروف مختلفی برای طبخ غذا در کشور وجود دارد، گفت: یکی از بهترین انواع ظروف که برای طبخ غذا توصیه میشود، ظروف سنگی است، این ظروف از عناصر معدنی طبیعی تشکیل شدهاند و به راحتی جذب بدن میشود، همچنین این ظروف در برخی از مناطق کشور و حتی سفرههای سنتی نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
وی در خصوص نحوه استفاده از ظروف مسی برای طبخ غذا، توضیح داد: ظروف مسی قبل از اینکه برای طبخ غذا مورد استفاده قرار بگیرند باید به روشهای مختلف قلعاندود شوند، اگر ظروف قبل از قلعاندود شدن مورد استفاده قرار بگیرند به علت متساعد شدن اکسید عوارض خظرناکی برای سلامتی انسان دارند.
افرا اضافه کرد: اکسید مس موجب ایجاد مسمومیت شدید در افراد و ایجاد سرطان نیز میشود، بنابراین ظروف مسی مرتبا باید قلعاندود شوند، همچنین استفاده از مس به عنوان زیورآلات نیز میتواند برای بدن مفید باشد.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به مزایای استفاده از ظروف تهیه شده از روی، توضیح داد: روی برای بدن بسیار مفید است، اما متاسفانه در حال حاضر اکثر ظروفی که به نام روی یا روحی در بازار فروخته میشود از آلومینیوم ساخته شدهاند و عوارض بسیار زیادی برای بدن از جمله ایجاد بیماری سرطان دارند.
وی ادامه داد: همچنین استفاده مداوم از ظروف استیل توصیه نمیشود، زیرا ظروف استیل برای طبخ غذا نیز برای سلامتی مضر است.
افرا با بیان اینکه ظروف شیشهای( پیرکس) هیچ خطری برای سلامتی ندارند، عنوان کرد: ظروف تفلون و چدن مرغوب در بازار بسیار گرانقیمت هستند، ظروف بیکیفتی که با هزینه کم فروخته میشود میتواند در پی فعل و انفعالات شیمیایی به سلامتی انسان آسیب وارد کنند.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به مضرات استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، گفت: زمانی که این ظروف در معرض دمای بالا قرار میگیرند، به علت اینکه در ساخت این ظروف از مواد نفتی استفاده شده است، اگر فعل و انفعالات ناشی از استفاده مداوم از این ظروف در بدن انسان رخ دهد، موجب پایین آمدن PH خون و در نهایت بدن مستعد بیماری سرطان میشود.
وی بیان کرد: همچنین استفاده مداوم از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی موجب آسیب به کبد و ایجاد بیماریهای پوستی نیز میشود، اما استفاده از ظروف یکبار مصرفی که از فیبر طبیعی مانند ذرت درست شدهاند آسیبی به بدن وارد نمیکند.
افرا در پایان با تاکید بر اینکه به وجود آمدن بیماری در انسان از نظر تغذیه دلایل متعددی دارد، خاطرنشان کرد: تغذیه فکری، ذهنی، بیانی، شنیداری و لامسه در ایجاد بیماری موثر است، در تغذیه خوراکی یک بخش تاثیرگذار ظروف مورد استفاده در طبخ غذا است که باید مورد توجه جدی افراد قرار بگیرد.
انتهای پیام