عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: ۱۵ آبان در ساعت ۵:۰۳ دقیقه سحرگاه، مقارنه ماه با خوشه ستاره ای باز M۳۵ قابل رصد است.
وی در توضیح خوشه های ستاره ای در آسمان گفت: خوشه های ستاره ای مجموعه ای از چند ستاره هستند که از یک سهابی تشکیل شده و معمولا همسن هستند. خوشه های ستاره ای به دو شکل باز و بسته یا کروی وجود دارند.
این پژوهشگر نجوم همچنین در توضیح پدیده مقابله گفت: مُقارنه در ستارهشناسی به همراستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با یکدیگر از منظر زمین میگویند به گونهای که در آسمان در کنار هم دیده شوند.
مرادی تاکید کرد: این پدیده تخصصی است و برای رصد آن باید در شرایطی که آسمان صاف است، از ابزار رصدی مناسب استفاده کرد.
17 آبان؛ مقارنه ماه و خوشه باز کندوی عسل
وی دیگر رویداد نجومی این شب های آبان ماه را مقارنه ماه و خوشه باز کندوی عسل اعلام کرد که ۱۷ آبان در ساعت ۲۲:۰۳ دقیقه قابل رصد است.
این پژوهشگر نجوم به قابل رصد شدن سیاره کوچک عطارد در آبان ماه اشاره کرد و گفت: ۲۰ آبان عطارد در بیشترین کشیدگی غربی قرار می گیرد.
20 آبان؛ عطارد در بیشترین کشیدگی غربی
مرادی توضیح داد: زمانی که سیاره ها در راستای خورشید هستند نمی توانیم آنها را رصد کنیم و خصوصا عطارد و زهره که بسیار نزدیک خورشید هستند، رصد آنها سخت می شود، اما در مورد این دو سیاره زاویه کشیدگی مهم است که هرگاه دو سیاره تا جایی که بتوانند در حرکت مداری خود از خورشید دور شوند، شرایط رصدی خوبی پیدا خواهند کرد.
وی افزود: در ساعت ۲۰:۳۴ دققه عطارد در بیبشترین کشیدگی غربی است و شرایط رصدی خوب دارد. در این شب ها عطارد به آسمان سحرگاهی منتقل می شود و علاقه مندان به رصد این سیاره می توانند به شرطی که افق شرق باز باشد یعنی در کویر یا بلندی به رصد این سیاره بپردازند.
انتهای پیام