به گزارش ایسنا، امروز (سهشنبه) مقام معظم رهبری نسبت به گرانیهای موجود انتقاد کرده و تاکید کردند که این گرانیها قابل توجیه نیست و باید با توجه به اینکه که کالا وجود دارد دستگاههای مربوطه از جمله وزارت صمت، سازمان تعزیرات، بسیج و گمرک با هماهنگی و مدیریت بتوانند نیاز بازار را تامین و قیمتها متعادل شود.
به دنبال اظهارات ایشان، جلسه اضطراری در وزارت صمت با حضور دستگاههای مربوطه برگزار شد که مهرداد جمال ارونقی -معاون فنی گمرک ایران- در گفتوگو با ایسنا در حاشیه جلسه، جزئیات جلسه امروز را تشریح کرد.
ترخیص 90 درصدی کالاهای در صف تخصیص یا تامین ارز
وی توضیح داد: به گمرک این مجوز داده شد تا نسبت به ترخیص کالاهای اساسی در 25 گروه کالایی و مواد اولیه واحدهای تولیدی، مواد واسطهای و اجزا و قطعات مرتبط با تولید و کلیه نهادههای تولید که در صف «تخصیص» یا «تامین » ارز بانکی هستند بدون کد رهگیری بانک به میزان ۹۰ درصد اقدام کند.
ارونقی با بیان اینکه ترخیص ۱۰ درصد باقیمانده کالا نیز منوط به انتخاب رویه توسط صاحب کالا است گفت:در مورد کالای اساسی که ارز ترجیحی دریافت میکنند موضوع تامین ارز از سوی بانک مرکزی مطرح خواهد بود. در رابطه با کالاهای اساسی غیر از ارز ترجیحی و نیز کالاهای غیر اساسی نیز صاحب کالا میتواند برای ترخیص از رویه «ارز اشخاص» و یا «واردات در مقابل صادرات» و یا «سیستم بانکی» استفاده کند.
نمونهبرداری واحد از کالاها
معاون فنی گمرک با اشاره به دیگر مصوبه امروز در رابطه با نمونهبرداری از کالا گفت: مقرر شد به قید فوریت ترتیبی اتخاذ شود تا نمونهبرداری از کالایی که نیاز به اخذ مجوز قانونی از دستگاههای مربوطه از جمله سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت دارد توسط مرجع واحد صورت گرفته و مجوز قانونی صادره از سوی این مرجع، به عنوان مجوز واحد برای ترخیص کالا کافی باشد.
به گفته وی، تمهیدات لازم جهت نمونهبرداری قبل از تخلیه و اظهار کالاها به ویژه کالاهای اساسی توسط دستگاه ذیربط انجام خواهد شد.
رصد مدت زمان انجام تشریفات
ارونقی در ادامه سومین مصوبه جلسه امروز را که به رصد کردن مدت زمان انجام تشریفات تجارت خارجی برمیگردد، تشریح کرد و افزود: بر این اساس از ابتدای پروسه ثبت سفارش کالا تا انتهای مرحله ترخیص قطعی کالای وارداتی از گمرک مورد بررسی و تبادل نظر قرار می گیرد؛ بهگونهای که مقرر شد در سامانه جامع تجارت کارتابلی جهت نشان دادن این پروسه ایجاد و مشخص شود که هر سازمان چه میزان ایستایی در پروسه واردات کالا ایجاد میکند.
به گفته وی، بدیهی است که آمار زمانسنجی مربوطه به صورت برخط در اختیار تمامی سازمانها و مراجع ذیربط و نظارتی قرار خواهد گرفت و با توجه به رصد آمار و زمان انجام امور توسط دستگاهها در سامانه جامع تجارت ، این موضوع میتواند به حداقل رساندن انجام تشریفات منتهی شود.
معاون فنی گمرک یادآور شد: به نظر میرسد با توجه به مصوبات امروز به ویژه در مورد ترخیص ۹۰ درصدی کالاها دیگر بهانهای برای واردکنندگان به منظور ترخیص کالاهای اساسی و نهادههای تولید در گمرک باقی نمیماند و باید به سرعت نسبت به ترخیص اقدام کند.
انتهای پیام