پایان‌نامه‌هایی که خاک نمی‌خورند

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهرکرد با تاکید بر اینکه بسیاری از رشته‌ها در دانشگاه شهرکرد جنبه کاربردی و عملیاتی در جامعه دارند گفت: بیش از ۱۰۰ رشته دانشگاه شهرکرد از مقطع کارشناسی ارشد و تعدادی از مقطع دکترا در حال پیاده‌سازی در صنعت استان است.

محسن مبینی دهکردی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تصور خاک‌خوردن پایان‌نامه‌های دانشگاهی در قفسه کتابخانه‌ها نادرست است، اظهار کرد: هر پایان‌نامه‌ حاوی یک دستاورد علمی بوده و مقاله‌ای از آن چاپ شده که کمترین فایده آن سهیم‌شدن در تولید علم است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از نتایج پایان‌نامه‌ها مسئله‌ای مجزا است، افزود: این مورد ارتباط بسیاری با رشته پذیرش‌شده دانشجو و تخصص استاد مربوطه است، به‌نحوی که از رشته‌های ادبیات انتظار کاربردی شدن پایان‌نامه‌های مربوطه را در صنعت نباید داشت.

معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد با تاکید بر اینکه بسیاری از رشته‌ها در دانشگاه شهرکرد جنبه کاربردی و عملیاتی در جامعه دارند، تصریح کرد: حوزه‌های کشاورزی، منابع طبیعی، علوم پایه، فنی و مهندسی قابلیت استفاده در صنعت ا دارند، از سال گذشته نیز وزارت علوم شیوه‌نامه‌ای تحت عنوان «طرح تحول ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت و جامعه» به دانشگاه‌های خود ارسال کرده است که طی آن درصدی از پایان‌نامه‌ها باید در صنعت تعریف شوند.

مبینی ادامه داد: در دانشگاه شهرکرد برنامه‌ریزی مربوطه صورت گرفته و امیدواریم تا پایان سال شاهد بهره‌برداری از نتایج این طرح تحول باشیم.

وی استفاده از پایان‌نامه‌های دانشگاه شهرکرد را در صنعت یادآور شد و اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ رشته دانشگاه شهرکرد از مقطع کارشناسی ارشد و تعدادی از مقطع دکترا در حال پیاده‌سازی در صنعت استان است که از جمله آن می‌توان به استفاده از یک پایان‌نامه در صنعت آب‌معدنی استان اشاره کرد که قرار است یکی از مشکلات اصلی این صنعت توسط این پایان‌نامه مرتفع شود.

معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد اولویت‌بندی دستگاه‌های استانی برای رفع مشکلات آن ارگان را مهم ارزیابی و بیان کرد: بنابر نیاز آن دستگاه دانشجویان با آن سازمان ارتباط برقرار کرده و موضوعات به سمت رفع مشکلات دستگاه‌ها سوق داده می‌شود.

مبینی به انعقاد تفاهم‌نامه میان وزارت صمت و وزارت علوم اشاره کرد و توضیح داد: طی این تفاهم‌نامه نیاز صنعت به این سامانه منقل شده و ردیابی مشکلات ثبت می‌شود، آن‌گاه وزارت علوم دانشجو یا استاد خود را در سامانه ثبت نام کرده تا پیگیری پایان‌نامه را برای رفع مشکل انجام دهند و در نهایت اعتبار مورد نیاز از سوی وزارت صمت پرداخت می‌شود.

وی تاکید کرد: به‌علاوه اختیاراتی از سوی وزارت علوم برای این‌گونه از پایان‌نامه‌ها درنظر گرفته شده که کمک مالی به استاد و دانشجو پرداخت می‌شود بنابراین مشوق‌های دیگری برای کاربردی‌شدن پایان‌نامه‌ها و حمایت همه‌جانبه از این نوع پایان‌نامه وجود دارد.

معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه مصوبه‌ای از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی طی سالیان گذشته منعقد شده است، یادآور شد: طی این مصوبه اگر کارفرمایی فارغ‌التحصیل دانشگاهی را به‌کار گیرد حقوق و بیمه آن فرد توسط اداره کار متقبل می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99080603148
  • خبرنگار :