مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی:

وقف، انسان را جاودانه و ماندگار می‌کند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با بیان این‌که وقف، انسان را جاودانه و ماندگار می‌کند، گفت: انسان وقتی از دنیا می‌رود اموال و دارایی‌اش در کمترین زمان بین وراث تقسیم می‌شود، اما آثار و برکات وقف بعد از مرگ نیز می‌ماند و پرونده اعمال واقف بسته نمی‌شود.

حجت الاسلام سیدشهاب‌الدین حسینی در برنامه زنده تلویزیونی، با اشاره به روایتی از امام حسن عسکری(ع) مبنی بر این‌که اعتماد به خدا و خیررساندن به برادران دینی از خصلت‌های والای انسانی است، اظهار کرد: وقف نمونه بارزی از همان کمک‌های مومنانه و دستگیری از نیازمندان است که در دوران شیوع کرونا می‌تواند کمک حال نیازمندان باشد.

وی با بیان این‌که وقف در تعابیر فقهی به معنای حبس معین مال و صدقه دادن منافع آن است، افزود: اما در تعابیر اخلاقی، وقف به معنی خروج از مرز خودخواهی و ورود به مرز دیگرخواهی است، چراکه عموم جامعه از منفعت وقف بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان این‌که خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی در قرن هفتم هجری، بزرگترین موقوفه جهان را از خود به یادگار گذاشت، ادامه داد: وقفنامه ربع رشیدی تنها موقوفه ثبت جهانی شده بوده که هم اکنون در کتابخانه مرکزی تبریز با دستخط خواجه رشیدالدین حفظ شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با تاکید بر این‌که وقف ثمرات فراوانی در جامعه به دنبال داشته و بیش از ۸۰۰ نوع نیت در موقوفات داریم، اضافه کرد: ۴۳۵ مدرسه استان در عرصه و اعیان وقفی واقع شده و همچنین شش بیمارستان تبریز نیز وقفی هستند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان این‌که بیمارستان تخصصی ۶۴۰ تختخوابی کودکان نیز که توسط خیر بزرگوار مردانی‌آذر وقف شده، به زودی راه‌اندازی خواهد شد، افزود: وقف، می‌تواند به تمامی نیازهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه جواب دهد.

وی در ادامه به تشریح گوشه‌ای از فعالیت‌های اداره کل اوقاف و امور خیریه استان پرداخت و گفت: توزیع بیش از ۵۰ هزار بسته معیشتی در استان، توزیع ۲۰۰۰ بسته لوازم تحریر در قالب طرح مهر تحصیلی بین دانش‌ آموزان نیازمند، حمایت و توسعه فرهنگ ازدواج آسان، اجرای طرح شمیم حسینی در ماه محرم، حمایت مادی از هیئات مذهبی و... از جمله این برنامه‌ها بوده است.

حجت الاسلام حسینی با اشاره به ماندگاری آثار وقف در جامعه، اظهار کرد: موقوفه خانم خیرالنساء در تبریز بیش از ۱۸۰ سال پیش وقف شده و هنوز هم مردم از برکات آن بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان این‌که در کنار سایر فعالیت‌ها، شورای هماهنگی امور خیریه در استان را راه‌اندازی کرده‌ایم، گفت: در زمینه کمک به تامین مسکن نیازمندان نیز گام‌هایی برداشته‌ایم و مراکز افق در بقاع متبرکه نیز اقدام به برگزاری برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی و قرآنی می‌کنند.

وی در ادامه به برخی از امور عمرانی در جوار بقاع متبرکه نیز اشاره کرد و افزود: قبرستان متروکه عمو زین الدین تبریز به مجموعه بزرگ "سرای سالمندان، نگهداری معلولان، کودکان بی‌سرپرست" تبدیل می‌شود و همچنین در راستای حمایت از کودکان بی‌سرپرست، در قبرستان متروکه قله نیز مجموعه مهر شکوفه‌ها در حال احداث است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ آبان ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99080602978
  • خبرنگار : 50005