به گزارش ایسنا، بنابراعلام قهوه ملو، در اینجا شش روش معروف دم کردن قهوه به صورت دستی برای دوستداران قهوه ارائه می شود که می خواهند یک فنجان قهوۀ بهتر از دستگاه قهوه ساز اتوماتیک خانگی را دم کنند و شامل روش غوطه وری؛ چکه ای، پرس، وکیوم است.
روش قطره ای: قیف قهوه
یکی از قدیمی ترین، ساده ترین، ارزان ترین روش های دم کردن قهوه روش قطرهای با استفاده از ابزاری قیف مانند است. آب داغ به آرامی روی قهوۀ آسیاب شده در صافی کاغذی ریخته می شود.
به واسطۀ نیروی جاذبه، قهوۀ دم کرده به آرامی و مستقیماً به داخل فنجان یا قوری ریخته می شود.
. دانۀ قهوه آسیاب شده: درجه متوسط ریز تا درشت
. مقدار قهوه: ۳ قاشق غذاخوری قهوه (۲۱ گرم)
. زمان دم کشیدن: ۱ تا ۳ دقیقه
. ویژگی طعم: ملایم و غلیظ
. هزینه: ۸ تا ۷۱ دلار (هزینۀ اضافی برای صافی ها)
. یک فنجان قهوه تولید می شود
. به راحتی تمیز می شود
. قابل حمل
. نیاز به صافی کاغذی است که به اندازۀ قیف باشد.
روش قطره ای: با دم آور کمکس (Chemex)
کمکس یک فلاسک شیشه ای با طراحی بسیار زیبا و ظریف جهت استفاده در روش شناوری است که در سال ۱۹۴۱ توسط دکتر پیتر شلمبوم اختراع شد. او از صافی کاغذی کمکس استفاده می کند که ۳۰- ۲۰% سنگین تر از دیگر فیلترهاست. مانند دیگر قیف های مخروطی قهوه، آب داغ در یک صافی کاغذی روی پودر قهوه ریخته می شود.
پودر قهوه: متوسط-درشت
. قهوۀ ساییده: ۶ قاشق غذاخوری قهوه (۴۲ گرم)
. زمان دم کشیدن: ۴ دقیقه
. ویژگی طعم: متعادل، خالص تر، تسویه شده، طعم گل، نوت شیرین و غیر اسیدی
. هزینه: ۷۸- ۴۵ دلار (هزینۀ اضافه برای صافی)
. اندازه های مختلف تا ۶ فنجان قهوه می دهد
. تمیز کردن آن سخت تر است و نیاز به برس خاصی دارد
. قابل حمل اما شکننده است
- به صافی کاغذی کمکس نیاز دارد.
روش پلانجر/ پرس: با دم آور فرنچ پرس
روش فرنچ پرس، که در سال ۱۹۲۹ ابداع شد، به عنوان بهترین و ساده ترین روش برای دم کردن قهوه عالی و غلیظ استفاده می شود. در قوری پرس، قهوۀ آسیاب شده خیس می خورد، اشباع شده و در آب داغ فیلتر می شود؛ بنابراین، روغن های اصلی خوش طعم، کافئین و آنتی اکسیدان ها بهتر پخش می شوند و طعم های قهوه را حفظ می کنند.
پودر قهوه: دانه درشت
. قهوۀ آسیاب شده: ۲.۵- ۲ قاشق غذاخوری قهوه (۱۷- ۱۴ گرم) برای یک فنجان
. زمان دم کشیدن: ۴ دقیقه
. ویژگی طعم: تفاوتهای جزئی عطر و طعم خالص که ترکیبی و بادی غلیظ دارد.
. هزینه: ۱۱۲- ۸ دلار
. اندازه های مختلف تا ۸ فنجان قهوه تولید می کنند
. به راحتی تمیز می شوند
. قابل حمل، به ویژه در انواعی از نگهدارندۀ گرمایی از استیل
. صافی نیاز نیست
پلانجر/ پرس: با دم آور ایروپرس (AeroPress)
سازندۀ آیروبی فریزبی (آلن آدلر)، ایروپرس را در سال ۲۰۰۵ ابداع کرده و مورد استفاده قرار داد. ایروپرس پلاستیکی و ۳ قطعه دارد. یک صافی در سبد قهوه در پایین محفظۀ دمکنی قرار دارد. دانه آسیاب شدۀ قهوه در محفظۀ دمکنی قرار دارند که آب داغ به آن اضافه می شود و سپس قهوه در آنجا خیس خورده می شود. برای عصاره گیری قهوه، پیستون به طرف پایین فشار داده می شود و فشار هوای ایجاد شده باعث می شود که قهوۀ دم شده از طریق یک صافی به فنجان منتقل شود.
. پودر قهوه: سایط متوسط ریز
. قهوۀ آسیاب شده: ۲.۵ قاشق غذاخوری قهوه (۱۷ گرم)
. زمان دم کشیدن: ۲-۱ دقیقه
. ویژگی طعم: شیرین، غلیظ، قهوه به سبک اسپرسو
. هزینه: ۵۰- ۴۰ دلار (هزینۀ اضافی برای صافی)
. یک فنجان قهوه به دست می آید
. به راحتی تمیز می شود
. قابل حمل، به ویژه برای کسانی که کمپ می روند بسیار آشنا است و معروف است.
. به صافی کاغذی کوچک آیروپرس (یا یک صافی فلزی ظریف) نیاز است.
روش پرکولاتور: موکاپات روی اجاقی
این قهوه ساز که در اصل در سال ۱۹۳۳ توسط آلفونسو بیالتی ابداع شد از فشار بخار حاصل از آب جوشیده در بخش پایینی استفاده می کند که از پودر قهوه در محفظۀ میانی قوری عبور می کند. سپس قهوۀ دم کرده در محفظۀ بالاتر قرار می گیرد. قوری روگازی طراحی شدۀ مناسب فشار بهتری را ایجاد خواهد کرد. برندهای رایج شامل بیالتی، پدرینی، و کابالو هستند.
. پودر قهوه: متوسط ریز تا درشت
. قهوۀ آسیاب شده: ۳- ۲.۵ قاشق غذاخوری قهوه (۲۲- ۱۷ گرم)
. زمان دم کشیدن: ۵ دقیقه
. ویژگی طعم: قهوه به سبک اسپرسو، غلیظ و کمی تلخ است
. هزینه: ۶۰- ۲۰ دلار
. به اجاق گازی نیاز است.
. معادل یک تا دو فنجان قهوه درست می شود
. به راحتی تمیز می شود
. قابل حمل و با دوام
. صافی اضافه نیاز نیست.
وکیوم: سایفون
سایفون یک قهوه سازی فانتزی است. آن روش جالبی برای درست کردن قهوه است و در عین حال دوستاران قهوه را تحت تاثیر می گذارد، اما فرایند دم کردن می تواند دشوار باشد. قهوۀ آسیاب شده به ظرف بالایی اضافه می شود و فشار بخار باعث می شود که آب داغ روی قهوه را بپوشاند. برندهای معروف شامل هاریو، یاما و بودوم هستند.
. پودر قهوه: درشتی متوسط
. قهوۀ آسیاب شده: ۶ قاشق غذاخوری قهوه (۴۰ گرم)
. زمان دم کشیدن: ۶ دقیقه
. ویژگی طعم: ملایم و خوشمزه
. هزینه: ۱۶۰- ۷۰ دلار (هزینۀ اضافه برای صافی)
. چندین فنجان قهوه درست می شود
. به شمع یا مشغل بوتان نیاز دارد (مگر اینکه گرمکن برقی داشته باشد)، صافی فلزی یا پارچه ای
انتهای رپرتاژ آگهی