مهدی رنگرونا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برخلاف سالهای گذشته، جایزه صادراتی به صادرکنندگان برتر اعطا نمیشود، بلکه مشوقهایی در قالب کمکهای تجاری تجمیع شده و در اختیار صادرکنندگان قرار میگیرد که میتوان به کمکهزینه شرکت در نمایشگاههای بینالمللی به صادرکنندگان اشاره کرد.
وی افزود: از آنجایی که برای حضور در نمایشگاهها محل تامین بودجهای تعریف نشده، به همین دلیل این مهم هنوز برای صادرکنندگان به عنوان مشوق محقق نشده است. مشکلات ارزی و تخصیص ارز صادرکنندگان را درگیر کرده که باید رفع شود.
این مسئول ادامه داد: بیشتر افرادی که در حوزه صادرات فعالیت میکنند بیش از آنکه نیاز به حمایتهای مالی داشته باشند، به حمایت معنوی نیاز دارند تا بتوانند در شرایط کنونی اقتصادی کشور به فعالیت خود ادامه دهند.
رنگرونا تصریح کرد: بخش عمده صادرکنندگان استان، تولیدکننده هستند و مقصد بخش عمده سبد صادراتی استان به ترکیه صادر میشود که در بخش ابتدایی سال، صادرات به این کشور کاهش پیدا کرد ولی پس از تنظیم و رعایت پروتکلهای بهداشتی مرزها بازگشایی و روند صادرات دوباره از سر گرفته شد.
وی شمش روی را عمده محصول صادراتی از استان اعلام و خاطرنشان کرد: بحث ورود موقت واحدهای تولیدی روی استان مشکلات بسیاری را در بخش تعهدات ارزی برای آنها ایجاد کرده است که رفع این مشکل در توسعه صادرات بسیار موثر خواهد بود. باید مشکلات ریشهای حل شود؛ چراکه اقتصاد دستوری کشور را دچار مشکل میکند.
انتهای پیام