محمدحسن محمدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص فواید استفاده از ارزهای دیجیتال اظهار کرد: میتوان در آیندهای نزدیک از ارزهای دیجیتال در پرداختهای خُرد و کلان استفاده کرد. یکی از فوایدی که ارزهای دیجیتال در وضعیت فعلی جامعه داشته، این است که میتواند راه ما را برای پرداخت و همچنین تعامل با سازمانهای خارجی که در حال حاضر ما را تحریم کردهاند، باز کند.
وی افزود: در حال حاضر پرداخت برای دریافت خدمات شرکتهای خارجی تبدیل به معضل شده و ارزهای دیجیتال برای تامین نقدینگی دلاری، با توجه به دسترسی راحتتری که دارد، میتواند مفید واقع شود.
رایج شدن ارز دیجیتال در ایران حدود ۷ تا ۱۰ سال زمان نیاز دارد
این کارشناس اقتصادی با اشاره به گذشت زمان به عنوان متغیری مهم برای تبیین فرهنگ و آموزش ارزهای دیجیتال در کشور عنوان کرد: فراگیری هر موضوعی در جهان نیاز به زمان و همچنین ایجاد فرهنگ و آموزش دارد. امروز از اولین ارز دیجیتال رونمایی شده حدود ۱۲ سال میگذرد اما چنین پدیدهای برای جلب اعتماد جوامع همچنان نیاز به زمان دارد. پیشبینی میشود برای رایج شدن این ارز در ایران حدود ۷ تا ۱۰ سال زمان نیاز باشد و آموزشهای بیشتر نیز لازمه نهادینه شدن استفاده از این نوع پول خواهد بود.
محمدی در خصوص کمبود آموزش در زمینه ارزهای دیجیتال گفت: متاسفانه ما در کشور مشکل پایهای در مباحث مالی و آموزشی داریم و بسیاری از افراد هنوز توان استفاده از خدمات الکترونیکی بانکها را نیز ندارند. اگر در چنین شرایطی، به صورت ناگهانی ارز دیجیتال در بین ارزها قرار بگیرد، میتواند افراد را دچار گمراهی کرده و منجر به کلاهبرداریهای حادتری از موضوع فیشینگ که در حال حاضر یک معضل اساسی است، شود.
عضو هیات مدیره انجمن بلاکچین مشهد خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک در زمینه پرداخت حقوق خود، از ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. همچنین بسیاری از نیروهای متخصص کشور که در شرکتهای خارجی فعالیت دارند، به دلیل تحریمها و برخی مشکلات پرداخت از ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. در واقع ارزهای دیجیتال باعث شده این افراد به راحتی بتوانند با کشورهای خارجی همکاری داشته و حقوق خود را بر اساس بیتکوین، اتریوم و... دریافت کنند.
پرداخت حقوق بازیکنان فوتبال با ارز دیجیتال به تامین مالی باشگاهها کمک میکند
وی اضافه کرد: برخی از باشگاههای فوتبال نیز به سمت پرداخت حقوق بازیکنان با استفاده از ارزهای دیجیتال رفتهاند که این کار میتواند به تامین مالی آن کمک کند.
این کارشناس ارزهای دیجیتال در خصوص لزوم مراقبت و قانونگذاری در این زمینه تصریح کرد: هر چیزی که نام ارزش در کنارش قرار میگیرد، خواسته یا ناخواسته مواردی غیرقانونی و خلاف آن نیز خواهد داشت. ارزهای دیجیتال نیز از این موضوع مستثنی نیست.
محمدی ادامه داد: خصوصیت مثبت ارزهای دیجیتال این است که شفافیت تراکنشها را مشخص میکند. دولتها برای کاهش کلاهبرداریها باید آموزش در این زمینه را افزایش دهند. در واقع لازم است آموزش در این زمینه به حدی خوب پیش رود که دانش نسبت به این حوزه افزایش یابد، مردم جامعه با دید بهتری به این موضوع نگاه کنند، این پدیده را صرفا به عنوان ابزاری برای سرمایهگذاری نبینند و به عنوان پول و ابزاری برای پرداخت به آن نگاه کنند.
عضو هیات مدیره انجمن بلاکچین مشهد با اشاره به گره خوردن زندگی جوامع با حیات دیجیتال عنوان کرد: واحد پولی که ما همه روزی با آن کار میکنیم، در نهایت به عددی دیجیتال تبدیل میشود. زندگی ما با تکنولوژی گره خورده که این موضوع، خارج از اختیارات همه ماست. در این شرایط ضروری است ارزی که قرار است به عدد دیجیتال تبدیل شود، به امنیت و شفافیت نیاز دارد.
وی بیان کرد: بسیاری از افراد با مشاهده رشد بیتکوین، تصور میکنند حدود ۱۲ سال پیش قیمت یک بیتکوین کمتر از یک دلار بوده اما قیمت فعلی آن ۱۰ هزار دلار است. باید توجه داشت افراد سودجو از چنین موقعیتهایی سوءاستفاده میکنند.
استفاده افراد سودجو از زمان کم مورد نیاز برای ساخت ارز رمزنگاری شده
این کارشناس ارزهای دیجیتال در خصوص کمبود دانش افراد و کلاهبرداری با استفاده از ارزهای دیجیتال گفت: ساخت ارز رمزنگاری شده و دیجیتال کمتر از یک ساعت زمان میبرد. ساخت آن هم کار خاصی نیاز ندارد. افراد سودجو نیز با استفاده از این موضوع اشخاصی را که طمع زیادی داشته و قصد یکشبه پولدار شدن دارند را طعمه خود قرار میدهند و با ساخت یک ارز دیجیتال آنها را تشویق به خرید آن میکنند و میگویند که این ارز نیز مانند بیتکوین در ۱۰ سال آینده با افزایش قیمت شدیدی مواجه خواهد شد؛ در صورتی که چنین مسالهای واقعیت ندارد و هر موضوعی نیازمند زمان و پروتکلهای خاص برای ارزشمند شدن است.
محمدی افزود: در صورتی که افراد تمایل به سرمایهگذاری در این حوزه دارند، باید با مطالعه کامل وارد شوند زیرا اکثر افرادی که در این حوزه مورد کلاهبرداری واقع میشوند، دانش بسیار پایینی در این زمینه داشتهاند؛ بنابراین با این کار پول خود را به باد میدهند. در حال حاضر به دلیل نبود قانون در این زمینه هیچ راه پیگیری نیز وجود نخواهد داشت.
مصوبه استخراج ارزهای دیجیتال در کشور نیاز به اصلاحات بیشتری دارد
عضو هیات مدیره انجمن بلاکچین مشهد در واکنش به کشف و ضبط دستگاههای استخراج ارز دیجیتال در سراسر کشور گفت: برخی از ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین، اتریوم و... نیازمند استخراج، سختافزار و انرژی مناسب است. از تابستان سال گذشته با افزایش میزان برق مصرفی به دلیل استفاده از این دستگاهها، قانونی در این زمینه تعریف و مصوب شد. اینکه برای این موضوع قانونی تعریف شده، اتفاق خوبی است اما باید شفافیت نیز وجود داشته باشد. به نظر میرسد مصوبه تعریف شده در زمینه ماینینگ و استخراج ارزهای دیجیتال در کشور نیاز به اصلاحات بیشتری دارد.
وی اضافه کرد: تعرفه در نظر گرفته شده اداره برق برای این استخراج رمزارز تعرفهای صادراتی است و برای شخصی که در داخل کشور زندگی میکند، خرید و استخراج این نوع ارز صرفهای نخواهد داشت. شاید با این کار فضا برای افرادی که در خارج از ایران تجارت میکنند و تمایل دارند پول خود را در ایران سرمایهگذاری کنند، مهیاتر شده است.
این کارشناس ارزهای دیجیتال خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنم ادارات دولتی که قطعا در آینده با این موضوع سروکار پیدا خواهند کرد، به آموزش نیروهای خود در این زمینه بپردازند.
محمدی با اشاره به لزوم آموزش مسئولان در زمینه ارزهای دیجیتال تصریح کرد: قراردادهای هوشمندی که قصد کلاهبرداری با استفاده از ارز اتریوم دارند، کشف شده است و پس از آن رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی اعلام کرد که از این پس هر فردی که با ارز اتریوم کار کند، کلاهبردار است. در این زمینه انتظار بیشتر بود و توقع میرفت ماهیت اتریوم برای مسئولان شناخته شدهتر باشد. بنابراین توصیه میشود که مسئولان دولتی نیز بیشتر با موضوع رمزارزها آشنا شوند.
انتهای پیام