خشکسالی در روستاهای خاش سیستان و بلوچستان؛

لبان تشنه را بگوییم یا غم نان را...

ساکنان روستاهای خاش در سیستان و بلوچستان با تحمل آثار خشکسالی و بی آبی و تشنگی غم تهیه نان شب و آب و فقر مالی و فرهنگی و آموزشی فرزندان را در قلبشان دارند.

زخم کهنه تنهاترین مردمان با کم کاری و کارشکنی و سنگ اندازی و... برخی از دستگاههای اجرایی و خدمت رسان سر باز کرده و همچنان چشم انتظار نگاه مهربان دولتمردان هستند.

ساکنان روستاهای خان بی بی، تلگزی، کروجی، شوگه، جوژک، دولت آباد و غیره در جوار و فاصله پنج تا ۱۵ کیلومتری شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان سالهاست چشم به راه خدمت رسانی مسئولان هستند، و انتظار دارند که آنان را فراموش نکنند.

رئیس شورای شوگه خاش سیستان و بلوچستان به خبرنگار ایسنا گفت: بسیار زجر آور است که، مسئولانی در برخی دستگاه‌ها به کار گمارده می شوند که دغدغه ای برای حل مشکلات مردم محروم، فقیر و مستمند ندارند و تاسف بارتر اینکه از مشکلات این مردم نیازمند به خدمت خبر دارند اما بعضا با بهانه های مختلف هم‌چون تحریم و فشار بیگانگان از بار مسئولیت شانه خالی می کنند.

محمدامین میربلوچزهی بیان کرد: در چهل سال از عمر انقلاب اسلامی برق به برخی خانوارهای های روستایی شوگه و تلگزی و خان بی بی و غیره رسیده و دهها خانوار دیگر همچنان از این نعمت محرومند و اداره برق نمی تواند طرح توسعه اجرا کند و عنوان می‌شود که منازل در محدوده اراضی ملی اند.

وی اظهار کرد: تشنه لبان روستاهای شوگه، تلگزی، خان بی بی، کروجی و غیره چشم انتظار اجرای شبکه های آبرسانی اند تا شاید از تحمل رنج و مشقت حمل و تامین دشوار آب بر دوش و نیز آب رسانی سقایی به فاصله یک ماه تا حدود ۶۰ روز خلاصی یابند.

میربلوچ زهی یادآوری کرد: سالهاست در کمیته های برنامه ریزی و نشست ها به بررسی مشکلات مردم روستاها و مناطقی که افراد با نفوذ و معتمد و یا مرتبط با مسئولان در آنها وجود دارد و یا حقوق مردم را مطالبه می کند، پرداخته می شود و باعث تاسف است که فرمانداری و مدیران ادارات خاش و نمایندگان مردم در مجلس می دانند که محروم‌ترین و فقیرترین مردم خاش که به هیچ دستگاه و ارگانی دسترسی ندارند همین ساکنان کپر و سیاه چادرنشین هستند که شاید حدود دو قرن است در مناطق شوگه، خان بی بی، تلگزی و غیره سکونت دارند، اما مورد توجه مسئولان قرار نمی گیرند.

رئیس شورای شوگه خاش ادامه داد: فرزندان ما مدرسه ندارند و چون مشکلات آموزش و پرورش را می‌دانیم، چشم انتظار نگاه پر از مهر خیران برای ساخت مدرسه و اختصاص میز و صندلی و تجهیزات آموزشی دیگر هستیم.

وی اظهار کرد: بر اثر خشکسالی‌های حدود سه دهه اخیر و وقوع بارش‌های سیل آسای پارسال و سالهای گذشته بسیاری از سرمایه های مردم در حوزه های کشاورزی و دامداری نابود شده و در مبحث ساخت مسکن با شرایط دشوار اقتصادی و مشکلات فراوانی مواجه اند و از طرفی منابع طبیعی عرصه را بر زندگی مردم تنگ کرده و سالهاست در این اداره و ارگانهای دیگر شاهد ایجاد مشکل برای مردم  نیازمند خدمت هستیم.

وی گفت: اگردستگاههای ناظر و قوه قضاییه و سازمان بازرسی و دستگاههای امنیتی و انتظامی به مبحث تصرف اراضی ملی ورود پیدا کنند، به این یقین می رسند که ساکنان یک یا چند روستا که برای خودشان چند کپر ساخته و در سیاه چادر زندگی می کنند و شغل شان مال داری است، متصرف اراضی نیستند و در حقیقت متصرفان اراضی همان افرادی اند که با پرداخت رشوه و پهن کردن سفره برای برخی زمین های چند صد هکتاری را متصرف شده اند و در حقیقت قانون شکنان همان ها هستند نه این مردم غریب و تنها که در فضای ۲۰ و ۳۰ متری زندگی می کنند و صد البته بهترین محافظان منابع طبیعی هم هستند.

میربلوچ زهی تاکید کرد: امیدوارم در سال پایانی عمر دولت شاهد اجرای عدالت در منطقه خاش باشیم و دستگاه های امدادرسان مانند هلال احمر و کمیته امداد و بهزیستی و خیران نیز همه نگاه خود را به رفع مشکلات محرومان ساکن در روستاهای شوگه و خان بی بی و تلگزی و کروجی و غیره سوق بدهند تا دیگر این تشنه لبان غم تهیه نان را نداشته باشند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ مهر ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 99070805877
  • خبرنگار :