علی رحمانی با بیان اینکه جمعیت روستاهای استان ۶۱۰ هزار نفر است، اظهار کرد: با توجه به توسعه عمرانی، اشتغال زایی، تسهیلات و حمایت های دولت در هفت سال گذشته، افزایش ۱۲ درصدی جمعیت روستایی استان که در گذشته به دلیل تبدیل روستا به شهر و بی توجهی به این بخشها کاهش یافته، جبران میشود.
وی با بیان اینکه توسعه روستایی به کاهش مهاجرت و افزایش ایجاد اشتغال و میل به زندگی در روستا منجر شده است، اظهار کرد: مهاجرت معکوس و کاهش مهاجرت از روستا به شهر از دستاوردهای دولت تدبیر و امید است که افزایش ضریب امنیت اجتماعی و کاهش حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی رهاورد تلاش مسئولان است.
رحمانی گفت: نباید افزایش شهرنشینی عادی و ساده شود زیرا حرکت مردم روستاها به شهر باعث بروز مشکلات زیادی از جمله تغییر فرهنگ و ماهیتهای زندگی بر پایه معیارهای ایرانی و اسلامی خواهد شد و با افزایش شهرنشینی آسیبهای زیادی مثل کاهش امنیت اجتماعی و افزایش ناهنجاریها به کشور وارد میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری، افزایش ۴۰ درصدی بودجه دهیاریهای استان، اختصاص ۹۰۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به روستاهای استان برای اشتغالزایی، کاهش هزینههای جاری دهیاریها و اختصاص این بودجه به توسعه عمرانی، ارائه وام های ارزان قیمت و زمین برای احداث مسکن و بهینه سازی مبلمان روستاها را از جمله اقدامات انجام شده برای رونق زندگی در این مناطق برشمرد.
وی وجود هوای سالم و مساعد در روستاها را از مولفه های جذب به زندگی در این مناطق دانست و گفت: آرامش روانی حاکم در روستا در گرایش به زندگی در این مناطق موثر بوده و بر اساس افکارسنجی، مردم به دلیل وجود بهداشت روانی و سلامت هوا، زندگی در بخش را بر زندگی شهری ترجیح دادهاند.
رحمانی یادآور شد: آداب و رسوم ساده، اصیل و بدون تجمل گرایی در روستا از شاخص های مهم برای امید به زندگی و افزایش کیفیت زندگی در این مناطق است.
بر اساس آمار موجود در سال ۱۳۵۷ و در اوایل انقلاب اسلامی ۷۰ درصد از جمعیت ایران در روستاها سکونت داشتند اما هم اکنون ۲۶ درصد از جمعیت کشور معادل ۲۰ میلیون ایرانی در روستاها زندگی میکنند.
استان اصفهان با پنج میلیون و ۱۲۰ هزار نفر جمعیت دارای بیش از یکهزار و ۷۰۰ روستا و آبادی با جمعیت افزون بر ۶۱۰ هزار نفر است که ۹۳۵ روستای اصفهان بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارد که روستاهای این استان دارای ظرفیتهای گردشگری، صنعتی، کشاورزی و فرهنگی هستند.
انتهای پیام