محمد افکار در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یک هفته قبل مردم به معاونت غذا و دارو و بازرسی دانشکده علوم پزشکی تربتجام اطلاع دادند که سه تبعه افغانستانی در سطح شهرستان به داروخانهها مراجعه و اقدام به خرید دارو به صورت تعداد زیاد و حجمی میکنند و سپس اقلام خریداری شده را به افغانستان میبرند.
وی بیان کرد: هماهنگیهای لازم انجام شد و همراه با معاونت غذا و دارو بازرسی دانشکده علوم پزشکی، متخلفان هنگام خرید ۱۳ وکیوم کپسول سفالکسین به ارزش ۲۱ میلیون تومان در محل یک داروخانه دستگیر شدند. همه مدل دارو اعم از سرماخوردگی تا سایر داروها را این افراد خریداری میکردند.
طبق قوانین و تذکرات قبلی که به داروخانه داده شده بود، این واحد پلمب شد
رئیس دانشکده علوم پزشکی تربتجام افزود: ۲۲ میلیون تومان شیر خشک هم در انبار داروخانه آماده شده بود تا در خرید دیگری به این افراد فروخته شود. داروخانهها صرفا مجاز به فروش دارو به صورت نسخه هستند و طبق قوانین و تذکرات قبلی که به داروخانه داده شده بود، این واحد نیز پلمب شد.
افکار درباره افراد بازداشت شده، خاطرنشان کرد: کسانی که بازداشت شدند افراد رابط با سه تبعه افغانی بودند که در فروش داروها همکاری میکردند و این پرونده کماکان در حال پیگیری است. به دلیل این که داروها در ایران نسبت به برخی کشورها ارزانتر است، افراد زالو صفت و خیانتکار چنین سودجوییهایی را انجام میدهند؛ البته در راستای وظایف پدافند غیر عامل، احتمال این که افراد نیتهای خرابکارانه و قصد کمیاب کردن داروها را داشته باشند هم مطرح است و بر همین اساس پرونده در اختیار مقامات اطلاعاتی و امنیتی قرار دارد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی تربتجام با اشاره به کمبود شیر خشک در سال گذشته، بیان کرد: علت کمیاب شدن شیر خشک در سال گذشته نیز همین موضوع بود، افرادی اقدام به خرید گسترده و خارج کردن شیرخشکها از مرز دوغارون تایباد کرده بودند که هنگام خروج از مرز دستگیر شدند. به همین دلیل امسال خریدهایی با حجم کمتر نسبت به سال گذشته انجام میدهند، سفارشهایی در محدوده قیمتی ۲۰ میلیون تومان.
وی متذکر شد: در حوزه سلامت دارویی با توجه به کمبودهایی که وجود دارد در شرایط بحرانی هستیم و شیوع ویروس کرونا هم این بحران را مضاعف کرده است؛ در هنگام کمبودها دسترسیِ مردمِ مناطق مرزی به دارو سختتر میشود و قیمتها نیز افزایش مییابد.
افکار از مردم تقاضا کرد: هموطنان ما میتوانند هر نوع عملی که باعث اخلال در امنیت حوزه سلامت مانند ارائه دارو تقلبی، فروشهای مشکوک یا حتی عدم خدمت رسانی خوب را مشاهده کردند به سامانه تلفنی ۱۹۰ اعلام کنند تا همکاران ما بررسی نمایند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی تربتجام خطاب به داروخانهها نیز گفت: از تمام نهادهایی که در این پرونده به دانشکده علوم پزشکی کمک کردند تشکر میکنیم، داروسازان در این مدت شیوع ویروس کرونا همراهی بسیاری با علوم پزشکی داشتهاند که قدردان آنها نیز هستیم، اما خواهشمندیم دقت بیشتری داشته باشند و چنین موارد مشکوکی را که افراد اقدام به خرید حجمی دارو، ماسک، لوازم پزشکی و... میکنند، به معاونت غذا و دارو یا سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.
انتهای پیام