"الله دادمحمدی" شامگاه شنبه ۱۸ مردادماه در جمع خبرنگاران درباره پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا گفت: حجم تسهیلات اختصاص یافته به استان کرمان ۱۱۴۰ میلیارد تومان است که رقم قابل قبولی است که تاکنون ۲۳۳ میلیارد تومان به بانک های استان معرفی شده است که ۲۳ میلیارد تومان پرداختی سیستم بانکی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه مشکلی از بابت پرداخت تسهیلات نداریم اظهار کرد: جلسات متعددی در سطح استان با حضور شخص استاندار کرمان و مدیران دستگاه های اجرایی برگزار و مقرر شده است حداکثر استفاده از این فرصت را بعمل آوریم.
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان با تاکید بر اینکه تسهیل گری در بحث پرداخت تسهیلات در دستورالعمل ها دیده شده است اظهار کرد: برای این نوع تسهیلات تا سقف ۱۶ میلیون نیازی به ارائه ضامن نیست و صرفا فرد می تواند با ارائه سفته و یا چک با تشخیص بانک به صورت ضمه ای تسهیلات را دریافت کند.
وی با اشاره به اینکه برای تسهیلات ۱۶ تا ۴۸ میلیون یک ضامن، برای تسهیلات ۴۸ تا ۱۶۰ میلیون تومان ۲ ضامن و تا ۲۰۰ میلیون ۳ ضامن باید به بانک معرفی شود افزود: اگر کسی احیانا به شعبه ای مراجعه کرده و به غیر از این موارد، بانک ها درخواست دیگری داشته باشند ( که قطعا اینگونه نخواهد بود) می توانند به دبیرخانه بانک های استان اعلام کرده و با بانک های خاطی برخورد خواهیم کرد.
دادمحمدی با اشاره به اینکه حساسیت و شرایط خاصی در کشور حاکم است و باید در کنار اصناف آسیب دیده باشیم اظهار کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در استان روند پرداخت تسهیلات به سمت مسیر مطلوبی جلو می رود.
وی با اشاره به اینکه درک می کنیم که حجم خسارات وارده ناشی از شیوع ویروس کرونا بسیار بالاتر از رقمی است که دولت به عنوان تسهیلات به افراد آسیب دیده از شیوع این ویروس ارائه می کند اظهار کرد: باید بپذیریم کشور در شرایط خاص و سخت اقتصادی بوده و متناسب با ملاحظات خاص کشور این تصمیم گرفته است.
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان در بخشی دیگری از صحبت های خود درباره بخشنامه تعویق سه ماهه اقساط به دلیل شیوع ویروس کرونا نیز گفت: ۱۵ اسفندماه سال ۹۸ بخشنامه تعویق سه ماهه اقساط ابلاغ شد که چند مصوبه در این خصوص داشته ایم.
وی افزود: یکی از این مصوبات درمورد تسهیلات قرض الحسنه بوده که مقرر شده است اقساط سه ماهه این نوع تسهیلات به پایان دوره بازپرداخت منتقل شود که در این راستا موردی در استان کرمان وجود ندشته که اقساط سه ماهه را به پایان دوره بازپرداخت منتقل نکرده باشند.
دادمحمدی به مصوبه بانک مرکزی در خصوص تعویق تسهیلات کسب و کارهای آسیب دیده نیز اشاره کرد و گفت: اقساط این نوع تسهیلات برای ماه های اسفند، فرودین و ار یبشهت ماه را بانک ها در ماه های بعدی مطالبه خواهند کرد.
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان با تاکید بر اینکه هر نوع سررسیدی شامل این مصوبه نبوده و تنها تسهیلات قرض الحسنه و کسب و کارهای اسیب دیده از کرونا شامل این بخشنامه ها خواهند بود افزود: خوشبختانه بانکهای استان با پیگیری های صورت گرفته دو سه ماه پرداخت معوقات این تسهیلات را به عقب انداخته اند و حتی در برخی از بانکها، پرداخت اقساط را به ماه های بعدی و پایانی موکول کرده اند.
وی با اشاره به اینکه اقساط سر رسیده شده مشمول این دستورالعمل نخواهند بود افزود: اگر تا قبل از اول بهمن ماه شخصی تعهدات به دین خود را نسبت به تسهیلات از قبل گرفته شده، اجرا نکرده باشد مشمول این دستورالعمل ها نخواهد شد.
دادمحمدی با اشاره به برخی انتقادات صورت گرفته مبنی بر برداشت خودکار بانک ها از حساب افراد بابت اقساط در این مدت نیز گفت: اگر برداشتی نیز صورت گرفته باشد و فرد مشمول این مصوبات بوده، بانک موظف به برگشت پول است.
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان ادامه داد: در خیلی از تسهیلات، شخص در روز ابتدایی دریافت وام فرمی را پر کرده بوده که براساس آن بانک می توانسته در موعد مقرر پول قسط را از حساب شخص برداشت کند که برای جلوگیری از این اتفاق در این ایام، همکاران ما در سراسر شعب بانک های استان کرمان نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار رکورد سیستم بانکی را از تسهیلات قرض الحسنه که به درخواست متقاضی به صورت خودکار از حساب مشتری ها برداشته می شد، را حذف کردند.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات مربوط به کرونا طی دو قسط به حساب متقاضی واریز خواهد شد. اظهار کرد: در خصوص ضوابط اجرایی پرداخت تسهیلات در استان نمی توانیم کاری کنیم چون در سطح کلان تصمیم گیری شده است اما تمام تلاش ما بر اینکه بوده مساعدت خوبی داشته باشیم
دادمحمدی به میزان این تسهیلات اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ۲۰ درصد، قیمت تمام شده پول در استان کرمان است، به نظر می رسد این تسهیلات با سود ۱۲ درصد منطقی باشد.
انتهای پیام