سید مهدی تقوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به افزایش نرخ دلار درصدی از ریسک بازار سرمایه کم شده است چون ۸۰ درصد بازار بورس صادراتمحور است و سودآوری شرکتها به نرخ ارز بستگی دارد برای همین وقتی نرخ ارز بالا میرود تا حدودی به نفع بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: هرچه نرخ ارز بالاتر رود موتور محرکی برای صعود مجدد بورس میشود برای همین وقتی دلار افزایش قیمت پیدا میکند منتظر آن هستیم بورس رشد داشته باشد.
مدرس جهاددانشگاهی عنوان کرد: شاخص بورس به مرز ۲ میلیون واحد نزدیک شده است و به نظر میآید یک مقاومت روانی را تجربه میکند چون ریزش بزرگی را در بازار شاهد نیستیم و هر اتفاقی که میافتد بیشتر جنبه روانی و هیجان دارد و در بازار حکمرانی میکند.
وی بیان کرد: با توجه به دامنه نوسانات پنج درصدی و شاخص ۲ میلیون واحدی به طور معمول روزانه ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد شاخص میتواند تغییرات مثبت و یا منفی داشته باشد. تغییرات ۱۰۰۰ واحدی به تاریخ پیوسته است چون نوسانات شاخص بزرگتر است به همین دلیل ثبت ۲ میلیون واحد کار سختی به نظر نمیآید و این بازار با یک حمایت کوچک از سوی سهامداران میتواند ۲ میلیون واحد را رد کند.
تقوی افزود: اگر بخواهیم کلی بگوییم منفی شدن برخی از نمادها طی چند روز اخیر یک اصلاح کوچک و مقطعی است و شاید طی یکی دو هفته جمع و رشد مجدداً آغاز شود؛ در حال حاضر منفی شدن برخی نمادها در بازار فرصتی برای خرید سهمهای ارزنده بازار است.
وی خاطرنشان کرد: برای ریزش بورس باید روند صعودی بازار به پایان برسد و وارد یک رکود و فاز جدیدی از بازار شویم، هیچ کس هم نمیتواند زمان این ریزش را پیشبینی کند چون تا زمانی که ورود نقدینگی را در بازار داریم این ریزش به تاخیر میافتد. به خاطر ورود نقدینگیهای تازه نفس به بورس رشد شاخص ادامهدار شده و این امر به تأخیر میافتد، ریزش هر چقدر زودتر اتفاق بیفتد بهتر است چون بازار پتانسیل خود را تخلیه خواهد کرد.
این کارشناس تشریح کرد: سال ۹۷ حدود ۲۵۰ هزار کد بورسی فعال در کشور داشتیم امروز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار کد بورسی فعال داریم که در سالهای ۹۸،۹۷ و ۹۹ به بازار اضافه شدند و این حجم از سرمایه که توسط افراد حقیقی وارد بازار شده ریزش را به تأخیر میاندازد. شاید برخیها فکر کنند این ریزش مانند سال ۹۲ خواهد بود که ۲ سال بازار منفی باشد اما به نظر من مکانیسم بازار سرمایه ایران با آن سالها متفاوت شده و عمق بازار به شدت افزایش پیدا کرده است و با بازار هوشمندتری رو بهرو هستیم برای همین بعید میدانم تحت هیچ شرایطی به رکودهای سال ۹۲ بازگردیم، اما قطعاً اصلاح و ریزش ذات بازار است و زمانی که نرخ دلار روی یک عدد تثبیت شود شاهد ثبات خواهیم بود.
تقوی یادآور شد: بعد از انتخاب هر رئیس جمهور جدید در کشور بازار به مدت ۲ سال به تعادل میرسد شاید در انتهای سال ۹۹ و اوایل ۱۴۰۰ آهسته به آن تعادل برسیم.
این کارشناس بورس بیان کرد: افرادی که بعد از عید وارد بازار شدند شاید این چهار ماهی را که در ابتدای سال ۹۹ تجربه کردند را هیچ گاه تجربه نکنند و اینکه هر روز از خواب بیدار شوند و هر روز همه سهمها صف خرید باشد تکرار نشود، متأسفانه خیلی از سهامداران تازه وارد بد عادت شدهاند طوری که وقتی بازار منفی میشود میگویند چرا منفی شده است در حالی که منفی شدن ذات بازار سرمایه و عادی است.
انتهای پیام