به گزارش ایسنا، فاطمه شریفی، کارشناس روابط بینالملل در یادداشتی با عنوان " وقتی دنیا در برابر تروریسم سازمان یافته آمریکا میایستد" نوشت: رژیم آمریکا با به شهادت رساندن سردار سلیمانی، این اقدام کاملا تروریستی و غیرقانونی را دفاع از خود خواند و مدعی شد که به شهادت رساندن قاسم سلیمانی قانونی بوده، سخنی که در گزارش جدید سازمان ملل نادرست خوانده شد. اگنس کالامار گزارشگر ویژه حقوق بشر، قتل های هدفمند و فراقضایی سازمان ملل متحد در این باره تصریح کرد: «این قتل توجیهی نداشته است و آمریکا نتوانسته مدارک و شواهدی نشان دهد که از خطر فوری قاسم سلیمانی برای شهروندان آمریکایی حکایت و در نتیجه ترور کاروان خودروهای حامل او را توجیه کند. قاسم سلیمانی مدیر استراتژیک ایران در عراق و سوریه بود، اما فقدان تهدید فوری از سوی او علیه جان کسی، موجب می شود که اقدام آمریکا غیر قانونی محسوب شود.»
همچنین در گزارش اَگنس کالامار قتل هدفمند سردار قاسم سلیمانی نخستین موردی خوانده شده که طی آن دولت یک کشور با استناد به حق دفاع از خود، کشتن مقام دولتی یک کشور دیگر، در خاک کشوری ثالث را واجد وجاهت قانونی میخواند. وی همچنین ترور شهید قاسم سلیمانی را محکوم کرد و اقدام آمریکا را مغایر با موازین منشور سازمان ملل و غیر قابل توجیه دانست. نمایندگان کشورهای افغانستان، کوبا، ونزوئلا، سوریه، استرالیا، عراق، لیبی، چین و روسیه نیز حمله تروریستی آمریکا به سردار سلیمانی را محکوم کردند.
با انتشار گزارش اگنس کالامار، آمریکا واکنش نشان داد و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در پیامی توییتری با رد کردن این گزارش مدعی شد که ایالات متحده در مورد بستر قانونی این حمله در حقوق بینالملل با شفافیت عمل کرده و همواره به منظور حفاظت از آمریکا دست به اقدام خواهد زد.
در مقابل گزارشگر سازمان ملل متحد تصریح کرد: «حمله کردن به کسانی که پیغامی می آورند، خیلی آسانتر از حمله به خود پیغام است. در ارتباط با اینکه آقای پمپئو و وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که حرف ها و گزارش های من پایه و اساسی ندارد، باید بگویم گزارش من بر پایه حقوق بین الملل و بر اساس اطلاعاتی است که در اختیار ما قرار گرفته است، اما در همین راستا ایالات متحده هم نتوانسته ادله قابل قبولی ارائه کند که به موجب آنها نشان دهد که قاسم سلیمانی، یک تهدید قریب الوقوع را متوجه آمریکا میکند و بنابراین من کسی نیستم که قانون را می سازم، می نویسم و یا حتی منشور سازمان ملل متحد را نوشته است. بلکه مستندات حقوقی است که سال ها پیش نگارش شده و با شفایت کامل در این باره سخن می گوید. اما بحث این است که طبق حقوق بین الملل شما نمی توانید با توجیه دفاع از خود به فردی حمله کنید، بنابراین گفتگوی مضحکی است و نمی توان برای انتقام گیری از زور استفاده کنید. ان وقت پیامد ناگوار دارد، چرا که اگر چنین باشد هر کشوری در جهان می تواند دلخوری ها یا شکایت های خود را از دولت های دیگر در قالب انتقام از افراد بروز دهد. این امر می تواند راه را به سوی جنگ های بی پایان باز کند. بسیاری من را به جانبداری از ایران متهم می کنند، در صورتیکه من از جانب ایران صحبت نمی کنم. من از جانب حقوق بشر صحبت می کنم.»
آمریکا با ترور وحشیانه، غیرقانونی و ظالمانه سردار سلیمانی حقوق بشر را طبق بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد با افتضاح ترین شکل ممکن نقض کرد و صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره انداخت. سرداری که مدافع حقوق بشر، کرامت انسانی در برابر سلطه گری اشغال و تروریسم داعش بود و در نهایت توسط بانیان اصلی گروه های تروریستی به طرز وحشیانه ای ترور شد. هیچ واقعیت، قانون و منطقی نمیتواند مستمسکی برای توجیه جنایت شنیع آمریکا باشد، چرا که سردار سلیمانی نماد یک ملت مستقل و تجسم روح مردم غیور، مقاوم و رشید بود و این ترور، روح و روان مردم ایران را جریحه دار کرد. اقدام تروریستی که تنها نمونه ای از کینه ورزی ایالات متحده علیه مردم ایران است که با کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ کلید خورد، در ۸ سال جنگ تحمیلی ایران با رژیم بعث به ادامه یافت و هم اکنون با تروریسم اقتصادی و فشار حداکثری علیه ایران به اوج خود رسیده است.
انتهای پیام