دویدن چه زمانی بلای جان می شود؟

صدمات دویدن معمولا وقتی اتفاق می افتد که بیش از حد به خودتان فشار آورید که ١٠ مورد آن مهم و نیازمند درمان است.

به گزارش ایسنا، با شیوع مجدد کرونا ویروس و همچنین در زمان خروج از قرنطینه، یکی از  بهترین فعالیت ها، دویدن است؛ دویدن را می توان به تنهایی و در جاهایی که تراکم جمعیت کمی دارد انجام داد و در عین حال هم ورزش و هم فاصله اجتماعی را رعایت کرد. با توجه به مدت نسبتا طولانی پرهیز از فعالیت های بیرون از منزل و کاهش قابل توجه آمادگی جسمانی (قلبی، عروقی، عضلانی، اسکلتی) و افزایش احتمالی وزن در مدت قرنطینه، باید بیشتر احتیاط کنید تا دچار آسیب یا عارضه ورزشی نشوید.  

اگر به بیماری شناخته شده قلبی، عروقی، دیابت، فشارخون یا آسم مبتلا هستید، در مورد شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید و برای پیشگیری از ۱۰ صدمه رایج عضلانی اسکلتی ناشی از دویدن، باید موارد متعددی را رعایت کنید. بر اساس مطلبی که از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته است آسیب های ناشی از دویدن به شرح ذیل است.

زانو

یک صدمه رایج بیش مصرفی است و معمولا وقتی اتفاق می افتد که کشکک زانو در موقعیت مناسب قرار نگرفته باشد. به مرور زمان، غضروف پشت کشکک دچار سایش می شود و ممکن است حوالی کشکک احساس درد کنید؛ به خصوص وقتی از پله بالا و پایین می روید یا وقتی حرکت اسکات انجام می دهید، یا زمانی که با زانوی خم شده برای مدت طولانی می نشینید.  

شکستگی تنشی
 
یک ترک کوچک در استخوان است که موجب درد و حس ناخوشی می شود و به طور تیپیک در ناحیه ساق و کف پای دوندگان بروز پیدا می کند و معمولا به علت ورزش شدید پیش از آمادگی بدنی کافی اتفاق می افتد. درد با فعالیت بدتر شده و  تنش مداوم روی استخوان موجب آسیب جدی تر می شود از سوی دیگر درد با استراحت بهبود می یابد.

درد جلوی ساق پا

درد در قسمت قدامی یا داخلی ساق پا در طول استخوان درشت نی است. این درد در مواقعی که به سرعت برنامه تمرینی خود را تغییر می دهید، شایع است و به طور مثال زمانی اتفاق می افتد که طولانی تر می دوید یا تعداد روزهای دویدن را افزایش می دهید. باید توجه داشته باشید که درمان این درد شامل استراحت، ورزش های کششی و بازگشت آهسته به ورزش پس از چند هفته پروسه ترمیم است.

تاندینوپاتی آشیل

آشیل، تاندون بزرگی است که عضلات پشت ساق پا را به پاشنه متصل می کند. التهاب تاندون آشیل موجب درد و سفتی در ناحیه تاندون می شود، به خصوص صبح ها با فعالیت این اتفاق بیشتر رخ می دهد ی معمولا به علت فشار مکرر روی تاندون اتفاق می افتد. افزایش بیش از اندازه زمان دویدن می تواند موجب این مسئله شود و سفتی عضلات پشت ساق پا هم یکی از عوامل است و درمان آن با استراحت، سرد کردن، کشش عضلات پشت ساق پا کشیدگی عضله حاصل  می شود.

پارگی عضله 

پارگی کوچک در عضله یا اصطلاحا استرین عضله است و معمولا به علت کشش بیش از اندازه یک عضله ایجاد می شود. با کشش بیش از اندازه عضله، ممکن است هنگام پارگی آن را احساس کنید. کشیدگی عضله به شکل شایعی عضلات همسترینگ، چهارسر رانی، عضلات پشت ساق پا و کشاله ران را درگیر می کند و بهترین راه حل برای درمان آن شامل استراحت، سردکردن، فشار و بالانگه داشتن عضو است.  

پیچ خوردگی مچ پا

این آسیب کشش یا پارگی ناگهانی رباط های حول مفصل مچ پا را شامل می شود. معمولا وقتی اتفاق می افتد که پا به سمت داخل پیچیده می شود، اما پیچ خوردگی ها معمولا با استراحت، سرما، فشار و بالابردن عضو آسیب دیده بهتر می شوند.  

فاسئیت کف پایی

التهاب فاسیای کف پایی را فاسئیت کف پایی می گویند و نوار ضخیمی از بافت در کف پا است که از مچ پا تا انگشتان امتداد دارد.  افرادی که دچار سفتی عضلات پشت ساق پا هستند یا قوس کف پایی تشدید شده دارند بیشتر مستعد فاسئیت پلانتارند، اگرچه فاسئیت پلانتار با فعالیت زیاد ارتباط دارد اما ممکن است علائم بدون هیچ علت واضحی شروع شود و درمان آن از طریق کشش عضلات خلف ساق، استراحت، سرمادرمانی پاشنه پا و  پوشیدن کفش مناسب در همه وقت (حتی در خانه) اتفاقی می افتد.

نشانگان نوار ایلیوتیبیال

این سندروم در قسمت بیرونی زانو ایجاد می شود. نوار ایلیوتیبیال، رباطی است که در موازات بیرونی ران از بالای هیپ تا بیرون زانو امتداد می یابد. سندروم نوار ایلیوتیبیال وقتی ایجاد می شود که این رباط ضخیم شده و روی زانو اصطکاک و به دنبال آن التهاب ایجاد کند و درمان آن شامل کم کردن ورزش، گرما و کشش پیش از ورزش و نیز سرما بعد از ورزش است.

تاول

کیسه های پرشده از مایع در سطح پوست هستند و به علت اصطکاک بین کفش، جوراب و پوست ایجاد می شوند.  برای پیشگیری از تاول، کفش های جدید را تدریجی استفاده کنید، جوراب دولایه بپوشید و روی نواحی در معرض تاول، وازلین بمالید.

آسیب های وابسته به دما و نور خورشید 

این آسیب ها شامل آفتاب سوختگی، خستگی گرمایی، گرمازدگی، سرمازدگی و افت درجه حرارت بدن می شود و می توانید با پوشش مناسب، هیدراتاسیون کافی بدن و استفاده از ضدآفتاب از این موارد پیشگیری کنید.  

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ تیر ۱۳۹۹ / ۰۴:۳۵
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 99042317448
  • خبرنگار : 71469