حجت الاسلام پرویز بخشیپور، امروز سه شنبه 17 تیر به رسانههای گروهی اعلام کرد: طی سیاست جدید سازمان اوقاف و امورخیریه به دنبال توسعه تولید در موقوفات و بقاع متبرکه هستیم تا علاوه بر انجام وظایفی همچون ترویج و تبلیغ فرهنگ و معارف اسلام و اهل بیت(ع)، اطعام، عزاداری، کمک به دارو و درمان نیازمندان، بتوانیم ظرفیت وقف را در راستای خدمت به مردم و همچنین رونق تولید به کارگیری کنیم.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به راهاندازی نیروگاههای خورشیدی در موقوفات و بقاع متبرکه، خاطرنشان کرد: به منظور بهرهوری از موقوفات و فضای بقاع متبرکه نصب ۲۲ نیروگاه خورشیدی در استان برنامهریزی شده که از این تعداد تاکنون ۱۲ مورد به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی افزود: ۱۲ نیروگاه سهم بقاع متبرکه و ۱۰ نیروگاه در موقوفات است که تاکنون ۱۲ مورد به بهرهبرداری رسیده و مابقی در حال نصب تجهیزات یا عقد قرارداد است.
بخشیپور یادآور شد: از این تعداد هشت نیروگاه خورشیدی در شهرستان بشرویه، چهار نیروگاه در شهرستان بیرجند، چهار نیروگاه در شهرستان نهبندان، سه نیروگاه در سربیشه، دو نیروگاه در خوسف و یک نیروگاه در شهرستان فردوس پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه فاصله هر نیروگاه تا خطوط انتقال برق کمتر از ۱۰۰ کیلومتر است، گفت: ظرفیت هر نیروگاه بین پنج تا ۵۰ کیلووات ساعت متغیر بوده و مجموع ظرفیت تولید ۲۲ نیروگاه ۳۱۰ کیلووات ساعت است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی یادآور شد: این نیروگاهها در ماه ۷۸ هزار کیلووات ساعت انرژی برق تولید میکنند.
بخشی پور ادامه داد: هزینه احداث هر نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی ۶۰۰ میلیون ریال است که این هزینه در چهار سال بازگشت سرمایه دارد.
وی، راهاندازی نیروگاههای خورشیدی را یکی از راههای درآمد پایدار برای بقاع متبرکه و موقوفات و همچنین توسعه تولید عنوان کرد و گفت: ۹۶ بقعه متبرکه در خراسان جنوبی وجود دارد که بیشتر این بقاع نیازمند درآمد پایدار برای اداره و هزینههای جاری هستند که در کنار درآمدزایی به تولید انرژی پاک و حفظ محیط زیست نیز کمک خواهد شد.
انتهای پیام