صدیقه ربیعی در دوره آموزشی طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار که امروز ۱۶ تیر به همت جهاددانشگاهی در سالن جلسات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: این طرح برای اولین بار در استان قزوین اجرایی میشود و در سالهای گذشته در دیگر استانها بهصورت پایلوت اجرا شده است.
وی گفت: در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار، تعدادی از زنان را در اولویت قرار دادیم تا توسط پیشرانها و پتانسیل موجود در استان به اشتغال و اقتصاد پایدار دست یابند.
ربیعی بیان کرد: مشارکت زنان یکی از فاکتورهای توسعهیافتگی است که این مشارکت شامل مشارکت اجتماعی و اقتصادی میشود؛ سهم اشتغال زنان نسبت به مردان بسیار پایین است و این در حالی است که اغلب ورودیهای دانشگاهی را بانوان تشکیل میدهند ولی سهم اشتغال آنان بسیار پایین است.
وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم مشارکت اقتصادی زنان متناسب با مشارکت اجتماعی آنان باشد تا بتوانیم اشتغال پایدار را برای این بخش از جمعیت فراهم کنیم؛ ایجاد اشتغال پایدار مستلزم همراهی زنان و مدیران است بر همین اساس مسئولان باید با آموزش و ارائه تسهیلات، بستر لازم برای تحقق این امر را فراهم کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: در عرصه اقتصادی باید به سمت کارهای گروهی رفته و همافزایی داشته باشیم و این امر زمانی محقق میشود که نگرش ما نسبت به کار متفاوت باشد و در صورت پرهیز از کارهای فردی قطعاً خروجی بهتری را شاهد خواهیم بود. باید در حوزه کسبوکار نگرش خود را نسبت به گذشته تغییر دهیم و امیدواریم نتیجه مطلوب را دریافت کنیم.
وی گفت: امروزه نگرش به کار نسبت به گذشته تغییر کرده است؛ در گذشته افراد بدون آگاهی و دانش اولیه وارد کسبوکار میشدند ولی امروز عرصه رقابتی ایجاب میکند به دنبال کارهای متفکرانه حرکت کنیم چون این حوزه از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین اظهار کرد: فعالیتهای اقتصادی و تولیدی مستلزم توجه نگاه ویژه و خاص هستند و اگر دنبال خروجی و نتیجه مثبت هستیم باید برنامهریزی کنیم و این امر نیازمند کار، تلاش، خلاقیت و نوآوری است.
وی خاطرنشان کرد: با بررسی نمونههای موفق کسبوکارها مشاهده میکنیم که صاحبان آن از خلاقیت و نوآوری بهره بردند؛ باید به این باور برسیم که از خلاقیت بهره ببریم و نگاه نو داشته باشیم تا به اشتغال پایدار دستیابیم.
ربیعی گفت: شرکتکنندگان در طرح مشاغل خانگی به ۲ دسته پیشرانها و افراد مرتبط با پیشرانها تقسیم میشوند. برای پیشرانها دورههای تخصصی برگزار میشود چون موفقیت آنان موفقیت اعضای دیگر گروه را رقم خواهد زد. پیشرانها زنجیره تجاریسازی را تکمیل میکنند و موفقیت آنان مسیر را برای گروههای بعدی هموار خواهد کرد.
فروش محصولات یکی از مشکلات کسبوکارهای خانگی است
فرشاد پیله چی، رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین، نیز اظهار کرد: یک سال از اجرای این طرح در استان میگذرد و قرار است دورههای آموزشی را برای زنان سرپرست خانوار در گروه علاقهمندان به راهاندازی کسبوکار خانگی و پیشرانها برگزار کنیم. در این طرح مشاهده کردیم برخی از زنان سرپرست خانوار علاقهای به حضور در دوره آموزشی از خود نشان ندادند که این رفتار باید واکاوی و بررسی شود.
رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین عنوان کرد: از بین ۵۳۸ بانوی سرپرست خانوار شناسایی شده ۱۲۱ نفر برای حضور در نخستین دوره انتخاب و پیشرانهای ملی و استانی درنظر گرفته شدند تا این بانوان سرپرست خانوار آموزش دیده و برای حضور در کسبوکارهای خانگی توانمند شوند؛ با شناسایی جامعه هدف، راستی آزمایی، ارزیابی و مشاوره انجام شد و پس از غربالگری دورههای آموزشی را آغاز کردیم.
وی در ادامه با اشاره به لزوم حل مشکلات کسب و کارهای خانگی زنان سرپرست خانوار بیان کرد: فروش محصولات تولیدی یکی از مشکلات کسبوکارهای خانگی است که امیدواریم با تکمیل زنجیره مشاغل خانگی این موضوع نیز مرتفع شود.
رئیس جهاددانشگاهی قزوین گفت: بر اساس سند آمایش علم و فناوری، حوزه صنعت، کشاورزی و خدمات ازجمله مزیتهای قزوین محسوب میشود و اگر در این بخشها ورود پیدا کنیم قطعاً موفق خواهیم بود.
انتهای پیام