راهکاری که قرآن برای کاهش فشار روانی کرونا می‌دهد

رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی گفت: در شرایط کنونی و با وجود شیوع بیماری کرونا بیشترین آسیب به جامعه مربوط به فشارهای روانی و استرس است که این امر با یاد خدا و توسل به قرآن کاهش می‌یابد.

حجت‌الاسلام مهدی عباسی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شرایط کنونی دنیا، شرایط خاصی است و اکنون دنیا باید زندگی در کنار کرونا را تجربه کند؛ ضمن اینکه امکان رفع شدن این ویروس منحوس به زودی وجود ندارد و حتما باید زندگی با وجود کرونا در جریان باشد.

وی ادامه داد:کرونا شرایط بسیار خوبی را برای مردم به وجود آورد تا مردم قدر بسیاری از داشته‌های خود را بدانند و متوجه بسیاری از نعمت‌ها و رفاهی که داشته‌اند، شوند.

رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی بیان کرد: در شرایط کنونی و با وجود شیوع بیماری کرونا بیشترین آسیب به جامعه مربوط به فشارهای روانی و استرس است؛ یعنی اگر که مردم در این دوران از نظر زندگی در تنگنا به سر می‌برند به جهت تاثیر شیوع کرونا و فشار روانی موجود و ایجاد استرس در افراد است.

عباسی ادامه داد: جامعه در ادوار گذشته بیماری‌های عمومی بسیاری را تجربه کرده، اما به جهت اینکه بار روانی و استرس موجود در بین افراد در این حد نبوده شرایط برای زندگی مهیاتر بوده است.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات ویژه‌ای که در این ایام باید همه آن را انجام دهند تا شرایط به حالت قبل از کرونا برگردد، پرهیز از هرگونه استرس و فشار روانی در فضای خانواده است، اظهار کرد: در شرایط کرونا اقدامات بهداشتی در بین انسان‌ها نهادینه شده و مردم به آن عادت کردند، اما چون دچار مشکلات روحی و روانی شده‌اند و این مشکلات به فضای خانواده سرایت پیدا کرده؛ شرایط را برای زندگی سخت کرده است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در زندگی همراه با کرونا باید از بروز استرس پرهیز کرد، افزود: افراد باید از تمرکز بیش از حد بر اخبار و رصد لحظه‌ای اخبار مربوط به کرونا پرهیز کنند تا دچار استرس نشوند؛ گاهی همین پییگیری‌های لحظه‌ای باعث ایجاد استرس می‌شود.

عباسی ادامه داد: شما تصور کنید که هر لحظه در جریان تعداد مبتلاشدگان به این ویروس و آمار فوتی‌ها قرار بگیرید یقیناً  همزادپنداری که به وجود می‌آید و این فکر که اگر دچار این ویروس شویم چه مشکلاتی به وجود می‌آید و خانواده دچار چه تنش‌هایی می‌شود، به تنهایی برای به وجود آمدن استرس بیش از حد و بار روانی ناخوشایند کافی است.

وی بیان کرد: تغذیه مناسب یکی از راه‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری بوده و یقیناً از حیث پزشکی برای عدم ابتلا به این ویروس در کنار رعایت قواعد بهداشتی، تغذیه مناسب نقش بسزایی خواهد داشت؛ ضمن اینکه رعایت قواعد بهداشتی در صدر قرار دارد و اگر که به هر میزان استرس کاهش پیدا کند و تغذیه مناسب باشد، اما مباحث بهداشتی رعایت نشود باز هم مشکل‌ساز خواهد شد.

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: مسئله بعدی افزایش تحرک در بین خانواده است؛ انسان اگر برای تحرک بیشتر برنامه داشته باشد یقیناً با توجه به دستورات پزشکی خطر به ابتلا را کاهش خواهد داد، بنابراین چه خوب است که علاوه بر برنامه شخصی برای ایجاد تحرک بیشتر برای خانواده نیز برنامه داشته باشیم و با ورزش‌های سبک که در فضای منزل نیز امکان‌پذیر است، همین نشاط را به زندگی و خانواده برگردانیم چراکه تحرک، ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.

عباسی ادامه داد: پرهیز از استرس و فشار روانی قطعاً تاثیرگذار خواهد بود، بنابراین این مسئله که انسان در فضایی قرار بگیرد که موجب آرامش فردی و خانوادگی باشد، بسیار مهم است.

وی افزود: در این بین از بحث معنویات و ارتباط با خداوند نباید غافل شد؛ قطعاً ایجاد معنویات در زندگی و ارتباط با خداوند، آرامش قلبی برای انسان به وجود می‌آورد و در احادیث و روایات بسیار زیاد تاکید شده آرامش حقیقی در تمسک به معنویات و ارتباط با خداوند است.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: قرآن به عنوان کامل‌ترین دستورالعمل زندگی انسان در تمامی حوزه‌های زندگی راهکارهای مطمئن دارد و یکی از مواردی که قرآن برای آن برنامه دارد و از نگاه دین و مذهب بسیار مهم و حیاتی است، آرامش است.

عباسی ادامه داد: انسان در در کنار این آرامش می‌تواند به درجات بالایی از معنویت زندگی سالم و حتی مفید بودن در جامعه برسد؛ ضمن اینکه با اعتقاد قلبی به معجزه بودن قرآن کریم یقیناً دستورات قرآن نیز به واقع ختم می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از مواردی که قرآن آن را باعث آرامش و کاهش استرس می‌داند، ایمان است و آن به این معناست که انسان به وجود خداوند و دستورات او برای رسیدن به تعالی و قرب الهی، باور قلبی داشته باشد.

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: خداوند در سوره مبارکه فتح آیه ۴ می‌فرماید: " هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ السَّکِینَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لِیَزْدَادُوا إِیمَانًا مَعَ إِیمَانِهِمْ ۗ وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ؛ وَکَانَ اللَّهُ عَلِیمًا حَکِیمًا؛ اوست خدایی که سکینت و وقار بر دل‌های مؤمنان آورد تا بر یقین و ایمانشان بیفزاید، و سپاه قوای آسمانها و زمین همه لشکر خداست و خدا دانا و به حکمت نظام آفرینش آگاه است".

عباسی با بیان اینکه یقینا اگر بحث آرامش مسئله مهمی نبود، خداوند در کتابی مانند قرآن که دستورات کامل زندگی بشری را در آن قرار داده، به آن اشاره نمی‌کرد، خاطرنشان کرد: باید به این مسئله اعتقاد قلبی داشته باشیم که اگر ایمان به خداوند وجود داشته باشد و انسان معتقد به خداوند بوده و به این مسئله باور قلبی داشته باشد این امر باعث آرامش وجودی می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ تیر ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99041409797
  • خبرنگار :