خبرگزاری ایسنا در نظر داشت طی گزارشی موضع تکتک اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان را نسبت به ساخت هتلی در کوچه ارفعی چهارباغ به اطلاع عموم مخاطبان برساند و ازاینرو پیامی را بهتمامی اعضای شورای شهر ارسال کرد و از آنها خواست که نظر خود را دراینباره به ایسنا اعلام کنند. یکم تیرماه اما به ایسنا اعلام شد که رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان پس از برگزاری جلسهای با اعضای شورا و همچنین احمد حسینی نیا، معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با خبرگزاری ایسنا دربارۀ این موضوع گفتگو خواهد کرد.
آنچه در ادامه میخوانید، مشروح توضیحات علیرضا نصر اصفهانی و متضمن موضع اعضای شورای شهر اصفهان نسبت به ساخت هتل در کوچه ارفعی چهارباغ است؛ هتلی که محمد بنائیان، معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در تاریخ ۲۹ اردیبهشتماه سال ۱۳۹۹ طی گفتگویی ساخت آن را در حریم چهارباغ عباسی خلاف ضوابط و مقررات قانونی دانسته، فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان ۱۰ خردادماه در مصاحبهای اعلام کرده بخشهایی از این هتل در حال احداث که از سمت شیخ بهایی قابلرؤیت است باید تعدیل شود و مصطفی پور علی، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی و فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی نیز ۱۴ خردادماه سال جاری، درست چند روز پس از بازدید حضوری از این پروژه، ساختِ هتل کوچه ارفعی را بر اساس ضوابط حریم محور فرهنگی - تاریخی اصفهان یک تخلف محرز دانسته است.
علیرضا نصر اصفهانی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان دراینباره به ایسنا گفت: این پروژه از زمانی که بحث آن مطرح بوده تا به امروز، مصوبات لازم را در فرایند طی شده دریافت کرده است.
وی با اشاره به اینکه ساخت این هتل بر اساس مصوبه کمیسیون ماده پنج بوده، ادامه داد: در تاریخ سوم آبان ماه سال ۱۳۹۴ موضوع تغییر کاربری این محل از گسترۀ ویژه به گردشگری، پذیرایی، تفریحی و نهایتاً احداث هتل در کمیسیون ماده پنج مطرح و تصویبشده است.
رئیس شورای شهر اصفهان تصریح کرد: مقدمه هر اقدامی این است که یک کاربری برای آن تعریف شود و سپس در چارچوب آن کاربری، کاری شکل بگیرد. در سال ۱۳۹۴ حکم به تغییر کاربری این محل دادهشده و مکاتبهای نیز در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۸ بین مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان و مهین شکرانی، مدیر شهرداری منطقه یک اصفهان انجامشده که در آن بلامانع بودن احداث این هتل مطابق با ضوابط و مقررات اعلامشده بوده.
وی افزود: متعاقب آن در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ نامهای از سوی مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان به مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان اصفهان فرستادهشده که جهت اعلام کد منطقه و بررسی نقشههای معماری با نظر میراث فرهنگی بوده است.
علیرضا نصر خاطرنشان کرد: پاسخ این نامه در تاریخ ۵ شهریور ۱۳۹۸ از سوی مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان داده میشود و در آن فریدون اللهیاری ارتفاع هتل را مطابق با طرح تفصیلی حداقل سهطبقه و در صورت احداث هتل چهار طبقه روی پیلوت اعلام میکند. با ادامۀ این نامهنگاری در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۹۸ مدیر شهرداری منطقه یک اصفهان ارسال نقشههای ممهور به مهر سازمان میراث فرهنگی را انجام میدهد و نهایتاً از میراث درخواست میکند که آخرین تغییرات نقشههای معماری را ارسال کند.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در ادامه توضیح داد: در همین راستا مکاتبهای نیز از طریق مهین شکرانی، مدیر شهرداری منطقه یک اصفهان با قدرت الله نوروزی، شهردار اصفهان جهت بررسی نقشهها و کلیات پروژه و ابلاغ به منطقه صورت میگیرد و نظر معاونت شهرسازی در این مرحله گرفته میشود که با اتفاقات قبلی یعنی اخذ مصوبات کمیسیون ماده ۵ و تائید میراث و اعمال بررسی ضوابط شهرسازی که خودشان انجام میدهند، بلامانع بودن این احداث را اعلام میکنند.
وی تصریح کرد: طبق نامه آتشنشانی بر اساس آخرین تغییراتی که در نقشه بوده بر اساس پنج طبقه روی پیلوت و ارتفاع ۲۲ متر و ۸ سانتیمتر اعلام و نهایتاً منجر به پروانه ساختمانی میشود که این پروانه برگرفته ازنظر آتشنشانی، نظر میراث فرهنگی، نظر کمیسیون ماده پنج بوده و تا اینجا کار خوب پیش میرفته است که نهایتاً به یک مانع برمیخورد.
نصر با شرح این مانع گفت: طرح شکایتی باعث میشود که معاونت حقوقی دادستان با انجام مکاتبهای دستور توقف عملیات ساختمانی را صادر کند و مدیرکل راه و شهرسازی نیز در تاریخ ۱۰ آذرماه سال ۱۳۹۸ پاسخی به معاونت حقوقی دادستان میدهد مبنی بر اینکه فرایندهای قانونی ساخت این هتل طی شده و نهایتاً بعدازاین اتفاق نیز در تاریخ ۱۹ دیماه ۱۳۹۸ دستور توقف ساختمان توسط شهرداری به استناد نامه معاون حقوقی دادستان انجام میگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: آخرین اتفاقی که در فرایند ساخت این هتل رخداده در تاریخ ۱۳ خرداد سال ۱۳۹۹ بوده که مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان با مدیرکل حقوقی جهت رعایت مشرفیت به پلاک و عقبنشینی در طبقه سوم و چهارم این هتل به میزان شش متر و بیست سانتیمتر مکاتبه میکند.
نصر تأکید کرد: قصدم از بیان این مسائل این بود که بگویم تمام فرایندهای قانونی طی شده و حتی نظر شورای عالی معماری و شهرسازی کشور هم خواستهشده اما طبق قانون فرصت اظهارنظر برای آنها سه هفته است و اگر تا این سه هفته پاسخ منفیای ندادند، به معنی موافقت است. شورای عالی معماری و شهرسازی کشور نیز تا ۳۰ روز بعدازاین نامه اظهارنظر مخالفی نداشته است.
وی با بیان اینکه این هتل بر خیابان چهارباغ نیست و حدود شصت متر با چهارباغ فاصله دارد، گفت: زمانی گفته میشود شهرداری طبقه مازاد داده تا درآمد داشته باشد اما در قضیۀ این هتل ورود و موافقت شهرداری که مطابق با مقررات هم بوده تا آن زمان صرفاً در جهت کمک به امر گردشگری بوده و شهرداری اصفهان هیچ انگیزۀ درآمدی از صدور پروانه نداشته است. ضمن اینکه در مجاورت این هتل سینما فلسطین، هتل شیخ بهایی و بناهای دیگری هم هستند که با همین ارتفاع یا بالاتر از این ساختهشدهاند و وجود دارند.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: آنچه اکنون مدیریت شهری، شورای شهر و حتی سازنده و سرمایهگذار این هتل که منافع شهر را بر منافع خودش ترجیح میدهد، مدنظر دارند این است که باید ملاحظات لازم و نظر سمنها را داشته باشیم و با در نظر گرفتن تمام نکات مثبت و منفی این پروژه به یک تصمیم نهایی برسیم.
نصر تأکید کرد که ما همواره با آغوش باز پذیرای شنیدن نظر صاحبنظران و کارشناسانی هستیم که با دغدغه مسائل شهر را رصد میکنند.
(اعضای انجمن مهندسان معمار استان اصفهان ۹ خرداد ماه ۱۳۹۹، در بیانیهای هشدار دادند که با ساختِ این هتل، «هویت معماری و شهرسازی اصفهان» در معرض خطر قرار میگیرد.)
وی با اشاره به اینکه اصفهان در امر گردشگری مسائل قابلتوجهی مثل کمبود هتل با ستاره بالا دارد، توضیح داد: مجموعه هتلی که اکنون در کوچه ارفعی چهارباغ در حال ساخت است در راستای حل مشکلات گردشگری شهر بوده و باید مورد التفات قرار بگیرد. فکر میکنم آنچه مسیر قانونی بوده تا اینجای کار طی شده و بعدازاین نیز امیدواریم در سایه تعامل و در نظر گرفتن منافع شهر و سرمایهگذار طی شود.
نصر با بیان اینکه ما باید با اهم و مهم کردن مسائل شهر را مدیریت کنیم، گفت: در حال حاضر ساخت این هتل متوقف است و اگر شعار میدهیم که باید سرمایهگذار به شهر اصفهان بیاید و اولویتمان گردشگری باشد، باید تسهیلات لازم را نیز برای تحقق این امور فراهم کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: با وضعیتی که در بحث گردشگری پیشآمده شاید کسی انگیزهای برای سرمایهگذاری ساخت هتل نداشته باشد چون آیندۀ گردشگری روشن و شفاف نیست، بنابراین فکر میکنم این امکان هست که در سایه نشستهایی با در نظر گرفتن همه مصالح شهر، سرمایهگذار، شهرداری، میراث فرهنگی و اداره راه و شهرسازی به یک نظر واحد برسیم.
وی افزود: یکی از آفات این پروژهها این است که مدام دستخوش دیدگاههای مختلف و شکایت و توقف در کار میشوند و در مسیری پردردسر و پرحاشیه میافتند و ما بهعنوان مجموعههای اداری باید بتوانیم سازمانهای مردمنهاد را مجاب کنیم.
انتهای پیام