عضو اتاق بازرگانی تهران پاسخ داد:

بازار ارز را چه عاملی آرام می‌کند؟

یک عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می‌گوید، برای مشخص شدن نتیجه اقدامات فعلی بانک مرکزی در بازار ارز باید مدتی صبر کرد.

مهرداد عباد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: آنطور که رییس کل بانک مرکزی می‌گوید، این بانک با ارزپاشی در بازار مخالف است و از این رو برای کنترل قیمت ارز و توقف قیمت‌ها طرح‌های بلندمدت‌تری را در دستور کار دارد که یکی از آنها، افزایش فشار بر صادرکنندگانی است که ارز خود را به کشور باز نگردانده‌اند.

وی با اشاره به لزوم تفکیک میان صادرکنندگانی که تعهد ارزی خود را ایفا کرده و افرادی که این مسئولیت را اجرایی نکرده‌اند، گفت: متاسفانه برخی افراد بنا به دلایل مختلف از سال ۹۷ تاکنون تعهد ارزی خود را اجرایی نکرده‌اند و عدد این تعهدات رفع نشده نیز کم نیست و در برخی حوزه‌ها به اندازه نیاز کشور برای واردات برخی کالاها در طول یک سال است. از این رو در شرایطی که دست دولت در دریافت ارز بسته است، افزایش فشار بر این افراد برای بازگشت ارزشان می‌تواند نتیجه مثبت داشته باشد.

به گفته این فعال اقتصادی، تا این فشارها جواب بدهد و میزان ارز وارد شده به کشور افزایش یابد، به چند هفته زمان نیاز خواهد بود و برای دیدن اثرات آن در بازار احتمالا باید چند هفته صبر کرد.

عباد درباره برنامه هایی که برای کاهش نرخ ارز در بلندمدت امکان اجرا دارد نیز گفت: یکی از اصلی ترین مسائلی که پیش‌نیاز ثبات و آرامش در بازار ارز است، بهبود روابط بین المللی و ارتباط با اقتصاد جهانی است. ما برای آنکه بتوانیم تجارت خود را گسترش داده و ارزش پول ملی را افزایش دهیم، نیاز به آن داریم که روابط بین المللی خود را بیشتر کنیم.

وی ادامه داد: از این رو مهمترین سیگنالی که می‌تواند روی بازار ارز تاثیر مثبت بگذارد، دادن خبری خوش در حوزه روابط بین الملل است. در کنار آن ما چه بخواهیم و چه نخواهیم نفت در اقتصاد ما تاثیری جدی دارد و محدود بودن فروش این محصول تامین منابع و مواد اولیه را دشوار کرده است. از این رو باید دید در بلندمدت این عوامل چه تغییراتی خواهند کرد و چه تاثیری بر بازار ارز خواهند گذاشت.

به گزارش ایسنا، قیمت ارز در طول روزهای گذشته بار دیگر صعودی شده و بانک مرکزی اعلام کرده علت این اتفاق شوکی جدید به این بازار است.

محدودیت درآمدی دولت در حوزه نفت تحت تاثیر تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و کاهش صادرات غیرنفتی به دلیل شیوع کرونا، اصلی‌ترین عواملی است که منابع ارزی ایران را محدود کرده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99040403361
  • خبرنگار : 71474

برچسب‌ها